Saturday, November 27, 2010

Trevlig första advent


Trevlig första advent på er. Här råder verkligen julkänsla. Snön gnistrar och det är så pass kallt att det också knarrar om den då man går. Nu har det pyntats inför adevent och i alla fönster lyser nu både ljusstakar och adventsstjärnor. Så härligt med all julbelysning för det behövs verkligen i denna mörka årstid. Idag ska jag och C iväg först på fotomässan och sedan hem till mina föräldrar på advenstmiddag.

Skymingen lägger sig tidigt här i Svedala. Men det är vackert nu när det lyser juleljus i varje hem och fönster.Våra advenststjärnor som vi satte upp igår. Vi har två vita och en röd. Den röda i sovrummet och de två vita i varadagsrummet/matrummet.


Min fina nya advenstljusstake som jag fick i födelsedagspresent av mina föräldrar har jag tagit fram.

Underbart nu när det tindrar överallt även på nästan alla balkongerna. Ljusstakar och sjärnor överallt. Det är kul att kolla in alla fina pynt när man går förbi. Jag gick på en kort promenad igår och fotade lite. Det blev dock för kallt efter en kort stund att gå runt utan vantar med kameran. Jag fick återvända hem med stelfrusna fingrar.


Sist men inte minst avslutningen på våran egna lilla Thanksgivning som vi firade igår. Ingen traditionel pekanpaj eller sötpotatispaj men den fick allt en liten flagga som kompensation iallfall. Men det blev kyckling, gravy, cranberry sauce och ungsstekta sötpotatisklyftor samt lite mini corn bread muffins. Gott blev det.

8 comments:

Marianne said...

Visst är det härligt med alla ljus och snön som knarrar under skorna. Helt underbart tycker jag! Fast kallt är det, och jag vågar inte ta ut stora kameran när det snöar så mycket som det har gjort i dag. Jag vet inte om de tål att bli så blöta. Haha, i alla fall inte min kamera, den är ju van att vara sandig och torr : )

Ha en riktigt mysig första advent!
KRAM!

Desiree said...

Marianne, ha ha jo din kamera är ju van vid att just vara sandig och torr. Här har det varit smällkallt idag men inte kommit så mycket snö. Nog är det julstämning nu.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Vad mysigt ni gjort det! Och grannarna också :)

Desiree said...

Anna, tack så mycket. Ja det är jättefint i hela området nu.
Kramis!

Marie said...

Härligt! Det ser riktigt mysigt ut, både inne och ute!

Annika said...

I am crazy in love i din blogg!!
Det är ett nöje att surfa in här varje dag och se dina fina bilder.
NU är jag gräsligt avis på er som har så fin vinter.
Jag får nöja mig med en frostig morgon...
Härligt med allt pynt överallt och alla ljus. DET behövs i Sthlmsmörkret.
Kram!!!

Desiree said...

Annika, det är bra fortsätt gärna med det :-)
Skulle så gärna dela med mig av lite snö och kyla till dig för det finns så att det både räcker och blir över här ha ha.
Kram!!!!

Anonymous said...

Vilka vackra stjarnor du har!