Wednesday, May 23, 2012

Apple Blossom

Nu blommar alla äppelträden överallt både här i Stockholm och då vi var nere i Blekinge. Så vackert.Underbart att få njuta av en ny blomningsperiod nu när körsbärsträden precis blommat ut så tar nu äppelträden vid. Det strålande sommarvädret verkar fortsätta veckan ut med sol och ca 22 grader. Jag njuter till fullo ska ni veta. När det gäller svensk sommar så vet man ju aldrig hur den blir så därför känns det som om man måste ta till vara på varje underbar dag som bjuds. Men jag hoppas att detta bara är början på en underbar sommar.

Precis utanför C´s föräldrars torp hade de ju detta riktigt stora äppelträd. C´s pappa sa att det faktiskt aldrig har blommat riktigt så vackert som det gör i år med så många blommor. Jag fotade nog detta trädet flera gånger om dagen och provade med olika vinklar och olika ljus. Kunde inte få nog av att fota.
 
 Så mycket annat som också blommade vackert nere på Makrilla. C´s både mor och moster har båda gröna fingrar i trädgården och får allt att både blomma och trivas på bästa sätt.


 Mer ljuvliga äppelblommor som sagt.


 Vår lilla ministuga prydd med både en liten svensk flagga och vindflöjeln med en älg. Blir nog inte svenskare än så här.


 Löjtnantshjärtan och Förgätmigej.

 Nu blommar även syrenerna så vackert också här i Stockholm. När man cyklar genom stan så får man dessa sommardofter som sprids i luften av Hägg, Syren och friskt Mälarvatten. Den blomstertid nu kommer är här och jag påminns om de skolavslutningar man hade vid denna tiden. 


 Nu är det ju bästa rabarbertider också. Jag och Iris bakade denna fina och väldigt goda rabarber och jordgubbs-paj ihop som vi hade som efterrätt sista kvällen innan vi for hem till Stockholm. Jag blev faktiskt sugen att baka mer med rabarber just nu så jag får se vad det kan bli till helgen.

Just nu finns det nog inget ställe jag hellre vill vara på än just Stockholm när det är så här fint och underbart på alla sätt.

7 comments:

Liz said...

Ahhh, tack for de vackra fotona pa appelblommor! Jag tror jag sagt det innan, men jag gillar nog appelblommor annu mer an korsbarsblommor. Tycker de ar sa fina och sa luktar dom sa gott.

Vilket fint stalle ni har att aka till pa landet, sa typiskt svenskt och sa otroligt lantligt med litet torp, eka vid sjon, mygg och alla dessa blommor och trad. Kanske jag tycker det for att alla dessa saker fanns dar jag vaxte upp ocksa!

Jattefint och vilken tur ni hade med vadret denna helgen. Och som det verkar har ju sommaren kommit till Sverige nastan overallt nu!
Harligt! Kram!

Miss Marie said...

Vilka härliga bilder, just nu är det ju som vackrast i Sverige, helt klart! :)

Katarina said...

Åhhh, så sommar vackert!

Lotta said...

Du bjuder på det vackraste jag vet och det känns i hjärtat.

Din text är så fin också...du kan verkligen förmedla rätt känsla. Doften av hägg, syren och Mälarvatten...helt unikt och enastående.

Kram!

Taina said...

Svenskare än så blir det nog inte. SÅ vackert! Här har syrenerna redan blommat ut men oj vad jag älskar den doften. En annan doft som jag också älskar är RABARBERPAJ och tack för tipset för i helgen ska jag köpa rabarber och baka en paj jag med. Tips på bra recept?

Kram kram

Annika said...

Mmm....vd otroligt vackert!!
Ja, att vara i Sthlm nu är nog bland de bästa ställena man kan vara på. NJUT på, för man vet aldrig när detta väder viker hädan.
SYND att sommaren är så nyckfull i sve.
Dina Bilder är sagolika. Äppelblom är så vackert!!
Här ser jag den då paradisäpplena blommar, men det är så få som har fruktträd i sina trädgårdar, som du vet...
SÅ vackra bilder.
Kramar i MASSOR!!!

Desiree said...

Liz, ja äppelträden är så fina just nu. Underbart att man får njuta av denna blomsterprakt. Jo nu får man säga att sommaren allt är här. Jag njuter i fulla drag.
Kram!

Miss Marie, ja otroligt grant. Så kul att ni ska åka till Gotland i sommar. Det är så himla fint där. Åkt som sagt till Fårö det är det allra finaste stället på Gotland.
Kram!

Katarina, yes verkligen. Nu kommer du ju hit snart och får njuta av allt detta.
Hoppas på en bra och lång sommar.
Kram!

Lotta, ja just den kombinationen känns unik för Sverige. Jag har aldrig upplevt den någon annanstans. Jag blir lycklig varje gång jag känner dessa dofter då jag cyklar genom stan.
Kram!

Taina, än har de inte blommat ut men de blommar för fullt nu syrenerna. Oj det finns många recept på rabarberpaj. Kolla på Allt om mat´s hemsida eller Arla så hittar du mycket.
Kram!

Annika, håller med dig om att det är så himla synd att sommaren är så nyckfull i Sverige. Man önskar ju att man visste att detta fina väder skulle hålla i sig nu ända tills slutet på augusti. Men vi får hålla tummarna för att det blir en bra sommar. Nu är den här och väntar på att du ska komma. Jag ser fram emot att du kommer hit snart. Det gäller att passa på att njuta av var dag som det är fint vilket jag känner att jag gör.
Kram!