Wednesday, November 3, 2010

Så här på en onsdag

Min fina födelsedagsbukett från mamma och pappa står sig ännu. Nu börjar blommorna vissna lite smått men än kan buketten stå kvar lite till. Blommor och buketter är faktiskt något som piggar upp i mökret. Levande blommor har jag alltid gillat och varit något som gjort mig glad. Så när dessa blommat slut så kommer jag nog att köpa en ny bukett med något vackert. Alla små medel behövs i novembermörkret.

Idag har jag faktiskt varit iväg och fixat influensavaccination. Så skönt att få det gjort. Året influensa berkänas ankomma som en julklapp kring julen. Ligga i sängen med feber är inte ett sätt jag vill fira jul på så kan man slippa undan eller iallfall minimera sina risker för 200 kr så gör jag det så gärna.

I helgen är det Allhelgona och det är ju något som firas här men inte i USA. Jag har faktiskt ledigt på fredag så det blir lång helg! Jippi känns helt underbart. De som har barn har kanske haft höstlov denna vecka då alla skolbarnen har höstlov. Känns som något jag själv skulle behöva men jag får iallafall fredagen. Det ska sitta riktigt fint. Sedan får man ta sikte på julen. Jag tycker faktiskt att det dyker upp fler och fler fina ljusslingor på balkongräcken här i sjöstaden. Ser vackert ut.

Jag hoppas på fint väder till helgen så att jag får chansen att fota lite mer. Känns som min blogg här blir väldigt fotofattig i detta november mörker. Men jag fick faktiskt komma ut en kortis idag och få en kvart med äkta dagsljus för det var brandlarmsövning på jobbet. Hela huset fick utrymmas och vi fick stå och kolla in när brandkåren kom. Lite action har det med andra ord blivit idag.

12 comments:

Anonymous said...

De där blommorna är fantastiska! Så vackra och så håller de otroligt länge. Jag köpte en buktett på Publix som höll sig i TVÅ veckor! Lyx!

photobyjennie said...

Visst är det underbart med färska blommor hemma! Jag tycker att de förgyller och gör tillvaron lite lyxigare. Nu när novembermörket sänker sig får man sikta mot tulpansäsongen - jag blir alltid så glad när jag ser tulpaner överallt =) Favoritblomma!

Det finns många fina ställen att fota på i stan: sjöstaden är en av dem (har du sett takvåningen i Luma huset?!!), skogskyrkogården (ja, jag tjatar om stället!), Lida, Dianelund koloniområde (skogen bakom enskedehallen Gullmarsplan), Hammarbybacken (fantastisk utsikt!), utsikten från promenadstråket vid Årstaviken och givetvis många många fler ställen! Men eftersom du är Stockholmare kanske du har kolla på alla dessa?!

Suzesan said...

Får rysningar när jag läser brandkåren haha. Det brinner alldeles är ofta här där jag bor. Annars är de tuffa och härliga att se på när de jobbar. Duktiga. Färska blommor hemma är så fint. Jag köper alldeles för sällan borde få mer istället tycker jag.

Det är svårt att ta fina bilder i novembermörkret.

Kram
/Susanne

Katarina på Filippinerna said...

Blommor är verkligen uppiggande! Efter jul får du börja med tulpanerna igen!

Livet enligt Jenny said...

Visst är det härligt med blommor! Bra tips på att liva upp höstmörkret med, det skall jag tänka på! Haha ja ibland kan även den mest udda sak liva upp livet lite, som typ att det droppar in ett helt gäng med brandmän. :)
Kramen

Desiree said...

Skruttplutt, ja just kyssantemum är toppen på det sättet att de står så länge och är fina.
Kram!

Photobyjennie, tack för tipsen om alla fina fotoställen även om jag är från stockholm så har jag inte koll på så många ställen så här söder om stan då jag inte bott på denna sidan förut. Jag kan tänka mig att det blir extra fint att fota på just kyrkogården nu till Allhelgona också. Tulpaner älskar jag. Jag är fötrånad över att man faktiskt kan köpa dem nu. Förr så var man ju tvungen att vänta tills januari för att få tag på tulpaner.
Kram!

Suzesan, oj brinner det ofta där du bor? Hur kommer det sig? Ja nu börjar ju annars säsongen då folk har mycket tända ljus och då får man se upp.
Kram!

Katarina, ja efter jul ska jag frossa i tulpaner och det ser jag fram emot. Fast tydligen kan man köpa dem redan nu men jag kommer nog vänta tills efter julen iallfall.
Kram!

Livet enligt Jenny, ha ha helt rätt jodu det får gärna droppa in gäng med snygga brandmän då och då ;-)
Kramis!

Annika said...

Blommor är härliga!!
Igpr då jag var på Whole Foods såg jag att de sålde tulpaner. Massor av tulpaner. Köpte inga, men reflekerade över det.
Hur går det i novembermörkret? Idag har vi äkta svenneväder här, ösregn, mörkt. Känner mig som hemma :)
Men, det är inget vidare väder att fotografera i, precis.
Kram!!

Marie said...

Man får ta de guldglimtar som ges! Oavsett om det är färska blommor eller brandlarmsövningar! :D

DILA said...

Vilken vacker bukett! Visst är det härligt med färska blommor, speciellt så här i höstmörkret. Jag ska ner på stan imorgon och köpa lite blommor, tänkte pigga upp hemmet inför kalaset på lördag. Här har solen faktiskt lyst idag, passade på att fota lite på förmiddagen då jag tog en promenad.

Kram Dila

Suzesan said...

Inte tända ljus SABOTAGE!

Häromdan exploderade två bilar i garaget guuu' jag trodde vi skulle dö allihop. Så rädd. Det får plats hundra bilar där öven om det är långt från fullt.

Men vi klarade oss med en CHOCK. Oförglömligt. Jag såg lågorna. Ett undergarage. Vi har haft tre otäcka bränder på några dar. Otäckt. Och det är inte första gången. Men vi har en fantastisk brandkår.

Men ljus ska man inte glömma!!

Kram
/Susanne

anna of sweden said...

Efterskottsgrattis!

Desiree said...

Annika, så de har tulpaner på whole foods också redan. Känns som det numer finns tulpaner hela året runt. Jadu det känns faktiskt rätt tungt i novembermökret måste jag säga. Jag känner att jag blir mycket tröttare av det här mökret. Well well det lär väl bli mysigare och bättre när man börjar med julpynt.
Kramis!

Marie, ha ha ja så sant.
KRam!

Dila, låter underbart med en promand ute i solskenet. Det ska jag försöka passa på att få till här under helgen. Jag skulle så gärna vilja komma ut på en promand med kameran så det ska jag försöka göra. Ha en trevlig helg med kalas och allt.
KRam!
Suzesan, usch vad läskigt. Jag hade blivit skiträdd vilket jag antar att ni blev. Skönt att ni och andra människor klarade sig oskadda men ändå. Låter superläskigt.
Sköt om dig
KRam!

Anna, tack så mycket.
KRam!