Sunday, November 14, 2010

Mat och hälsomässa

Idag har jag varit på två mässor och det har varit jättekul. Dels var det mat och vinmässa ute i på Stockholmmässan och dels var det hälsomässa som jag var interesserad av att kolla in. Dagen kändes ändå perfekt för inomhus aktivitet då det var sådant där gråmulet ruggit novmber väder. Lagom kallt och blött och till och med så att vi fick tända ljus redan vid frukostbordet.

Även när dagens ljusa timmar räcker det bleka november ljuset inte riktigt till så det får bli lite mys frulle med levand ljus.


Det visade sig väldigt smidigt för mig att ta mig till Stockholmmässan. Jag hoppade på tvärbanan och kunde sedan åka några stationer bort till Årstaberg och därifrån ta pendeltåget en station för att sedan vara framme i Älvsjö.

När jag anläde till mässan strax före tolv så var det redan full aktivitet och massor av interessanta saker och stånd att kolla in. Jag kom lite innan den värsta rusningen så första timme var det faktiskt inte så mycket folk.

Det fanns massor att kolla in och provsmaka liksom roliga demonstationer av olika produkter. Här var det knivslipning som demonstrerades.

Jag åkte dit själv då C inte var så interesserad av dessa båda mässor men däremot så hade jag stämt träff med mina föräldrar där.

Antonberg hade fixat fina presentpåsar med smaskig choklad. Det var ju farsdag så jag fick tillfälle att just ge lite choklad till min kära pappa. Sedan fanns det alla möjliga sorters olivoljor.

Mitt favoritstånd var nog glasståndet som Lejonen och Björnen hade där man fick gratis provsmakning. Mums :-)

Jag kollade också in det senaste på knivfronten som numer är kermaik knivar från Japan. Själva bladet är i porslin eller keramik så det ser nästan ut som om det vore en plastkniv men det är det ju absolut inte. De är riktigt riktigt vassa.Vassa knivar är en glädje i köket för den som gillar att laga mat men ack så dyra. Det är dock ändå väl värt att investera i en bra knivpark.

Borta hos Blossa kunde man faktiskt provsmaka årets glögg med saffran om man hade köpt dryckes biljetter. Tyvärr hade jag inte gjort det men jag fick chansen att istället smaka den alcoholfria glöggen med apelsinsmak. Borta i andra änden så kunde man få äkta kroppkakor från Öland.

Det fanns också interessanta och roliga matlagnings demonstrationer.Jag avslutade dagen på hälsomässan. Här hade jag stannat till hos Axelssons massageinstitut. Efter någon halvtimmes väntan så fick jag faktiskt en gratis ryggmassage som verkligen var värt väntan. Åh så skönt. Jag kände mig som en ny människa efter detta. De hade alla möjliga typer av massage man kunde få prova på. Varje massagesstund var 15 minuter per person. En fotmassage som på bilden hade inte suttit fel heller men jag orkade inte börja om på nytt i kön.

Jag känner att jag har haft en bra dag med massor av skojiga intryck.

6 comments:

Katarina på Filippinerna said...

Vilken härlig matmässa! Man önskar att man kunde känna dofterna och smakerna! Sedan får man se köksverktyg som man bara plötsligt måste ha. Ha, ha.

Massage, ja det är något vi unnar oss varje vecka samt fotmassage med reflexlogi, eftersom det är skönt och billigt för oss.

Taina said...

Först av allt så blir jag så avis på era frukostar. Ni ser alltid ut att ha det så fint dukat och det ser verkligen mysigt ut. Här vaknar vi olika tider.

Den där mässan såg intressant ut. Och välordnad. Jag kom att tänka på olika mässor här som kan ge ett litet rörigt intryck. När jag tittar på dina bilder så är det så "svenskt välordnat" på något sätt.

Den där saffransglöggen är jag nyfiken på...

Kram på dig!

Annika said...

Supermysiga mässor!! OCH goda också, till både kropp och själ!
Ja, knivar är verkligen a och o i köket och man borde nog investera i ngt riktigt bra, och därmed riktigt dyrt (tyvärr).
KUL att se bilderna, och jag håller med Taina; era frukostar ser alltid så mysiga ut.
KRAM!!

Desiree said...

Katarina, ja det var riktigt mysigt att gå runt där och visst fanns det massor som man kände att det här skulle jag vilja ha men först måste jag nog ha större boende om jag ska få plats med mer saker ha ha. Jag önskar att jag kunde få någon form av massage varje vecka. Det hade varit en dröm och en sann lyx men tyvärr så kostar det ju så otroligt mycket här att det inte är att ens tänka på. Fortsätt njuta av den massage du får för det är ju så himla skönt.
Kram!

Taina, tack. Det är till helgerna så jag dukar upp lite mer fint och då vi har chansen till en lite längre frukost. Vardagar äter jag inte ens frukost hemma utan på jobbet. Men till helgen tycker jag om att lyxa till det och ta lite mer tid. Mässan var toppen. Jag har faktiskt inte varit på någon mässa i USA. Det var aldrig någon i B-ham som jag var sugen att gå på. Jag är som sagt fortfarande nyfiken på min saffransglögg men det är ju snart första advent så då ska jag provsmaka den för den låter himla god.
Kram!

Annika, tack. Det var riktigt kul att gå på dessa mässor för det var länge sedan jag ens var på någon mässa. En fin kniv är en bra present att önska sig för det är ju inte så ofta man kostar på sig det själv men himla bra och kul att ha i köket. Det underlättar verkligen matlagningen med en bra knivpark.
Kram!

Marie said...

Hälsomässan verkar kul, men matmässan... Oh la la! Där skulle jag vilja vara med! Älskar att provsmaka o hitta nya saker så där! :)

Anna, Fair and True said...

Glassprovningen låter som något i min smak! :)