Tuesday, November 9, 2010

Sjöstaden

Sjöstaden är fin på många sätt. Men jag tror ändå inte att vi skulle köpa någon lägenhet här. Just nu är vi inte ens ute och kollar på objekt. Känner vare sig brådska eller ork. Bara blotta tanken på att flytta igen får mig att bli matt. Men i framtiden vad gäller bostad i Stockholm får det nog bli strax norr om stan trots allt. Solna ligger högt på listan och det känns bra för framtida boende där med tanke på att vi båda jobbar på KI området.

Jag tycker att sjöstaden är ett fint område som sagt men det verkar som om priserna är rätt höga här med tanke på vad man får. Det är näst intill innerstadspriser (det ligger i för sig väldigt nära söder så man känner att man nästan bor inne i stan fast det gör man ju ända inte riktigt).

Men det finns vissa saker jag inte gillar så mycket med just vårat hus som vi bor i här i Sjöstaden. Det är ganska lyhört här med tanke på att det är så nybyggt och modert. I lördagskväll var det någon som hade fest och spelade. Det lät som om det var grannen precis ovan oss men det var någon som bodde två våningar upp. Jag proppade i mina öronproppar och sov gott men lite jobbigare för C som skulle upp tidigt på söndagmorgon för att åka iväg till Frankrike.

Sedan verkar det även vara något fel på ventilationen i trapphust för varje kväll luktar det matos i hela entreén och trapphuset. Inte kul alls. Känns faktiskt väldigt ofräscht. Det där med städningen av trapphuset verkar inte heller vara på topp alla gånger. Många gånger ser golven rätt smutsiga ut.

Men det jobbigaste är nog att det verkar vara något problem med varmvattnet också. Ibland försvinner varmvattnet så att det bara är kallvatten i kranan. Skitstörigt och jobbigt. Vi har felanmält det en gång då det hände sist men nu hände det igen igår kväll. Jag antar att vi får ringa igen och påpeka. Men det är ju jobbigt att man inte vet när det kommer att hända nästa gång. Igår skedde det ju på kvällen då jag skulle diska undan så då gjorde det inte fullt så mycket. Förra gången skedde det på morgonen då jag skulle iväg till jobbet och det var INTE kul att få hoppa in i en kall dusch på morgonen. Nu är det ju dessutom vinter och kallt ute så då vill man ju veta att det finns varmt vatten i kranen.

Som tur var så var varmvattnet tillbaka imorse så att jag kunde duscha som jag brukar. Jag har ingen aning om varför vårat varmvatten försvinner ibland på det här sättet. Nåja nu är det som sagt tillbaka.

En hel del av slasket har försvunnit för det har töat ganska mycket idag. Men nu på kvällen blev det snorhalt då det började frysa på. Kände mig som supergammal tant som fick gå små små steg. Ja man vill ju inte bryta benen av sig.

Ikväll kommer C hem fast sent så då ligger jag redan i sängen och sussar.

12 comments:

Marie said...

Tråkigt med vattnet! Nog tycker man att det borde funka i ett så modernt hus!

Jag förstår att ni trivs där men att ni kanske inte vill köpa lägenhet där. Hus kanske är högre på önskelistan också? Hoppas ni hittar nåt när ni vill flytta iaf! :)

Monica said...

Intressant och bra du berättar för det gör ju ingen som köpt bostadsrätt där;-). Det var mycket problem i början med det området fast nu kommer jag inte ihåg exakt vad det var och gällde kanske inte alla hus men en del fick byggas om till stor del. Jättebra att kunna provbo som ni gör. Och vatten och ventilation borde ju fungera, i alla fall nu med tanke på vad det kostar att bo där. Ha de bra, kom hem nyss från stan i halkan, jag vill inte heller ramla så det gäller att kolla var man sätter fötterna:-).

Marianne said...

Det där varmvattnet verkar tro att det är Kairo och inte Stockholm! Det ÄR jobbigt när vattnet tar slut/inte funkar precis på morgonen när man har brått. Du får koka vatten på spisen och skopa över dig om det händer igen. Kallduschknepet är annars att duscha en arm i taget, ett ben i taget, sedan magen och sedan ryggen. Haha, ja du hör, jag har erfarenheter av vattenproblem : )

Skönt att kunna provbo ett tag, då vet man om man vill eller inte. Och när ni väl börjar leta finns det så klart många fler objekt än här i Älmhult. Större konkurrens också, förstås. Så det kanske jämnar ut sig.

Kramar!

Saltistjejen said...

