Tuesday, April 12, 2011

Hill Country

Idag lämnade vi Austin efter frukost och åkte upp i det som kallas för Hill Country. Det är poppis att åka upp hit bland befolkningen som bor i Austin för att komma bort från staden och få en lugn och skön weekend här uppe i bergen i det vackra grönskande landskapet. Ännu en perfekt dag med strålande sol och ca 25 plusgrader. Love, love, love!!!


Dagen började med ett besök på Whole Foods. Åh vad jag älskar den butiken. Varje gång jag är där blir jag helt kär på nytt. Det är rena himmelriket att vandra runt här. Frukt och grönt sektionen är to die for!


Vi handlade frulle på Whole Foods och även lite lunch proviant. Vi satte oss sedan utanför och åt våran frukost på plats. Whole Foods butiken i Austin är en turistattraktion i sig. Ja det kan låta mysko att folk kommer för att kolla in en matvarubutik. Men den här är helt outstanding. Dessutom är det huvudbutiken och huvudkontoret för just Whole Foods som ligger här i Austin, TX.

Vi satte oss sedan i bilen och påbörjade våran resa upp i Hill Country. Landskapet var vackert med böljande kullar. Det var grönt och vackert.Vi stannade till i en liten charmig stad som heter Fredicksburg. Den var himla mysig. Vi strosade en stund längst med Main Street och kollade in alla små fina boutiqer. Det fanns en hel del konst och antik shops här.Fredricksburg har tyskt påbrå. Det var nämligen en hel del Tyskar som kom hit en gång i tiden och därmed hittar man måga hus byggda i Tysk stil och man kan lätt hitta många resturanger som serverar tysk mat.


Vidderna är stora här i Texas då man kommer ut på landet. Det har dock inte varit tråkigt för landskapet har faktiskt varit rätt varierat. Ibland har det varit platt och vidsträckt och ibland har det varit böjande grönskande kullar.


Cowboy girl (jag med mina cowboystövlar) har fått sin alldeles egna cowboy också. C kom plötsligt ut med denna cowboyhatt som han hade köpt på ett ställe där vi stannade till kort. Jag tycker han blev skitsnygg i denna.


Sedan blev det helt plötsligt en hel del action längst med vägen. Det började med att vi såg att det var rök långt borta i horizonten. Röken kom allt närmre, ja det var väl egentligen vi som närmade oss den. Det visade sig vara en rejäl skogsbrand. Vi hade sett på nyheterna kvällen innan att det fanns en hel del skogsbränder i området som de varnade för. Nu befann vi oss själv plötsligt i ett sådant område!


Det blev action på hög nivå. Branden visade sig vara precis vid vägkanten. Här stod polis och brandbilar uppställda och försökte febrilt släcka branden. Det är inte långtradaren som brinner här utan lågorna från skogsbranden befinner sig precis bakom den.


Men så här såg det ut där det brann ute i vegetationen. Det har tydligen varit svår torka här i dessa delar av Texas i år och stora problem med just skogsbränder.

Något vi också såg och paserade var dessa klassiska oljepumpar. Så nu har vi också fått se Texas olja på nära håll. Det enda vi inte har sett idag har varit The longhorns (tjurarna). Vi har sett en hel del kor som betat men inte några med långa horn som sagt.

Det har varit en händelserik dag och vi ser båda fram emot att få sova gott nu.

6 comments:

Katarina said...

Åh, jag gillar också Whole Foods, mängden av frukt och grönt! C. ser kanon ut i hans cowboy hatt, nu fattas det bara hästen och hästridning!

Jag kan tänka mig dramatiken som sker då en gräsband börjar, det ser torrt ut så det gick nog mycket snabbt!

Ha en fortsatt bra resa!

Livet enligt Jenny said...

Whole Foods ser och låter som en butik i min smak, helt klart!! Kul med en egen cowboy!! Såg ut som en tvättäkta Texasbo!
Förstår att du njuter i fulla drag och det är du såå värd. Ha en toppendag!
Kramen

Unknown said...

jag ÄLSKAR whole foods! åh, vilken lyx att ni varit där!

Taina said...

Härlig reseberättlese Deisree. Blir sugen på att göra road trip.

Keep on writing!

KRAMAR!

Desiree said...

Katarina, ha ha ja nu fattas väl bara hästen. Det var stora områden som hade blivit eldhärjade och i och med att det är så stark torka som brinner det otroligt bra. Det var häftigt att få se en brand på så nära avstånd.
Kram!

Livet enligt Jenny, du skulle älska Whol Foods. Underbar butik men dyyyr tyvärr. Att handla här lite nu och då är dock en fröjd. Ha en fin dag du också.
Kramis!

Charlotta, jag kan bara hålla med dig. Det går likosm inte att inte älska denna butik. Jag kan gå runt här länge länge och bara njuta och kolla in.
Kramis!

Taina, ja det skulle ni ta och göra innan ni flyttar från USA.
Kram!

Annika said...

Underbart härligt att resa om din roadtrip!!
TACK för att du uppdaterar och visar så vackara bilder!
Trodde i min enfald att hela Texas var platt som en pannkaka, visste inte att det var kuperat på sina ställen.
Whole Foods är nog bland de finaste man kan hitta i matbutiksväg, och den ni var inne i verkar vara flaggskeppet.
De har verkligen fin, fin, fin frukt och grönt avdelning där. Älskar också Whole Foods o handlar där ibland, men inte allt...
KRAM!!!