Thursday, May 31, 2012

Weekend Fun

Den coola maskros fontänen vid Norra Bantorget gillar jag mycket. Något annat som är riktigt skönt är att det är Fredag igen. Alltid lika nice. 

Idag fredag så är vi ett gäng på jobbet som åker till Uppsala över dagen och ska gå på en workshop ihop som ska bli kul. Det blir en heldag för mig i Uppsala idag. 

Mer på G i helgen:

Lördag: Ska jag, C och mina föräldrar gå på en större släktträff. Vi ska åka ut till Kaggeholmsslott ute på Ekerö och ses där och sedan blir det lunch för alla inne i stan. Det är en större släktförening som min släkt tillhör och de brukar vart tredje år anordna någon trevlig kulturhappening ihop med efterföljande lunch. Jag har bara varit med en gång tidigare och det blev en väldigt lyckad dag så jag ser fram emot detta.

Söndag: Är det brunch som står på agendan med svägerskan med familj på Moderna Museet.

Idag fredag: Ska jag träffa Lotta som har underbara bloggen Charmigt sa Charlie. Jag känner mig lyckligt lottade som får chansen att träffa så många av mina bloggvänner. Helt klart en stor fördel med att bo i Stockholm. 


En aktiv helg med mycket på gång. Jag hoppas att vädret inte blir lika dystert som prognosen de angivit. De har sagt att det ska vara rätt ostadigt men jag hoppas på att de har fel. En och annan regnskur kan få passera bara det inte blir mer långvarigt än så. 
 

Stockholmstrender just nu funderar jag lite över. Funderar på vad Annika kommer att upptäcka när hon kommer hit. Eftersom jag bor här nu så kan jag ju lätt bli lite hemmablind.


- Neondetaljer på skor och kläder är inne nu. Nästan alla har gympaskor med neondetaljer.


- Jag får också känslan av att det i år är det stora kött och bacon året. Mycket bacon på tapeten i tidningar och recept.


- Män i trettioårsåldern med skägg är ofta något jag tycker mig se. 


-Leggings kan knappast anses som en trend längre men they are still going strong. De har blivit helt etablerade som sommar outfit.


-Spetsdetaljer känns rätt inne just nu. Många spetsklänningar och spetsblusar.


-Träsko skon med klack är fortfarande inne. Många sommarskor med öppen tå och kilklack.
Sist men absolut inte minst idag  på dagen firar jag och C tioårig bröllopsdag. För exakt tio år sedan gifte vi oss nere i Blekinge på Makrilla Gård ute i trädgården under Linden. Jag är så innerligt glad och lycklig över att jag hittade min C. Världes bästa för mig. Älskar dig så mycket.9 comments:

Saltistjejen said...

Stort grattis på er 10-åriga bröllopsdag! Så fantastiskt roligt och visst är livet förunderligt. Hoppas ni firar tillsammans!
Kul också att du ska träffa Goa Lotta!!!! Krama o hälsa från mig!
Din helg låter väldigt rolig o spännande i övrigt också.
Här blir det kalas imorgon.
Och jag borde sova nu för jag tänkte springa innan jag drar igång m förberedelserna till kalaset haha!
Kraaam!

Miss Marie said...

Grattis på bröllopsdagen! 10 är verkligen något att fira! :)

Kul med bloggbesök, Lotta verkar vara en himlans trevlig person! :)

Ha en underbar helg!

Liz said...

Stort Grattis pa brollopsdagen!! En milstolpe med 10 ar! Hoppas ni hittar tid i er fullspackade helg till att fira lite pa tu man hand!

Kul att lasa om vad som verkar vara populart i Sverige. Nagot som jag inte alls ser som populart har i USA eller iallafall dar vi bor ( kanske ar for varmt har?) ar ju Converse. ALLA i Sverige verkar verkligen ha blivit helt galna i dessa skor. Lite kul ar det att da jag skulle skicka gula och oranga kangor till min brorsdotter sa fanns det inte att fa tag pa har. Dessa farger ar verkligen inte "inne" sa forsaljaren, men han kunde kanske bestalla. I Sverige ar orange tydligen jattepoppis! Kul att se skillnaderna. Neon detaljer kanns ocksa frammande..

