Saturday, June 2, 2012

Släktträff på Kaggeholm


Igår var vi inbjudna på stor släktträff ute på Kaggeholmsslott som ligger på Ekerö. Jag tillhör nämligen Carl Abraham Bergmans släktförening. De träffas vart tredje år och detta är andra gången jag är med och första gången som C hängde med. Min farfars mormorsmor (Emma Bergman)(oj gäller att räkna rätt i alla leden här) var en av Carl Abraham Bergmans 7 barn. Vi träffades idag på Kaggeholmsslott och intog förmiddagsfika där eftersom slottet tillhört en av släktingarna under slutet och början på 1900-talet. Vi fick berättelsen om Fredrik Vult von Steyern som bott här och var brorson till Carl Abrahams maka (Karin Bergman). Ett vackert slott som idag tillhör Pingstvännernas folkhögskola.
 Tyvärr var vädret helt kasst. Riktigt ruggit. Temperaturen kröp ner ytterligare en grad. Det har varit horizontellt ihållande regn hela dagen idag liksom igår. Jag tyckte vädret var kasst igår men idag var det snäppet värre med hårda isvindar som verkligen gjorde att man frös och som fick paraplyet att ideligen vända sig ut och in. Någon rundvandring som var plannerad kring slottet blev inte av. Men en trevlig fika där vi fick höra en hel del spännande om vem Fredrik var och om andra i släkten. Tycker det är kul att jag får tillhöra denna släktförening och få ta del av sin egen släkthistoria på detta sättet.


 Vi var ca 30 till 40 personer här idag. Folk hade kommit från både när och fjärran. Några hade kört hela vägen från Kiruna för att vara med idag. Stora delar av släkten finns också i skåne där Carl Abrahm ursprungligen kommer ifrån så det talas om att nästa släktträff 2015 kanske ska vara i Skåne. Kul för jag åker gärna med på det.


Efter träffen och fikat på slottet så fortsatte släktträffen inne i Stockholm med lunch. Några droppade av men vi var nog ändå ca 25-30 personer som var med på lunchen. Samma lokal som sist (2009) på Drottninghuset. Även denna lunch och eftermiddag blev väldigt trevlig och intressant. Man knyter nya kontakter och får som sagt pusselbitar och information om ens egen släkthistoria.

Drottninghuset på Johannesgatan i Stockholm har väldigt fina lokaler. Högst upp i huset har de denna coola vinds-sal där många får plats. Det visade sig att flera av släktingarna har en stor portion skön humor som genererade många skratt. Jag hoppas innerligt att det bedrövliga vädret är över till imorgon. Känns inte klokt med fyra grader och regn i juni. Detta hade lika gärna kunnat vara en mild december dag om det inte vore för grönskan. Men det ryktas om sol och värme som ska komma senare i nästa vecka. Håller tummarna hårt hårt för att detta ska vara sant. Tänkt på alla som tappert sprang Stockholm maraton och trotsade väder och vind. De är värda extra stor beundran som inte bara tog sig runt utan tog sig runt i kraftig vind, kyla och piskande regn och segrade över vädrets makter. 


Idag ska vi på brunch med svägerskan och hennes familj. Ska bli jättekul. Det är fotfarande blött och regnigt ute men jag hoppas att det finns chans att det avtar. 

5 comments:

Katarina said...

Vad roligt med en släktträff i denna vackra miljön! Vackra saker gör en gott inombords! Vad trevligt det måste ha varit att träffas, ibland träffas man för sällan!

Kram

Annika said...

Trevligt!!
OCH så vackra MILJÖER!!
WOW!!!
BRA att ni var inne,m och INTE ute. Det hade ju inte gått.
Ja, käre tid vilket bedrövligt väder ni HAR!!
Men snart vänder det igen!!
Hoppas brunchen idag var god!
Kram!!

Desiree said...

Katarina, ja det blev faktiskt väldigt trevligt. Jag hoppas på att det blir Skåne till nästa träff. Kunde vara kul att åka dit och se något av släktens gamla gods eller slott de haft en gång i tiden.
Kram!

Annika, ja gudars ute hade jag inte drömt om att vara igår. Så kallt och ruggigt. Igår var en dag man helst hade tillbringat framför en öppenspis invirad i en filt med en mugg te eller choklad. Idag har det varit bättre men jag hoppas att sommaren snart kommer tillbaka.
Kram!

Anne-Marie said...

Alltid intressant att veta mer om sin släkt. Min pappa gjorde en hel del släktforskning om släkten på hans sida och det känns bra att ha den informationen. Hoppas att ni får varmare väder snart. Verkar konstigt nästan att det är vintertemperaturer. Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, kul att din pappa har släktforskat en hel del. Det är också mest min pappa som har hållt i släktforskningen.
Kram!