Friday, May 11, 2012

Room with a view...

 Även om det inte riktigt blir sådan här utsikt så har vi köpt lägenhet! Iiiiiiih, känns galet men på ett positivt sätt. Hux flux så blev det så. Med tanke på hur deppigt denna vecka startade så trodde jag aldrig att vi skulle få ett sådant lyckligt slut på veckan. Att vi verkligen skulle slå till hade vi ingen aning om igår morse. 


Vi hade kollat på en lägenhet i måndagskväll som vi inte hann med att kolla på under söndagen som ligger i Solna/Frösunda. En rymlig och luftig 2:a på 75 kvadrat med stor balkong. Vi gillade den båda två då vi var där. Härligt ljusinläpp, mycket grönområden, väldigt bra läge inom Frösunda området. Vi hade bokat omvisning på den fredag eftermiddag då vi gärna ville titta på den en gång till om vi skulle bestämma oss för att lägga ett bud var tanken då vi åkte dit. Vi tyckte lika mycket om den även denna andra gång då vi var där. Mäklaren meddelade att det var ytterligare en person till som hade visat stort intresse men hon hade inte riktigt fått helt klart med lånelöfte från sin bank ännu. Köparna var redo att sälja om vi kunde tänka oss att skriva på idag. Jag och C fick en stund till privat överläggning och kallde sedan tillbaka mäklaren och talade om att vi bestämt oss för att vi var redo att skriva på idag. 


Känns verkligen pirrigt och helt underbart. Känns otroligt skönt att veta att vi kommer att ha tak över huvudet. Vi hinner flytta så att vi slipper flytta allt två gånger. 31 juli flyttar vi ut från Hammarbysjöstad och flyttar in i Solna. Känns pirrigt och alldeles fantastiskt att vi köpt lägenhet!!!!! 
Vi blir Solnabor igen men denna gång i Frösunda.

 Det kom en hel del regnskurar igår under dagen. Såg regnbågen när jag cyklade över kanalen vid Sjöstaden som ni ser skymta till vänster på bilden bakom de gula husen. Jag och C gick och firade med glass på Stockholms Glasshus vid Karlberg medans vi väntade på att mäklaren skulle ringa tillbaka med en tid då vi skulle skriva på papper. Tycker att himmelen kan bli riktigt cool under sådana här dagar då åskan ligger i luften. Det har varit otroligt fuktigt. Som sagt muggy ute som man säger i Södern. Det är tur att det bara var 17 grader och inte 35 då.


Trevlig Lördag på er allihop.

16 comments:

Katarina said...

Grattis! wow, det var mycket snabbt mascherat! Skönt att veta vart ni ska ta vägen! Superhärligt!

Tänk vad veckan har bestått av dippar och toppar! Jag blir så glad att läsa ditt inlägg idag! Stor kram

Desiree said...

Katarina, tack. Allt känns riktigt underbart just nu. Det är så skönt att veta att det har ordnat sig och att vi har någonstanns att bo. Det har ju varit en rätt turbulent period ända sedan vi fick reda på att vi inte kunde bo kvar. Så detta känns underbart på alla sätt.
Kram!

eastcoastmom said...

Toppen! Att flytta runt är inte kul, och det är super att ha något eget. Helt eget.

Gillar regnbågen, fantastisk bild.

Desiree said...

Eastocoastmom, ja det känns som en väldigt bra lösning på allt. Vi kollade en del på att hyra i andra hand dels hade man fått bo någonstanns och i något som inte alltid passar så bra och dels blir det ganska mycket dyrare. Vi kollade in en andrahandslägenhet som hade blivit dubbelt så dyr som denna i månadskostnad. Nu kan vi slappna av och riskerar inte heller att behöva flytta ut på någon annans vilkor. Känns otroligt skönt.
Kram!

Lotta said...

Vad glad jag är för er skull!!
Frösunda är toppen. Nära till hela fantastiska Hagaparken, Ulriksdal och city.
Underbart skönt att ha sitt eget och att ni kan slappna av. Bra beslut!

Stor kram!

Taina said...

VAD ROLIGT Desiree och ett STORT GRATTIS!!!

Kram kram

Annika said...

Ja, tänk att panik och ledsamheter kan byta skepnad till lycka på bara ngra dagar!!
DET är UNDERBART!!!
SÅ jädrans glad för ER SKULL!!
Underbart att ni nu kommer att äga ert boende.
Ser fram emot att se bilder från nya stället....
KRAMAR!!

Anne said...

