Saturday, November 27, 2010

Här har vi thanksgiving idag lördag

Här laddas det inför första advent. Imorgon ska nya glöggen med saffran äntligen få provsmakas. Idag har jag och C ägnat oss åt att julpynta i våran redan ganska övermöblerade lägenhet. Men det har blivit riktigt fint. Vi har hängt upp våra advensstjärnor och jag har fixat adventsljusstaken. Jag har även julpysslat lite med både hyacinter och amaryllis. Nu känns det juligt. Dessutom är det ju snorkallt ute och redan drivor av snö så nog är det advent och julstäming här.

Black Friday är det inte utan bara allmän julhysteri ute i handeln. Det enda som är black är väl glöggen. Nu råder det glöggfeber i varje stuga. Det är riktigt svårt att välja glögg för det finns så otroligt många sorter och smaker här i butiken. Lättare var det ju i Alabama där man antigen fick göra sin egen glögg med egen importerade glöggkryddor eller nöja sig med IKEA glöggen.Men att ha undgått att det var Black Friday igår har jag inte gjort, dels av er kära bloggvänner som bor i USA och dels för att jag har fått många mail i min inbox om olika erbjudanden om klipp. Jag hade gärna gått till Sephora butiken men tyvärr får det besöket vänta ännu ett tag.

Imorgon ska jag och C gå på fotomässan och kolla in vad som finns där. Sedan ska vi ut till mina föräldrar och äta middag, dricka glögg och sätta tänderna i mina hembakade lussekatter. Ikväll firar jag och C Thanksgivning. Ha ha här får det bli lördag kväll istället för torsdag eftermiddag. Better late than never som det heter. Någon jättekalkon blir det inte utan istället en stor kyckling. Men jag har bakat corn bread och gjort cranberry sauce. Till efterrätt har jag bakat en apelsin/banankaka som C gjort amerikansk genom att sticka ner en liten amerikansk flagga i.

5 comments:

Marianne said...

Visst ska det bli spännande att smaka på Saffransglöggen! Vi tjuvstartade med Dufvenkrooks i dag, men saffran sparar vi till i morgon. I morgon blir det också julskyltning här i Älmhult, ska bli kul att se hur hela stan pyntats till det. Jag tycker att det är innerligt skönt med skyltsöndag, då håller man julen till juletider och drar inte ut på den i evinnerlig evighet så man tröttnar tills det är dags.

Hoppas att kycklingen var god och att ni hade lite amerikakänsla, trots allt!

Kramar!

Saltistjejen said...

Å vad mysigt!!!!!
Här har vi inte pyntat ngt alls nästan. inser att vi har väldigt lite pynt eftersom vi inte varit här så många jular utan åkt till Sverige. Adventsaken har kommit fram iallafall. :-)
Täntke gå en sväng imorgon och se om vi ev kan handla lite pynt. Det enda pynt vi hade sedan våra två jular här tidigare är lite till en kommande julgran, men det kan vi inte ta fram nu för vi tänker inte vara så amerikanska att vi handlar gran redan nu....! ;-)
E är dessutom fortfarande sjuk så idag har varit en ganska jobbig dag för oss alla... Hoppas hon mår bättre imorgon.
Kramar!

Desiree said...

Marianne, ja det känns faktiskt ovanligt att det finns ställen och butiker som håller sig ända fram till riktiga första advent innan de börjar med sin julskyltning. Men det är ju bara positivt. Ha en riktigt trevlig första advent :-)
Kram!

Saltis, vi har ju inte pyntas så jättemycket. Det får inte plats så mycket här. Vi har en amerikanska plastgran men den är inte ens att tänka på att ta fram för den skulle omöjligt få plats här. Men julstjärnorna får duga gott. HOppas att lilla E snart mår bättre.
KRam!

Anna, Fair and True said...

Vad tyckte du om saffransglöggen? Vi har inte lyckats köpt den än och nu är den säkert slut.

Annika said...

Ja, vad tyckte om du om saffransglöggen? Min syster var inte impad.
Men annars har ni ju så mkt glögg att det inte är klokt att välja på!!
Härligt.
Det är glöggens tid.
RATAR IKEA-glöggen, tycker den smakar tvål. Gör min egen istället, den blir god!!
KRAM!!