Tuesday, November 23, 2010

Boktips inför transatlantflygning?

Någon av er utlandssvenskar som ska flyga hem till jul och slippa tråkig flygresa? Då kanske denna boken kan vara något. Den verkade kul iallfall. Jag såg den på Design Torget. Långflygningar är supertrista så det gäller att ta till alla knep man kan.

Sedan jag kom till Sverige har jag också fått se till att fixa nytt körkort som kom här för några veckor sedan. Så här blev det iallfall. Det tog ett tag innan jag fick det för jag hade visst glömt att betala avgiften. Det fick jag höra när jag ringde och hörde varför det dröjde så. Lite skamset fick jag då se till att betala illa kvickt sedan kom det snabbt. Jag fick faktiskt gå och hämta ut det på självaste posten. Kändes lite unikt då posten nästan är utrotningshotad som det känns.

Snöstormen härjar här i Sverige. Det har kommit massor med snö under natten och nu är det ett vitt landskap utanför. Det har dessutom blåst ganska mycket. Vitt blir det helt klart till första advent. Vintern är här big time. Jag känner mig nästan lite nervös inför den på något sätt. Visst var jag här förra året då det var rejäl vinter och mycket snö dessutom sträng kyla. Men då var ju bara här tillfälligt men nu ska jag ju klara av en hel vinter, en lång vinter. Jag pulsar genom snön och undrar med jämna mellanrum vad jag egentligen har gett mig inpå som flyttat till dessa nordliga bredgrader. Den tropiska kokosnöten i mig är lite småorolig men det är vackert på många sätt. Advenstskänsla får man alla gånger.

Happy Thanksgivning yáll in the US.

9 comments:

Marianne said...

Hjälp vad segt det är på nätet just nu! Fick vänta 3 minuter innan den här sidan laddades! Nå, hoppas det funkar att kommentera nu.

Visst är det härligt med all snö! Jag tycker det är lite underbart att vi ska få en vit advent, att julstämningen står på topp för oss nyinflyttade : ) Men visst undrar man hur man ska klara av det här i flera månader. Å andra sidan stod vi ut förut, så det ska väl gå igen. Om en månad vänder det i alla fall och blir sakta ljusare, det är någonting att se fram emot.

FINT foto! Haha, visst är det pinsamt när man ringer och ska skälla lite, och så är det man själv som har missat någonting ...

KRAM!

S w e F l o said...

Ja du har lyckats med konsstycket att få till ett riktigt snyggt foto på körkortet!

Happy Thanksgiving i snön!

photobyjennie said...

Fick du le på kortet? Jag var på Expert igår för att ta kort inför förnyat körkort och han sa att jag absolut inte fick le på kortet enl de nya reglerna? Är jag lite blåst här eller?!

Saltistjejen said...

Bra att du fått ditt körkort!! Super!
Och ja vinter har ni fått med råge! Fint till advent dock. Jag minns att jag gillade snö i november för det känns mycket ljusare då. Snön lyser upp mycket när det annars är helt becksvart ute. Men jag förstår dina tankar om vintern och hur länge du kommer att ha vinter nu. Det är ju ngt du inte är van vid.
Stor kram!!

Desiree said...

Marianne, ja det var segt internet men det funkar iallfall och det är ju positivt. Det har ju verkligen blivit HUR mycket snö som helst helt plötsligt. Otroligt stämningsfullt inför jul och advent. Ska bli sååå skönt då det vänder och börjar bli ljusare.
Kram!

Sweflo, tack. När jag hämtade ut det så kom jag inte alls ihåg hur mitt foto såg ut eller hade blivit så det var ganska nervöst att öppna kuvertet. Men jag tycker själv att det blev rätt ok.
KRam!

Photobyjennie, oj det hade jag faktiskt inte ens tänkt på men tydligen fick jag le :-)
Det är ju lättare att se ok ut om man får göra det. Kanske lite olika regler beroende på vart man fotar sig eller så är det så att de inte kan reglerna ordentligt och tar det säkra före de osäkra.
Kram!

Saltis, Jag hoppas det blir bra och att det inte blir en lika lång vinter som förra året utan att våren kommer lite tidigare. Sedan hoppas jag att det inte blir så förbaskat kallt som ner mot minus 20 som det var länge förra året.
Kram!

Annika said...

Snygging!
Men heter du Norrsken som andra namn!!??? COOLT!! SAÅ coolt!!
Desiree, hellre en vit snöig, kall vinter än en mörk, dimmig, femgradig sådan som det kan vara vissa år...
HELLRE snorkallt och gnistrande.
Jo det är så att jag ÄR avis. VISST är jag det...
Jag vill tom säga LYLLOS!!
Tänk på det, du :-)
KRAM!!

Desiree said...

Annika, ja jag har ett mycket ovanligt andra namn. Nu skulle du vara här för det kommer snö i massvis och ännu mer ska det komma nästa vecka. Ha det gott och njut av thanksgivning.
Kram!

Marie said...

Tror det är okej att le på körkort, däremot får man inte le på passfotot! Då ska man se ut som en sur brottsling... ;)

Härligt med snö! Vi ska visst få snö i München också, så det ser jag fram emot! :)

photobyjennie said...

Oj! Nu läser jag också att du heter Norrsken! Läckert! Jag som är född och uppvuxen i Norrland älskar norrskenet som fenomen. Jag har många fina minnen under promenader hem då jag stannat i mörkret och tittat mot norrskenet och bara snurrat runt (barndomsgrej man pysslade med!) =)
Tycker också det ser ut som att vi är födda samma år och månad (oktober 72.....jag är född den 30e).

Kram!!