Tuesday, May 1, 2012

Cherry Blossom Bliss

Stockholm har under de senaste dagarna visat upp sig från sin allra vackraste och finaste sida. Just nu är det heeeelt ljuvligt vackert. Man vill bara trycka på  pausknappen så att man kan stanna upp och verkligen hinna njuta av hur vacker staden är just nu. Det har varit en helt fantatisk vårhelg med sol och skön vårvärme.

Under helgen så cyklade jag och C in till stan och att titta på körsbärsträdens blomning i Kungsträdgården. När man kommer hit så kan man inte låta bli att dra en lång suck för att det är så vackert. Här följer en bildbomb på körsbärsblommor. 

 Nu har de slagit ut till fullo här. Folk vallfärdade hit i det underbara vårvädret för att njuta av blomsterprakten och för att fota. Jag var minst sagt inte ensam med min kamera här. Man kan liksom inte låta bli att ta tusen bilder känns det som. 


 Fontänen vid Kungsträdgården var igång. Tycker den är riktigt vacker också. Ni ser att träden fått den där första skira vårgrönskan som är så vacker.


Jakobs Kyrka också vid Kungsträdgården.


Detta har varit en sådan fantastisk och skön långhelg. Både jag och C har njutit i fulla drag av dessa dagar med sol. Man vill inte annat än vara ute hela dagen. Vi har umgåtts med vänner, grillat flera kvällar, C har varit ute och cyklat och jag har kört några skön löpturer medan han varit ute på sin cykel. Vi har umgåtts, promenerat och njutit av allt som blommar så vackert just nu. Det är både vitsippor, körsbärsblommor och gullvivor som slagit ut. Känns nästan som om allt det vackra kommer nu på en gång den där pausknappen hade inte varit dum. 

Idag är det stålande väder och det känns nästan lite synd att vara tillbaka på jobbet men å andra sidan är det ju kort vecka denna veckan. Redan torsdag imorgon. Sådana här veckor borde man ha oftare.

13 comments:

Millan said...

Ah underbart! Vilken fargprakt! Forstar att du njuter. Sa harligt med alla manniskor som sitter ute ocn njuter av varmen. Vi fick en paus fran regnet igar med en eftermiddag av sol och ca 20 grader. Underbart. men jag blev lika besviken igen i morse nar jag vaknade till regn... Kram

Katarina said...

Åhhh, så vackert! Dessa blommande också i Seoul men mina batterier till kameran dog denna dag,, trist nog!

Stockholm är så vackert på sommaren!

Man blir glad av bilderna.

Kram

Desiree said...

Millan, attans synd att ni ska ha så mycket regn just nu. Tur att ni fick en liten paus iallafall. Här verkar detta vara sista dagen med fint väder sedan kommer det in regn och kyla igen.
Men jag är evigt tacksam över det fina vädret under långhelgen.
Kram!

Katarina, tack så mycket.
Kram!

Lotta said...

Helt underbart! Stockholm i sol och blomsterprakt. Ledigt, cykla, grilla, vänner, sköna frukostar, sitta ute

Dina bildet är sååå ljuvliga!

Kramar!

Saltistjejen said...

Hel fantastiskt!!!!! Vilka uótorligt vackra körsbärsträd mitt i stan. och så härligt att vädret var så bra nu när ni hade långhelg!
Våren i Sverige är verkligen underbar när den väl kommer! Och helt ärligt tycker jag inte alls den verkar särskilt sen för att vara just i Sverige. Jag minns vårar då det kommit snö efter Valborg också... haha, nu hoppas vi såklart inte att det händer, men vill bara säga att ni nog ligger ganska "rätt" i tiden vad gäller temperaturer och väder i år. :-) Hoppas nu det vackra vårvädret får fortsätta!
Kramar!!

Desiree said...

Lotta, det har varit precis så underbart som man kan önska. Så attans skönt. :-)
Kram!

Saltis, ja det är fint nu. Nu börjar bästa tiden i Sverige. Men april månad har i år rankats som en av de både blötaste och kallaste på flera år. Detta är egentligen första sköna sammanhängande perioden på året men så perfekt att få det nu då man varit ledig :-)
Kram!

Annika said...

SÅÅÅÅÅÅÅ ljuvligt. Som en enda rosa dröm!!
Som bara tigger om bildbomber!
Ja, vad jag skulle vilja SE det där!!
Jag är så glad att ni hade det så fint över er långhelg. Underbart!!!
SÅ vackert!
OCH den där tidiga vårliga skira grönskan...
OCH ljuset...
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Kramar!!!

Miss Marie said...

Visst har Stockholm varit vackert i helgen! Helt underbart! Lyllos dig som bara har en cykeltur in till Kungsträdgården! :)

Desiree said...

Annika, helt otroligt maffigt att gå här under detta rosa "tak". :-)
En fantastisk känsla.
Kramar!

Marie, jag är så glad att vi tog en cykeltur in och fick njuta av detta. Så himla fint :-)
Kram!

Liz said...

Underbara bilder. Tank vad skont att ni fick en san otroligt fin langhelg nu och att maj kom med varmen.
Korsbarstrad sa fina, appeltraden har dom borjat annu? Dom ar nog min favorit iallfall, dessa sma vita underbart doftande blommorna....suck. Langtar!
Kram

Desiree said...

Liz, körbärsträden är så himla fina just nu. Äppelträden tror jag inte har börjat blomma ännu. Jag såg en magnolia som börjat slå ut igår också jättefin.
Kram!

photobyjennie said...

Åh, vad tråkigt att ni inte kan bo kvar. Det verkar så härligt att bo med uteplats och att kunna se vattnet! Men ni kanske söker inom området? Kolla bostadsnabbet på Sthlm bostadförmedling, där krävs ingen kötid (dessutom dyker lgh i Hammarby sjöstad upp där ibland).
Jag tror du gör rätt som pratar om era tankar och att ni söker lägenhet. Kontakter är bra att ha i denna stad.....
Vilken fantastisk möjlighet att ni söker jobb globalt! Låter superspännande! USA är ju inte dumt....kunde jag så skulle jag söka mig dit. Gärna Kalifornien el north carolina (där finns ju dessutom en del forskning inom mitt område).
Ni verkar otroligt driftiga så allt löser sig nog till det bästa till slut ;-)
Håller tummarna!

photobyjennie said...

Oj, det blev visst på fel inlägg.....

Vackra bilder fr Kungsträdgården!! Kul att ni tog er dit!!