Det är underbart när det svänger så snabbt, kanske lyckan blir lite större också när det före låg ett täcke av oro och panik över en. Ännu lite gladare och lyckligare blir man sen. Verkligen toppen att ni nu har denna fina lägenhet att snart flytta in i. Tycker bostäderna i Frösunda (speciellt de nyare delarna som Signe Tilischgatan) är så fint inredda med ljusa golv, fräscha badrum och som du skrev de här stora balkongerna. Toppen, toppen. Hur man än vänder och vrider på det så är det ju en helt annan frihet att äga, så är det bara.
Verkligen massor av grattis till er. Det enda minuset (som jag upplevde då vi bodde där) var parkeringssituationen, om man inte har egen p-plats förstås men utan en sån var det kaos och svårt hitta. Å andra sidan, ni kommer cykla till jobb och kunna ha bilen stående så ni slipper det där jaga plats samtidigt som alla andra kommer hem/åker på jobb.
Det händer rätt mycket runt Ulriksdal också, eller hur? När vi flyttade så hade de precis börjat planera och visat idéer/planer för hur det området skulle byggas ut och bli en spännande ny del, men inget hade börjat hända men kanske det blivit mer konkret nu.

Suzesan said...

Grattis. Roligt att läsa om. Åhhh vilken tur.


Det är som det gamla uttrycket. "Om otur kommer så kommer det på tre gånger och sen så vänder och kommer på tre gånger som tur. "Banken, lägenheten och en till då...haha.

Kram
/Susanne

Pernilla said...

Åh vad roligt att läsa, stort grattis till er nya bostad som ni nu kan sätta er prägel på! Wow :-)

Anna, Fair and True said...

Å vad kul! Grattis! Det verkar vara ett mysigt område och perfekt med alls grönområden!

Desiree said...

Lotta, tack. Ja det ligger väldigt bra till för oss med många härliga grönområden i närheten samt att det ligger på bra avstånd från KI. Jag får betydligt kortare väg till jobbet på cykel och dessutom en säkrare cykelväg då det är riktig cykelbana hela vägen och jag slipper cykla ut i trafiken.
Kram!

Taina, tack. Känns som sagt toppen att allt fått ett sådant här lyckligt slut. Ni har ju precis flyttat så du vet ju precis vad vi har framför oss. Kanske inte så kul med själva flyttandet men dessto roligare att komma i ordning i sitt nya hem.
Kram!

Annika, stort tack. Detta känns riktigt bra på alla sätt. Vi känner att det vi valde och det vi hittade är just det som passar oss allra bäst just nu. Vi har fått en fin lägenhet som vi kommer att äga och disponera så som vi önskar till ett bra pris.
Kramar!

Anne, ja det är så sant det du säger. Kanske uppskattar vi vårt nya boende ännu mer på det här sättet och känner än större lycka än om allt bara hade flutit på.Jag gillar området då det finns en hel del där. Påminner mycket om sjöstaden genom att det är som en helt egen stadsdel med butiker och restauranger och andra ställen. Vi får se hur det blir med parkering. Vi kommer nog att ställa oss i kö till föreningens garage. Men vi får prova att stå på gatan först och se hur det blir. Vi kommer ju använda bilen på helgerna men inte i veckan då vi kan cykla. Verkar toppen att det går en hel del bussar och att det även inte heller är långt till pendeltågsstationen. Allt känns riktigt bra :-)
Kramar!

Suzesan, ha ha låter toppen :-)
Gillar detta.
Kram!

Anna, tack så mycket. :-)
Kram!

Pernilla, ja det känns underbart.
Kramar!

Liz said...

Stort Grattis!! Som manga tidigare har sagt kan jag bara halla med - vilken vecka! Har kan vi snacka om att efter regn kommer solsken - och en regnbage som i ditt fall! :)

SA skont att det ordnade sig och sa fort ocksa, hoppas flytten och allt dartill nu kommer ga bra.
Kram!

Victoria said...

Åh, tusen grattis till er!! Vad skönt att det ordnade sig till slut. Många kramar//Vic

åsa i memphis said...

Grattis! Vad skönt att det ordnade sig och som du säger - att bara flytta en gång och sen vara i sin egen lägenhet. skönt. Njut av långhelgen som kommer nästa vecka!!

Desiree said...

Liz, tack så mycket. Ja det känns otroligt skönt och jag tror det kommer att ordna sig på ett bra sätt med flytten också.
Kramar!

Victoria, tackar det känns toppen nu.
Kram!

Åsa, åh det känns underbart att det ordnade sig på ett sådant här bra sätt. Vilken lättnad vi båda känner. När kommer du till Sverige nästa gång? Du måste komma och hälsa på oss och kolla in nya lyan vetja.
Kram!