Wednesday, November 10, 2010

Energikickar behövs

I november mörket behöver man alla energikickar man kan få. Grantatäpplen är något som både är gott och som ger en rejäl boost med antioxidanter. Den tillhör de frukter som innehåller mest antioxidanter. Dessutom gör sig de röda små fröna riktigt vackra både i fruktsallader och vanliga grönsallader. Det enda minus som finns är att det är lite pilligt att pilla ut de goda små röda fröna.

Något annat som jag har laddat med är glögg. Inte vilken som helst utan årets i denna fina guldgula flaska. Jag har ännu inte smakat denna glögg som är Blossas glögg för 2010 men det ska bli spännande att smaka den. Jag tänker dock vänta tills första advent innan jag provsmakar. Däremot ville jag passa på att se till att inhandla den då den ännu fanns på Systemet för just årgångsglöggen verkar ta slut snabbt.


En gyllene glögg med smak av saffran. Jag tycker det låter hur gott som helst.


Från röda granatäpplen till röda frostiga cranberries eller tranbär som de heter här. Dessa är ju verkligen i högsäsong nu i USA då Thanksgivning snart stundas. Men jag lyckades hitta dem även här i min vanliga Ica butik och passade på att köpa mig en påse. Jag tänkte nämligen att jag och C skulle fixa till en traditionell Thanksgivning måltid på lördagen den helgen då Thanksgivning infaller. Det får dock bli en kyckling istället för kalkon men cranberry sauce lär jag kunna fixa nu.

När det är kallt och mörkt ute är det riktigt mysigt att värma sig inombords med en stor kopp te också. Det finns ett otroligt utbud på te. Det roligaste är att handla i en äkta tehandel där de stora burkarna står på rad och man kan få dofta och välja. Te i lösvikt är ju mycket vanligare här än i USA där det mesta teet säljs på påse. Jag fick ett av dessa söta tehus med Söderblanding av en arbetskamrat då jag fyllde år. Det andra tehuset köpte jag en gång tidigare då jag stod på Arlanda på väg att flyga hem till Alabama. Just Söderblanding är ett riktigt gott te.

8 comments:

Marianne said...

Så lustigt att både du och Saltis skriver om te i dag! Och som jag skrev till henne: Har du varit i Stockholm Tea Center? Den ligger på Hornsgatspuckeln, och det är Söderblandnings skapare som har den affären. Där kan man köpa fantastiska teer, jag köpte bland annat ett svart te som är torkat till en boll. När man häller vatten på slår den ut och en blomma växer upp! De säljer också en bok om te, den är jättebra och man lär sig massor om te av den. Bland annat vilka temperaturer man ska ha på vattnet till olika sorters teer för att de ska bli som godast. Du måste gå dit!!!

Kramar!!!

Desiree said...

Marianne, jag har faktiskt inte varit där ännu men det verkar var en supermysig butik. Jag pratade med en arbetskamrat om detta ställe. Åhhh den där teblomman låter ju jättefin. Du har helt rätt jag måste gå dit. Det borde inte vara så långt för mig dit som bor nära söder. Tack för tipset.
KRam!

Anonymous said...

Oh det är så gott med granatäpplen! Underbart snack!
Jag tycker verkligen att du ska prova CrossFit!

Jag tror också att det skulle passa dig bra!
är det här i närheten? http://hiltibjj.com/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=49

Desiree said...

Skruttplutt, ja otroligt gott med granatäpplen och det är mödan värt att pilla ut kärnorna. Crossfit lät himla både kul och spännande så det skulle jag gärna prova. Låter skittufft också lite nervös att jag ska stå som Casey vid en soptunna och pusta och hoppas på att inte spy fast å andra sidan behöver man ju kanske inte ta i så första gången utan känna efter lite vad man orkar. Är det utomhus du kör crossfitten eller är de inomhus?
Kram!

Annika said...

Saknar det där med lösteerna, Desiree!!
Det är så myigt med teaffärer. Söderblanding är så gott!
SAKNAR sådan teer i USA.
Sthlm tea center kan man beställa ifrån även härifrån. Funderar på att göra det.
Glöggen får du verkligen berätta om sen! Nyfiken. Flaskan är så vacker!!
KRAM!!

Desiree said...

Annika, ja det saknade jag också i USA. Toppen att man kan beställa. Kanske frakten inte blir så dyr då te inte väger så mycket. Ja jag är också supernyfiken på nya glöggen men jag ska försöka hålla mig lite till innan jag smuttar på den.
Trevlig helg.
Kram!

Marie said...

Jag tror att man kan beställa kalkon på de flesta ica-affärer, om ni nu skulle vilja ha det istället för kyckling. Så brukar min mamma göra till jul iaf, då maken lagar engelsk julmiddag...

Jag saknar också lösteerna! Finns en del i Tyskland, men inte alls så mycket som hemma. Går man in i en specialistaffär så kan man ju stå o välja hur mkt som helst där, o så luktar det så gott...

Hoppas du får en trevlig helg!

Desiree said...

Marie, interessant att det inte heller finns löste i Tyskland i lika stort utbud som Sverige. Löste är helt underbart. Tack för tipset om kalkonen men jag tror vi kör på kyckling ändå för det kan bli lite väl mycket om man inte är så många. Jag tycker också ofta att det brukar bli lite saftigare med kyckling istället för kalkon även om kalkon är supergott.
KRam!