Thursday, November 25, 2010

Redo inför första advent

Nu är jag redo inför första advent. Förra helgen bakade jag faktiskt egna lussekatter med äkta kesella som finns i varje butik här och inte bara om man har tur på Whole Foods. Även om saffran är dyrt så är det inte fullt lika mycket knarkpris på det här som det är i USA. Jag har också detta året kunnat baka dem med färsk jäst vilket fick degen att jäsa fantastiskt bra. Kändes lyxigt att kunna baka med färsk jäst.

Jag och C har provsmakat och det blev en mycket lyckad batch. Väl värda den investering som gjordes med knådande och jäsning. På söndag ska vi ut till mina föräldrar och då tar vi med oss lite nybakade lussekatter.


Idag har vi skypat en del med USA. Först med Kim som var nere i Louisiana hos sina föräldrar och sedan med Jeff i Alabama. Vi hade precis ätit våran spahetti och köttfärssås här medans de väntade ivrigt på att kalkonen skulle bli färdig.

Vädret var strålande vackert och ca 25 grader varmt. Inte sådant man vill höra direkt. Vi visade dock upp de drivor med snö vi fått och de var mäkta imponerade. Ja en vit första advent lär det bli i iår. I helgen ska vi sätta upp våra fina adventsstjärnor och pynta lite inför julen. Nu laddar vi med ljus och annat julfint som glittar. Det behövs i det bistra vintermörkret.

Happy thanksgiving folks!

13 comments:

Monica said...

Ser jättegoda ut:-)

Saltistjejen said...

Å vad goda de ser ut! och vad mysigt med en vit advent. DET skulle jag faktiskt gärna ha eftersom snö lyser upp rejält i mörkret.
Stor kram!!

Desiree said...

Monica, ja de blev faktiskt lika goda som de ser ut. Trevlig första advent till dig.
Kram!

Saltis, nu är det vitt och alldeles fluffigt ute. Idag har till och med solen visat sig redan här på morgonkvisten. Då är Stockholm vackert :-)
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Vad gott det ser ut med lussebullarna! Längtar hem för att julbaka nu,, Åh, vi har också Skypat i morse för att prata med vår stora familj i CA. Vi fick oss en titt på kalkonen som var i ugnen,,ha ha

Njut av första advent!

Kram

DILA said...

Vad fina och goda de ser ut era lussekatter! Jag tänkte baka i helgen men det lutar nog åt pepparkakor och ischoklad, på begäran från sonen. Jag älskar lussekatter men inte russinen men dem kan man ju hoppa över. Hoppas ni får en underbar första advent!

Kram Dila

Desiree said...

Katarina, Ha ha vad kul att ni till och med fick kika in på kalkonen där den låg i ugnen. Ha en trevlig första advent även om det kanske inte är så vintrigt hos dig.
Kram!

DILA, tack. Låter himla gott med det julbak som du ska ställa till med. Jag funderar också lite över att baka pepparkakor fast kanske inte nu till helgen. Du har helt rätt i att man kan hoppa över russin utan probelm om man inte gillar dem.
Kram!

Annika said...

GOTT!! SÅ GOTT!! Saffran är löjligt svindyrt här, liksom en hel del annat i kryddväg, kardemumma tex...
Härligt med SNÖN!! ja, jag tycker verkligen det. Här är det regn och grått.
Kanske 10 grader denna black friday...
Ha en superfin Advent!!
Kram!!

Desiree said...

Annika, jag har aldrig fattat varför saffran är så himla mycket dyrare i USA. Man förstår varför det är så ovanligt i matlagning med tanke på de priserna. Det är ju tokdyrkt här också men ännu mer så i USA. Nu är det fint här och idag har dessutom solen tittat fram och jag har sett blå himmel på jag vet inte hur länge.
Kram!

Marie said...

Mmm! Det ser gott ut! Men i år struntar jag i lussebullarna, har inte ens hittat saffran här o orkar inte bry mig. Får bli kanelbullar! :)

Ha en trevlig adventhelg!

Anonymous said...

Oh vad harligt! En liten fraga... vad heter Kesella pa enelska?

Marianne said...

Vad gott det ser ut! Vi får nöja oss med köpe i år, men det är bra det också, för förr om åren har vi inte haft lussebullar. Bara när vi gick hem till våra Trevliga Grannar, för hon var så duktig som bakade hela tiden. Det blir anledning att gå till ett av alla kondis som finns här och köpa lussebullar!

På söndag har vi julskyltning här, det ska bli mysigt!

Kramar!

Anna, Fair and True said...

Jag köpte hem saffran idag så imorgon blir det nog en bakdag! Idag åt jag dock lussekatter från 7Eleven och de är ju helt okej för att vara därifrån!

Kram!

Desiree said...

Linnéa, kesella heter quark. Du borde kunna hitta det på Whole Foods. Tyvärr har det varit rätt korta utgångsdatum på dem men förhoppningsvis så hittar du färsk och fin där. Jag har även ibland använd keso med small curd och kört lite extra med min mixer stav för att få den helt slät och andvänd istället för kesella. Det funkar hyfsat bra.

Kram!

Marianne, du får njuta av goda köpebullar. Mysigt med julskyltning.
KRam!

Anna, härligt då är du all set för att kavla upp ärmarna och sätta igång. De bli säkert kanongoda.
Kram och trevlig första advent.