Thursday, May 10, 2012

Lycka och Lättnad

Jag är tillbaka med en lättnadens suck och ett stort leende. Nu blommar livet igen :-)

Måndags var en riktig dyster dag med många mörka moln på himmelen. Vi blev nekade banklån även om vi hade fått ett preliminärt lånelöfte. Det som komplicerade saken var att både mitt och C´s kontrakt löper ut i augusti. Det hade blivit något missförstånd med banken så att de trodde att en av oss redan hade en tillsvidare tjänst vilket de krävde. Även om min tjänst kommer att förnyas så hade jag inga papper på detta. Vi har ju också tidsfaktorn där vi måste hitta något och helst hinna flytta ut till den 31 juli.

Idag har det varit rätt nervöst också. Vi hade bokat in ett möte med banken på eftermiddagen och vi gick dit och fick prata med en kontaktperson där som specialiserat sig på folk som  hade kortare kontrakt och som jobbade på KI. Hon hade sedan ett möte med sin chef och ringde precis och meddelade att vi blivit beviljade att få låna pengar, yay!!!!! Åh detta känns helt underbart fantastiskt! 

Detta betyder att vi nu kan koncentrera oss på att hitta ett hem vi gillar som vi kan köpa. Vi är inte utelämnade till andrahandsmarknaden. Vi kan kanske också hinna att hitta något och hinna flytta in där i tid utan att behöva flytta mer än en gång med alla grejerna. Detta känns som en helt otrolig lättnad. 

Lite bilder jag tagit imorse då jag hade kameran med mig på vägen till jobbet. Imorse var det nästan lite "muggy" ute då det regnat men ändå var ganska varmt ute.
 
 Så här fina ser rabatterna ut längst med Vasagatan. Man blir glad av alla dessa färger och blommande mix av tulpaner och annat.

 Nu har även fontänen som jag tycker är så cool kommit igång vid Norra Bantorget. De har även riggat för uteserveringarna här.


De flesta träden har slagit ut och hela Stockholm är klätt i den där första skria och intensiva vårgrönskan. 

Känner som sagt en stor lycka och lättnad. Så himla skönt. Yeees!!!!!!

18 comments:

SweFlo said...

Grattis! Vilken lättnad och vad KUL! Kram!

Desiree said...

Sweflo, tack så mycket. Jag känner mig som om jag vore på rosa moln just nu.
Kram!

åsa i memphis said...

YEY! Lättnad är bra. Andas och njut av livet. Lycka till med lghsletandet och jobb. Vackra bilder, som alltid :)

Katarina said...

Åh, nu måste det nog kännas lite bättre.. Skönt! Nu hoppas vi att det ska bra med lite tur och att det finns objekt som passar till.. Kram

Saltistjejen said...

GRATTIS!!! Ååå det måste kännas helt fantastiskt! Ja detta med att få lån eller ej är ju verkligen inte helt lätt. Vad BRA att er bank har en person som specialiserat sig på just KI-personer eftersom många där faktiskt arbetar med andra typer av kontrakt än "tills-vidare-anställningar". Superbra!
Och du så härligt att ni nu kan fortsätta leta! OCH att både köpemarknaden och hyresmarknaden (andrahands) är öppna för er!
Våren i Stockholm ser helt ljuvlig ut nu!!! Njut!
KRAAAM!!!!

Sofia said...

Vilken lättnad, GRATTIS!

Liz said...

Jattestort Grattis aven fran mig! Underbart att det loste sig eller rattare sagt forsta delen av problemet har lost sig, nu ar det bara det roliga kvar att hitta nagot fint ni vill ha! Fortsatt Lycka till!!

Vilka underbara blomrabatter mitt i stan! Harligt att dom forhoppningsvis ocksa far forbli sa och inte folk forser sig med en gratis bukett eller forstor...

Stor kram!

petchie said...

Åh, vad skönt Desiree!!! Jag vet allt om korta kontrakt, det har jag alltid haft här i Bryssel men nu har jag ett lååångt kontrakt fram till 2014 ;-) Tur att O iaf har fast jobb... Flytta ja, jag är sååå less på vår boendesituation och det är därför jag inte nämner den på bloggen. NÅGOT måste bli bestämt inom de närmsta veckorna - köpes eller hyres, bara det blir en bostad!
KRAM och grattis igen till lånelöftet!

Annika said...

Himmel SÅ SKÖNT!!
Jag känner er lättnad hela vägen hit. JAG ÄR SÅ GLAD för er skull!!!
Det är ju jättebra nyheter!!
OCh sen härliga vårbilder som grädde på moset!!!
KRAMAR!!!

Pernilla said...

Grattis, vad gott att det löst sig - nu börjar det roliga med att hitta ert nya hem!

Suzesan said...

Jag är glad för er skull att det ändå löser sig mitt i allt. Vilken tur.

Har läst ikapp mig nu.

Lycka till med att leta bostad och hoppas nu ni ska hitta nåt fint. Nå på riktigt fint.

Vet hur en chock kan bli ju.. för jag har nyss genomgått en egen sådan.

Visst är det så skönt när allt slår ut och blir grönt. STOCKHOLM är sån vacker stad.

Kram
/Susanne

Lotta said...

Å underbart Desiree!!!! Grattis. Så glad för er skull!

Varm kram
Lotta

Desiree said...

Tack så mycket allihop, ni är så gulliga. Detta känns otroligt skönt som sagt. Hade inte detta funkat så hade det blivit ganska problematiskt faktiskt. Så nu hoppas vi att vi snart kan buda på något och även bli lyckliga ägare till ett fint hem inom kort.
Kramar till er alla.

Petchie, härligt och grattis till att du äntligen har fått ett långt kontrakt och det betyder ju mycket att O har fast så slipper ni hamna i denna knipa som vi just gått igenom. Jag hoppas att ni hittar något att antigen hyra eller köpa där ni kan bo ett tag. Beundrar er mycket för att ni har stått ut så länge och gått igenom så mycket olika boenden men jag förstår att ni känner att detta är ohållbart i längden med liten och allt.
Kram!

Annica R said...

Så skönt!! Måste säga att alla dina fina Stockholmsbilder får mig att längta dit, flyttade därifrån för 12 år sedan.. Men snart blir det en helg där, ska bli härligt att återse vår gamla hemstad.

Linnéa i Colorado said...

Vilken befrielse! Underbart! Lycka till med hus/lägenhets letandet nu. Jag tipsar om Lidingö. Otroligt mycket natur och fortfarande nära stan.

Anna, Fair and True said...

Vad skönt att det ordnar sig!! Det är så knäppt det där med reglerna. Ju fler korttidskontrakt det blivit på arbetsmarknaden ju svårare att få banklån om man inte har fart anställning. Men tur att det finns dem som jobbat mer detta och förstör och löser situationen! Grattis igen! Och hoppas ni hittar drömboendet snart!

Surviving Sweden said...

Interesting to read - We were also promised a frightening amount of money in our löfte, glad to know it isn't 100%. Sounds like you are happy with the outcome. House hunting in Sweden stresses me out to no end!

Charlotta said...

GRATTIS till lägenhetsköpet! Trist att höra att det har varit så mycket strul, men vad skönt att allt löste sig till slut!

KRAMAR!