Sunday, May 20, 2012

Makrilla

Tillbaka i stan efter en långhelg på landet. Jag och C åkte ner till Blekinge där C´s släktgård Makrilla ligger. Det stora gula huset här är gården. Det var här som C´s mamma och moster växte upp. Det var här som jag och C gifte oss och hade bröllopsmiddag och fest för nästan exakt tio år sedan. Det är en vacker gård med vackra omgivningar. Till gården hör också torpet som man kommer till genom att följa en slingrande skogsväg ca 700 meter. Torpet ligger väldigt vackert nere vid Stensjön.

Familjens vovvar lever det bästa hundliv man förmodligen kan ha. De får bada och springa precis så mycket som de vill. De har umgänge med varandra. Detta är Tore och Britta. Britta är den bruna Vakteln och Tore en svart härlig mix av Labrador och Boarder Collie. Tore älskar att fånga både pinnar och bollar och kommer mer än gärna med sina slemmiga bollar och puttar upp i knät på en om man sitter i en solstol. Annie finns inte med på bild. Hon är den gamla Taxen som helst ligger bekvämt i en soffa och tar igen sig eller tar sig en tupplur i solen. Hon orkade inte hänga med ungdomarna på deras vilda lekar.

Det var riktigt härligt att få komma ner på landet så här några dagar till total avkoppling. Vi hade en otrolig tur med vädret också. Det regnade i torsdags då vi körde ner och var ganska kallt och blåsigt med resten av dagarna var det soligt och väldigt vackert. Idag har det varit rena rama sommarvärmen med 22 grader. Så skööönt!!! Love it! Maskrosorna blommar för fullt nu. Det ser riktigt vackert ut även om de klassas som ogräs då de gula blommorna täcker stora fält.


C´s morfar drev skogsbruk här en gång i tiden. Han hade också en hel del djur. De två stora ladugårdsbyggnaderna står kvar än och är fina.


Detta är den stora Linden som står framför det gula gårdshuset. Det var en stor och praktfull Lind men till slut blev den för stor så att det beslutades att den skulle beskäras så just nu ser den inte mycket ut för världen. Det var C´s morfar som planterade den en gång i tiden och det var under denna Lind som jag och C gifte oss.

Som sagt jag har svårt att tänka mig att man kan ha ett bättre hundliv än detta. Tore och Britta hade en en play date en av dagarna med labrador valpen Lilly. Hon var bara fyra månader men ändå lika stor som Tore som är fullvuxen. Hon kommer inte bli en liten hund när hon vuxit klart. 


Så här skönt tillbringade jag mina lediga dagar. Håller som bäst på att läser andra boken i trilogin om The Hunger Games. Tycker den är bra och riktigt spännande.


När jag inte softade med en bra bok i en solstol så lekte jag mer än gärna med hundarna och med Iris (C´s systerdotter) som var här och hälsade på mormor och morfar alldeles på egen hand utan sin mamma, pappa och lilla syster. 


Vi har haft det otroligt skönt och njutit av både vädret och trevligt sällskap av både tvåbenta och fyrbenta. Naturligtvis har vi njutit till fullo av det underbart sköna vädret. Nu är det så otroligt vackert och skönt ute.Idag har jag cyklat till jobbet i sommarkläder för första gången.

7 comments:

Lotta said...

Saknat dig här och hoppades att du skulle skriva och det hade du när jag tittade direkt när jag vaknade!

Det ser underbart ut och jag kan förstå att gården var en mycket vacker plats att gifta sig på. Så romantiskt att bli vigd under en lind!

Vovvarna har det verkligen härligt. Perfekt hundliv.

Vad skönt det låter att cykla i sommarkläder. Här ska det visst regna i två dagar enligt prognosen...

Kram!

Annika said...

Makrilla!!
Vilket ställe!!
Vilken idyll!
SÅ FINT!!
Helt underbara Bilder!
Det var ju ett jättefint ställe att gifta sig på för dig och C!
Njut av er sommar.
Här är det bara regn i prognosen nästan hela veckan...
Inte så kul.
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Wow!! Så underbart! Vilka fantastiska bilder på ett fantastiskt Sommar-Sverige!!! Härlig avkoppling. Exakt det man behöver och med vädret som det ni haft är det bara att gratulera! Det bästa av det bästa! :-)
Så mysigt!
Här ösregnar det idag men helgen var strålande fin även här. Njut nu av ert sommarväder!!
Kramar!!!

Desiree said...

Lotta, vi har haft det toppen på alla sätt och det har varit så skönt att koppla av totalt några dagar. Om jag skulle bli hund är det precis ett sådant här hundliv som jag skulle vilja ha.
Kramar!

Annika, nu känns det verkligen som sommar. Det gäller att passa på att njuta för man vet ju aldrig hur länge det varar. Hoppas att ni snart får bättre väder. Ni hade iallafall fint under helgen och nu dröjer det ju inte länge alls innan du är här och kan njuta av svenskt sommarväder och magiska sommarkvällar.
Kramis!

Saltis, tack så mycket. Både vackert och skönt att komma ut på landet några dagar. Hoppas ni på östkusten snart få bättre väder men låter som ni hade toppenväder här under helgen när jag läser både på din, Annikas och Lottas blogg.
Kram!

Suzesan said...

Härligt. Påminner mig om mina barndomssomrar när jag hängde hos min moster och morbror som hade jordbruk.


Skönt avkoppling ser det ut att vara. Bara vara och en BRA bok;)

Kram
/Susanne

Desiree said...

Suzesan, ja jättehärligt att komma iväg en sväng och få total avkoppling. Hoppas du också fick en fin långhelg.
Kram!

Millan said...

Ah annu fler blekingefoton! Jag vill hem! :-).

Jag haller pa med tredje boken i Hunger Games trilogin. Tycker verkligen om den och det forvanar mig lite eftersom det inte alls ar min stil egentligen...

Kram