Sunday, November 21, 2010

November rusk

Det har varit sjukt dåligt väder hela helgen. Det är riktigt novmberväder, det där allra sämsta tänkbara. Man kan iallfall trösta sig med att det knappt kan bli värre än så här. Det är grått, kallt och blött. Den duggregnar konstant och solen går aldrig upp. Man får tända lamporna redan till frukost och sedan ha dem tända hela dagen lång. Både jag och C kämpar verkligen med november. Visst kommer det bli bättre då det lackar mot jul och sedan då det sakta börjar vända och bli ljusare men just nu känns det inte något vidare att det kommer att fortsätta bli mörkare i en månad till. Jag trodde nog inte att detta väder skulle påverka mig så otroligt mycket som det har gjort.

Det som är en stor tröst är ju att man har nära till famljen nu och kan njuta av varandras sällskap. Igår var vi som sagt ute hos svägerskan med familj och hade en riktigt mysig kväll ihop med god mat och brasa. Man får helt enkelt hitta det där som förgyller och väger upp mot det här kassa klimatet. Men nog är det kämpigt.

Det fick bli tända levande ljus till frukost denna helgen också vilket är supermysigt. Visst visste vi att det inte skulle vara sol och blå himmel hela tiden och visst var det folk som sa att vi inte var kloka som ville tillbaka till detta klimatet. Min slutsats är bara den att allt det här ändå är otroligt viktigt att få uppleva. Man måste få väga både fördelar och nackdelar. Man måste också uppleva vissa saker på egen hand för att inse viktiga saker. Jag är medveten om att detta är sämsta perioden på året och att det är nu som de allra flesta även de som bott här länge längtar bort. Livet är en mix av bra och dåliga sidor och sedan får man överväga vart det finns flest postiva sidor.

Tyvärr finns det så lite dagsljus att det till och med är otroligt svårt att fota. Att fota med med endast lampor ger inget vidare fint ljus. Så ni får ursäkta alla dessa mörka murriga bilder. Man blir så seg av det här vädret. Det är verkligen så att man skulle vilja gå i ide.
Men något att njuta av är många trevliga svenska tidiningar som jag har saknat. Tidningar är mycket dyrare här men ibland ändå värt att kosta på sig.

11 comments:

Marianne said...

Ja nu är det mörkt! Och man vill inte gärna ta med kameran ut när det duggregnar, tror min kamera hade fått fnatt då, den är säkert full av sand så det skulle bli rena leråkern i den. Måste lämna in den på rengöring.

Även om det är kallt och mörkt och blött här just nu, var det ju alldeles för varmt att vara ute och blött av luftfuktigheten i Alabama. Så jag vet inte var man ska bo för att det ska bli perfekt. Istanbul då : ) Vi får hoppas att snön kommer snart och lägger sig och stannar ett tag. Det brukar hjälpa, för det blir lite ljusare då.

Och du har helt rätt i att det finns fördelar och nackdelar med allt. Man måste liksom känna av vilka fördelar som är viktigast för en och vilka nackdelar man kan och inte kan leva med. Jag tror att det blir bättre när man får ett EGET hem, ett hem där man kan göra det man vill och fixa och ändra. Det kan man ju inte när man hyr som ni gör och bor tillfälligt som vi gör.

KRAM!

Saltistjejen said...

Visst är det en jobbig tid i Sverige rent väder och ljusmässigt. Inte tu tal om det. Jag saknar inte direkt novemberSverige.... ;-)
Men som du säger finns det även en mängd bra och positiva saker också och ni får försöka tänka samt njuta av dem! :-)
Kramar!

Katarina på Filippinerna said...

När du skriver typiskt november väder, ja, då tänker jag på snö! Men så var det ju inte, för dig!

Regn är trist och det blir så mörkt ute om inte vägarna har snö. Ett bra bakväder å andra sidan. Åh, vad jag kan sakna att läsa svenska tidningar också.

Kram

Desiree said...

Marianne, ja helt rätt i att det flera månader om året var både för hett och fuktigt i Alabama för att kunna vara ute och njuta. Men solljus fick man ju iallfall. Men november är ju en kämpig månad för många här också. Fota går ju vare sig att göra inomhus eller utomhus för det är på tok för lite ljus. Man får trösta sig med att det är den jobbigaste månaden nu och att det blir bättre.
KRam!

Saltis, yes helt korrekt man får fokusera på de många positiva sakerna som inte har med vädret att göra.
Kram!

Desiree said...

Katarina, ha ha jag ska nog vara tydligare för typiskt november väder kan ju skilja sig åt mycket beroende på vart i landet man bor :-)
Du har dock rätt i att det är ett bra bak väder och pyssel väder.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Igår var det en så trist dag vädermässigt! Som tur är var jag på Taxinge julmarknad och det var mysigt trots regn. Men idag snöar det ju i alla fall även om det är grått och trist.

Annika said...

Ja, november hemma är ju tuuung.
Jag förstår som sagt att många mår väldigt dåligt av mörkret.
Idag harjag fått rapporter om snö hemifrån, och det skriver ju Anna om ovan också.
Ja, det gäller att se guldkornen i tillvaron...Tidningar, familj, vänner, ljus och den stundande Advent. DÅ blir det nog mkt ljusare både till kropp och själ!
Kramar!!

Desiree said...

Anna, jaaa julmarknad lat ju kul. Det ska jag nog se till att ga pa. Galler att hitta pa mysiga inomhus aktiviteter sa att man glommer gravadret ute. Det ar nog det basta.
Kram!

Annika, ja idag ar det faktiskt battre for det har kommit ett tunt tacke med sno som ljusar upp tillvaron och dessutom far man ju lite mysiga julkanslor. Det har ar vackert. Som sagt fokus pa det fina och positiva och forsoka fortranga morker och gravader .
Kram och tack for pepptalk.

Marie said...

November är verkligen ruskig! Ni valde helt fel tid att flytta tillbaka till Sverige! :)

Jag saknar också svenska tidningar, men som du säger, de är riktigt dyra! Men jag gillar de billiga prova -på-prenumerationrna som många tidningar har, då kan man unna sig några bra tidningar! :)

Desiree said...

Marie, du har nog ratt i att det hade varit battre att flytta hit pa varen och fa lite medvind med vadret men nu far vi val vackert bita oss igenom det varsta och bli hardade. Ja de dar prova pa prenumerationerna ar bra men sedan ska man ju komma ihag att saga upp dem for det blir ratt dyrt om man bara fortsatter. Nar det inte ar erbjudande sa verkar det som det inte skiljer sig sa mycket at i priset mellan losnummer och prenumeration, det ar synd.
Kram!

Skruttplutt said...

Ja November ar en tung manad vadermassigt, hela livet gar som pa puse. Jag ska lagga upp lite bilder av AL sa du far se vilket vader vi hade har borta forra veckan, regn och rusk!