Thursday, November 18, 2010

Våran Saluhall

Vårat närmaste shopping centrum nu är Sickla centum som är riktigt stort. Här finns massor av olika sorters butiker. Förutom flera olika matbutiker finns också kläder, inredning, systembolag, elbutiker,möbler ja allt man kan tänka sig faktiskt. Det känns inte som man saknar något om man åker dit. En del finns inne i gallerian och en del ute. Det finns faktiskt flera olika typer av gallerior. Men stället på bilderna här är jag lite extra förtjust i. Det finns nämligen en liten saluhall med alla möjliga delikatesser både vad gäller fisk, kött, choklad och bröd. Här kan man köpa jättefina råvaror av bästa kvalité samt färdiga rätter. Man kan också sitta ner vid någon av småbutikerna i saluhallen och äta lunch. Här är riktigt roligt och mysigt att botanisera.

Idag är det redan fredag igen. Fredag är alltid en toppendag :-)
Man har hela helgen framför sig. Imorgon ska vi som sagt på Thanksgivning middag. Under dagen ska vi dock först bege oss just till Sickla centrum och fylla på i kyl och frysen. Den sedvanliga veckohandligen måste klaras av. Inte så kul med veckohandling men ett nödvändigt.

Här hos Ericssons bröd har jag köpt en hel del riktigt gott bröd. Det svenska brödet är fantastiskt. Trevlig helg!


13 comments:

Marie said...

Mm, det ser ut som en riktig härlig saluhall! Och jag håller med, svenskt bröd är så gooooott! :)

Ha en trevlig thanksgiving-helg! :)

Annika said...

Ja, svenskt bröd är så otroligt GOTT!! Och svenskt godis, och...
Listan kan göras lång. Älskar saluhallar! Har aldrig varit i den i Sickla.
MYYYS med Thanksgiving. TA EN MASSA BILDER!!!!
Trevlig helg!!!
KRAM!!!!!

Anna, Fair and True said...

Sickla känner jag till men hade missat den här saluhallen. Var ligger den exakt? I det huset som har Willys också?

photobyjennie said...

Sickla är vårt närmsta shopping place med =) Ersons har tydligen också en grym skagenröra (säger min "kräsna" chef)och någon sorts kräftsallad (tror jag det var).....Det är så skönt när man har det mesta samlat på en plats. Matshopping, systemet, Ersons, bio, bibliotek, systrana Voltaire (har du hittat dem i Sickla?) och en massa kläder!

Saltistjejen said...

Härligt! Sådana delikatessaffärer är ofta så himla härliga och har goda saker! Mmmm! Svenskt gott bröd är ju bara sååå gott!!!!
Hoppas ni får en riktigt bra Thanksgivingmiddag i helgen!
kram!

Marianne said...

Härligt med en saluhall! Du har ju en till vid Medborgarplatsen som är rätt bra. Det är något som saknas här i Älmhult, men det finns nog inte kundunderlag till det. Hittills har jag ändå hittat allt jag har velat ha, till och med kantareller hittade jag i dag när jag ville ha det!

Ha en jätteskön helg!
KRAM!

Desiree said...

Marie, ja det är fint här och du har så rätt i att brödet här är otroligt gott.
Kram!

Annika, ja listan är helt klart lång över gott som finns att njuta av här. Det har jag sett till att göra här första tiden. Jag lovar att ta massor av bilder från Thanksgivningen.
Kramis!

Anna, ja precis där ligger denna lilla saluhall.
Kram!

Photobyjennie, systrarna Voltaire har jag inte upptäckt än. Jag får kolla efter det nästa gång.Jag gillar verkligen detta shopping centrum. Här finns allt man kan tänkas önska sig.
Kram!

Saltis, tack. Jag ser fram emot Thanksgivning. Det ska bli trevligt. Håller med om att saluhallar och delikatessbutiker är himla nice att gå i och besöka vart man än befinner sig.
Ha en trevlig helg.
Kram!

Marianne, ja det är faktiskt rätt tätt här mellan saluhallarna när man tänker efter. Den vid Medborgarplatsen är ju betydligt störrre. Vad gott med kantareller. Det lär du kunna plocka mycket av själv ute i skogen till nästa höst.
Kram!

Anonymous said...

Ha en riktigt fin helg Desiree!

Anonymous said...

Just det, Crossfit - ligger det här i närheten? CrossFit - Stockholm Telefon: 08-694 89. Fight center Slussen,

Desiree said...

Linnéa, tack och tack för länken ska kolla upp det där med crossfit.
Ha en bra helg du också
Kramis!

Taina said...

Jag ÄLSKAR saluhallar! Det finns en superläcker sådan i Helsingfors som är min stora favorit. Lite väl långt att åka dit dock men passar alltid på att åka dit när jag har "vägarna förbi". Kul att ni har så nära till en saluhall. Finns inget så härligt som att köpa över disk.

Hoppas du får en fin helg!

KRAM

MrsD said...

Hej Desiree,
Saluhallar är verkligen något jag saknar här i Alabama.... nu får jag lite hemlängtan... Vi gick till saluhallen nästan varje helg! Och de finns ju lite överallt i stockholmsområdet. Det närmast vi har här i saluhall är väl Fresch Market och Farmers market..

Sickla köpkvarter är ett bra ställe... vi åkte dit ofta och är nog sett som en av Stockholms bästa. Testa Skärholmen också... de är precis färdig renoverad och hur stort som helst. Sen vill du handla sent på kvällen så är Kista öppet till 9-10 på kvällarna. Kanske även Skärholmen har öppet så länge..

Lotta

Katarina på Filippinerna said...

Saluhallar är trevliga, för där blir man sugen på en massa saker. Det är lite farligt ibland, då det blir lite för mycket ostar för min del. Många pratar gott om Sickla köpcenter, tyvärr har jag aldrig varit där.