Ha en mysig helg! Kram

Annika said...

GRATTIS på er dag!!
Hipp, hipp HURRA!!!
GISSA om jag ser fram emot att kolla in TRENDER!!!
Fasiken vad KUL det ska BLI!!
OCH OOOO vad jag ska KOLLA IN!!
Kul att du ska träffa Lotta!! OOO jag hade velat vara med er också!!
Hälsa så himla GOTT till henne!!!
KRAMAR!!

Victoria said...

Wow, tio år!! Ett stort grattis på er bröllopsdag!
Många kramar från oss i Florida (där det faktiskt regnar just nu!)//Vic

Anne said...

Hihi, det där med trender och vad som gäller i Sthlm/Sverige är ju så kul. Kul läsa dina funderingar! Ser framemot Annikas rapport om det också när hon landar senare i juni.
Jag kollar en del svennebloggar och har där reagerat på att alla som har trädgård och tomt köper såna där låga utestolsmöbler som ser ut att vara rotting men det är väl nåt annat material. Ser ut som soffor och fåtöljer men är för utomhusbruk. Vet inte om jag beskriver stilen på ett bra sätt nu, du kanske inte alls vet vad jag menar. Men den här speciella utemöbelsstilen tycker jag ALLA verkar ha hemma nu...
Späckad helg men kul program hör jag. Enjoy!
KRAMAR

Anne-Marie said...

Den där maskrosfontänen ser verkligen cool ut. Har faktiskt aldrig sett den på riktigt. Det var ingen dålig helg. Låter trevligt och kul. Roligt att du får träffa Lotta. Synd att inte hon var i Stockholm när jag var där. Vi hade kunnat ses alla tre. Kanske en annan gång. Det var verkligen roligt att du och jag kunde träffas. :) Såg dina bilder från kvällen när vi sågs. Stockholm är allt en fantastiskt vacker stad. Kramar!

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Ha så kul på kalaset imorgon.
Kram!

Miss Marie, tack. Jag fattar inte att det redan har gått tio år. Känns helt otroligt men underbart :-)
Kram!

Liz, tack så mycket. Ja det har du helt rätt i när det kommer till Converse skorna. Du ser att jag ändå blivit lite hemmablind och glömmer en del. Men dessa skor är ju jätteinne. De lönar sig att handla Converse då man är i USA eftersom de är hälften så dyra hos er i USA än här.
Kram!

Annika, hi hi det ska bli så kul när du kommer hit och verkligen SER alla nya trender med färsk blick. Vi får ta och ses så att vi kan disskutera detta mer i detalj då är här. Tack så mycket. Vi kommer inte att fira så mycket alls ikväll då jag istället ska träffa Lotta men tar och firar bröllopsdagen lite mer imorgon istället.
Krmar!

Victoria, tack så mycket :-)
Kram!

Anne, jaaaa det stämmer med de där ute möblerna som ser ut att vara i något form av rottingmatrial. De verkar väldigt populära. Även om vi inte har trädgård och bor i något villa område så ser man just sådana utemöbler på en hel del balkonger och uteplatser här i Sjöstaden också. Vad kul att ni fyller på listan lite. :-)
Kramar!

Anne-Marie, vi får ta och ses i närheten av maskrosfontänen nästa gång om du är här sommartid någon gång igen. Ja det är synd att du och Lotta precis gick om varandra för det hade blivit en toppenkväll att ses alla tre. Jag är säker på att vi hade haft MASSOR att bubbla om.
Det var en helt otroligt vacker kväll den vi träffades och jag är innerligt glad att jag hade kameran i väskan då och tog mig tid att stanna till och fota en hel del på vägen hem. En sådan underbar kväll. Nu är det väldigt kallt och regningt för tillfället men jag hoppas det vänder snart.
Kram!

Lisa said...

Grattis pa bröllopsdagen!
Kul att läsa om Stockholms trenderna!
Kram, Lisa