Att varmvattnet försvinner är ju jättejobbigt! Vet ni om det är fler hus än ert som drabbas? kanske är det Stockholm Vatten som har problem?
Själv tycker jag just Sjöstaden känns så himla fint. har vänner som bor där och har hälsat på ett par ggr. Just miljön känns så fin. Men visst är det annorlunda om man verkligen BOR på en plats ett tag. Man ser så många sidor då. Får väga för och emot. Solna är ju också fint. Särskilt Gamla Råsunda. Hagalund däremot känns väl mindre skoj...
Men jag är mer hemtam i södra delen av staden ändå eftersom de flesta vi känner bor där plus att vi själva bodde i Årsta ett par år.
Kram och ta det lugnt i halkan!

Livet enligt Jenny said...

Men herregud, varmvatten måste de väl ändå kunna hålla med i Stockholm "innestad"... Det är ju en annan sak för mig som måste elda för att få varmvatten men så bor jag ju på landet i ett stenåldershus också... Ryt till ordentligt! Stressa inte med flytten, det är skitjobbigt att flytta och jag sååå förstår din matthet.
Kramen

Desiree said...

Marie, ja det ar trist med vattnet. Jag tror sakert att vi hittar nagot vi vill kopa framover aven om det inte blir i Sjostaden.
Kram!

Monica, jag har for mig att det i borjan var problem med fuktskador pa nagra av husen de byggde. De problem vi har med varat hus kan ju i for sig bara vara just det huset men jag ar anda glad att jag inte kopt nagot dar for dyra pengar.Det ar ju darmot perfekt att kunna provbo. Man lar sig mycket pa varje boende man har. Ha ha ja nu far man allt trippa omkring forskitigt som en gammal tant ;-)
Kram!

Desiree said...

Marianne, ha ha jo det kanns nastan som man skulle bo i Kairo nar det kommer till varmvattnet. Du verkar vara expert pa kallduschande. Jag hade i nodfall bara tankt tvatta haret och sedan duscha pa gymet. Ja det finns fler objekt har att valja pa troligtvis men a andra sidan ar priserna dyrare. Well well den dagen den sorgen.
Kramis!

Livet enligt Jenny, ja det kan man ju verkligen tycka.Det har ju dessutom hant mer an en gang. Det ar ju som sagt inte en billig hyra man betalar sa det ar ju det minsta man kan krava.Nej jag kanner ingen stress med flytt utan bor kvar har ett tag och laddar upp batterierna och krafterna.
Kram!

Desiree said...

Saltis, ja vi far kolla upp om det ar problem i huset eller om det ar langre bort problemet finns. Sjostaden AR superfint pa sa manga satt men for oss skulle nog norrforort funka battre da det ar narmre och lattare att ta sig till mina foraldrar samt jobbet. Men vi far se vart vi hamnar. Vi ska ju inte flytta an.
Kramis!

Anna, Fair and True said...

Men vad konstigt med vattenproblemet! Vi har haft vattenproblem en gång på fyra år där vi bor (Gärdet) och då var det någon som råkade gräva av en ledning. Hoppas de får bukt med problemet! Ventilationen borde ju vara på tipptopp med tanke på att huset är så nytt! :(

Jag tycker också det är dyrt där. Då kan jag lika gärna bo i riktiga innerstan. Sedan kan man ju såklart vilja bo där av miljöskäl och för områdets skull.

Ni kanske ska överväga Norra Djurgårdsstaden vid Ropsten/hamnen. De har precis satt första spadtagen så det dröjer ett par år men det kanske passar er? Då får ni nybyggt och närmre till Karolinska. Annars är ju Solna bra och väldigt nära stan också.

Annika said...

Trist, ofta är det väl så med lite mer nybyggda områden. har hört att lyhördheten är enorm i nyare hus.
Fuskbyggen finns nog lite överallt, är jag rädd.
Och är nog mer vanligt än man tror i nyare områden.
Solna är trevligt, hoppas att ni hittar ngt där sedan.
Kram!!
PS, fattar att ni inte vill flytta på lääänge.

Desiree said...

Anna, ja det ar himla konstigt med vattnet man kan ju tycka att bade vatten och ventilation borde fungera mycket battre an vad det gor. Haller helt med dig om att ska man betala dessa priser kan man lika garna bo i riktiga innerstan. Jag laste om norra djurgardsstaden igar i metro. Ja vi far val se vart vi hamnar :-)
Kram!

Annika, Ja det ar inget vidare da det ar sa himla lyhort. Just nu orkar jag inte tanka pa att flytta for det blir nog anda om nagot ar eller sa. Men an sa lange har vi vare sig kraft eller aning om vart och hur vi riktigt vill bo sa just nu funderar vi vidare och kanner efter.
Kramis!

photobyjennie said...

Ja, nog är priserna nere i sjöstaden saftiga. Intressant att höra om vilka problem som finns. Lyhördhet är bland det värsta som finns...

Kul att se att ni börjar finna er tillrätta, jag förstår att det inte är lätt. Min erfarenhet av att byta land/kontinent är att man är ganska förvirrad ett tag...

Ha en bra helg! Kram!