Tuesday, November 9, 2010

Snö och stormvindar

Idag har snön anlänt. Det har stormat rejält faktiskt. Imorse var blåsten riktigt kraftig och det började sedan snöa på eftermiddagen. Det har kommit ganska mycket. Ni kanske tänker åh vad vackert och vinterlikt och det hade de ju varit om det inte hade varit så förbaskat blött. Detta var ett stort lass blötsnö som kom så det har redan hunnit bli riktigt slaskigt. Gummistövlar hade varit helt på sin plats idag. Det ryktas om mer snö imorgon men blötsnö igen och sedan kommer det komma regn. Så det här vädret känns inte kul. Det där vackra vintervita man kan tänka sig är det inte. Det känns lite tidigt med vinter ännu. Det har varit stora trafikproblem idag och även strömavbrott på sina ställen. Dagar som denna känns det bra att man inte tar sig fram med bil. Jag är också glad att jag inte cyklar dagar som denna för det såg inte roligt ut för stackarna som trampade på sina cyklar i denna snömodden.

I helgen såg vi en riktigt bra film som jag siktade in mig redan i slutet av våran USA vistelse. Crazy Heart med Jeff Bridges handlar om en gammal sliten country stjärna som har problem med spriten. En riktigt bra film. Jeff Bridges är som klippt och skuren i denna rollen. Man förstår att han fick en Oscar för den här rollen. Det är en helt fantastisk rollprestation. Det är som om han verkligen ÄR denna mannen i filmen. Ett riktigt bra filmtips.

Något annat som kommit till Sverige nyligen verkar vara Oreo´s cookies. Det görs relam för dem både här och var. Den mest amerikanska småkakan har alltså landat även här.
Något annat som gäller här i Sverige verkar vara vit sladd och hörsnäcka till sin mobiltelefon. Det har ALLA om man kollar på folk på tunnelbanan.

10 comments:

Mrs Clapper said...

Håller verkligen med om sladden och örsnäckan, är själv en av dem. Jag är ganska nyinflyttad i stan och i början tyckte jag att det verkade så stressigt att rusa runt och lyssna på musik. Men det är faktiskt tvärtom, nu tycker jag att det ger en chans att stänga ute alla stressade som springer förbi. Men det ser faktiskt väldigt fånigt ut, och lite tråkigt att man stänger ute varandra sådär egentligen...

Saltistjejen said...

Ja OJ vad ni verkat fått vinter nu!!!! Otroligt! Och jag håller med om att blötsnö inte är särskilt kul. Hu! Här är det kyligt nu men klart och soligt vilket är det perfekta höstvädret enligt mig.
Crazy heart såg vi för ett tag sedan och jag håller med om att den är otroligt bra! Jag gillade även musiken och blev så överraskad över att Jeff Bridges faktiskt sjunger själv! Han har ju riktigt bra sångröst!! :-) Mats älskar ju country så han gillade en del av låtarna skarpt! Tycker även Maggie Gyllenhaal var bra i sin roll.
kramar i snöovädret!!

Anonymous said...

Wow vilken vinter ni verkar ha, synd att det är blött!

Tack för filmtipset, den ska jag kolla in!

Monica said...

Ja hu vilket väder idag och cykla verkar rent farligt så tur du inte gjorde det. Det där med vit sladd trodde jag inte var "lag", fick faktiskt en svart till min senaste Ericsson, får väl klaga;-).

Desiree said...

Mrs Clapper, det kan nog vara nice att lyssna på musik medans man åker till jobbet. Jag tycker det bara är lustigt att alla har just vita sladdar.
Kram!

Saltis, ja nu blev det vinter på en gång och det överraskade många här. Jag tog mig hem utan problem dock och det var skönt. Oj är det Jeff som även sjunger i filmen det visste jag inte. Tyckte det var en kanonfilm både skådelspeleriet samt storyn.Även Maggie spelade otroligt bra och som du säger var musiken riktigt skön.
Kram!

Skruttplutt, jepp här blev det vinter detta hade fått Alabamianerna att gå man ur huse, ha ha.
Kram!

Monica, igår var det skönt att man inte hade cykel. Skönt att höra att vit sladd inte är lag och att det finns några som dig som vågara sticka ut lite i mängden.
Kram!

Millan said...

Fy sjutton.. nej sno och slask ar jag INTE avundsjuk pa. Men annars verkar ni ha det jattebra hemma i sverige!! Jag kande genast en stor hemlangtan nar jag laste inlagget om Allhelgona. Den firas inte alls har. Haller med om att det ar valdigt stamningsfullt och vackert pa kyrkogardarna i sverige. Sa ar det itne har!

Kram!

Desiree said...

Millan, heeej vad kul att höra av dig. Nej snö och slask är inget kul det kan man verkligen vara utan men Allhelgona var ju dessto finare. En blanding av bra och dåligt. Hopps att allt är bra med dig och familjen. Sköt om dig.
Kram!!!

Annika said...

Idag har jag problem med blogger. Eviga Error 503 medd dyker upp. Spå nyss försvann min kommentar.

Skrev iallafall att snö och vinter i början av november, även i sthlm, känns fel. OCH ännu värre om det är av det slaskiga slaget. USCH!!
Nä, hoppas det töar bort snart. Allt för tidigt med vinter nu...
I dec däremot, då kan den komma!!!

Oreos in Sweden. Såg dem när jag var hemma i somras också.

Stay warm!!
Och måtte det töa snart så att ni kan få riktig vinter sen i nästa månad.

KRAM!!

Desiree said...

Annika, man blir så trött då blogger strular. Såå jobbigt när ens kommentar försvinner. Det är bland det värsta. Ja det börjar redan töa men sedan fryser det på igen så det har blivit snorhalt. Nästa månad får det gärna komma vita fina flingor dalande.
KRamis!

Anna, Fair and True said...

Usch, vilken hemsk blötsnö som kom! Det var blötare än jag upplevt på flera år! Tur att det mesta smälte. Tyvärr ligger ju en del kvar som ny fryst på när det är lite kallare.