Sunday, May 13, 2012

Köbärsblom


I början på förra veckan var det som allra vackrast här i Hammarbysjöstad. Då  stod alla de rosa körsbärsträden i full blom på Luma torg. Det blir otroligt maffigt när man har många träd tillsammans som blommar på en gång. Sjöstadsfolket behöver inte bege sig till Kungsträdgården och körsbärsträden där för här har vi vår egen körbärs-oas. Här kommer en körsbärsbloms-bomb.

 När man står här under dessa träd är det som att stå under den vackraste blomsterhimmel någonsin. En skir rosa slöja av blommor som kastar skuggor på marken. Känns helt underbart att stå här och bara njuta. Denna tidpunkten i Sverige är nog den allra härligaste och vackraste tiden. Alla de där bistra och mörka dagarna under vintern är som bortblåsta. Det är bara här och nu som gäller. Men underbart är kort och kanske just därför är det lite extra vackert. Man har sett många som varit här och fotat. Jag har fotat flera gånger och fått massvis med kort som stundtals har varit svåra att sortera. Det är svårt att både se sig mätt och fota sig mätt på denna blomsterprakt.


Men även de vita körsbärsblommorna har slagit ut och blommar minst lika vackert här i Sjöstaden. Tidigt morgonljus som silar in genom det vita blommorna. Försökte fota på lite olika tidpunkter. Morgon och kvällsljus blir som sagt alltid bäst och finast. Nu har de tyvärr blommat över redan så man får njuta av dessa foton och av minnet om hur vackert det såg ut här och sedan vänta tills nästa år. 


Tack igen allihop för allt stöd och pepp ni visat genom att finnas där och genom kommentarer och telefonsamtal. Jag är tacksam över att ha så många underbara vänner. Tacksam över att allt ordnat sig på ett så bra sätt.

10 comments:

Miss Marie said...

Åh, vad vackert! Fint! :)

Миловика said...

So beautiful!

Annika said...

NOG är maj den absolut vackraste månaden hemma!! SÅ fint!
Här hos oss blommar alltid de vita körsbärsträden innan de vita.
OCH ja, att se körbärströd o blom i massor är bland det finaste som finns!!
NJUT av den här vackra, korta tiden.
Ljuset är alltid vackrast, och mest tacksamt, under tidig morgon och vid kvällningen.
Kramar!!!

Desiree said...

Marie, ja så attans vackert. :-)
Kram!

Hi I am glad you liked the pictures.
/Desiree

Annika, ja det är så himla fint nu. Man har också den där skira intesivt gröna grönskan som är som allra finast precis då den slagit ut. Jag njuter till fullo.
Kramar!

Katarina said...

Såååååååååååååååååå vackert!

Saltistjejen said...

Ljuvligt vackert! men visst går det fort. Man tänker det varje vår. Härligt att du kunnat njuta ändå innan de blommade över helt.
Och Grattis igen till lägenheten! När kan ni flytta in??
KRAM!!

Lotta said...

Vilken härlig körsbärsbomb du bjuder på! Underbart. Lycka!

Jag är såå glad att allt har ordnat sig så bra. Förstår så väl hur skönt det är att kunna slappna av den biten nu.

Varm kram!

Taina said...

Wow, wow, wow vilken BOMB! Helt otroligt vad fint och tack för detta.

Kram kram

Desiree said...

Katarina, ja precis så känner jag också just när det var så här vackert.
Kram!

Saltis, tack. Vi flyttar 31 juli.
Kram!

Taina, det är kul att kunna bildbomba med sådana här fina bilder.
Kram!

Lotta, jag känner som sagt en tacksamhet och glädje över allt nu när det ordnat sig. Du inspirerade mig igen med det du skrev du kände tacksamhet över.
Kram!

Saltistjejen said...

Å så bra!!! Då kan ni ju ta lite av er semester också för att flytta och fixa i nya hemmet! Det brukar man alltid vilja när man flyttar till ett nytt ställe tycker jag.
:-)