Thursday, May 26, 2011

Fredagstema-Sommarlängtan


Oj har vi redan kommit till sista fredagen i maj? Helt otroligt. Men så är det. Sista fredagstemat för denna månaden är "Sommarlängtan". Vad längtar man efter och vad ser man fram emot lite extra?

Jag hoppas först och främst på att det ska bli en bra sommar vädermässigt. Soligt mestadels och gärna lite varmare också.

Jag ser fram emot våran resa till Frankrike i augusti och augusti i synnerhet eftersom det är då jag tagit min semester i år. Vi ska till Gotland i augusti också och fira C´s pappa som fyller 65. Svägerskan med familj hänger också med och stugor har hyrts. Det ska bli kul. Gotland är otroligt vackert. Man tror nästan man lämnat Sverige för naturen är så annorlunda där.

Kunna sitta ute och njuta av ljumma ljusa sommarkvällar ser jag fram emot.

Att äta massor av god glass är ju inte heller fel. Det finns många olika glass ställen här i Stockholm som man blir himla sugen på att prova.

Ännu en skön fredag. Tyvärr inte så bra väder idag med regn och blåst.Kallt är det också. Men idag fick jag skjuts till jobbet med bil av C som skulle iväg senare på eftermiddagen på ett möte och därför skulle ta bilen. Vad lyxigt det känns i Sverige att åka bil till jobbet speciellt om det är dåligt väder.

Men fredagar är ju alltid nice ändå. Hela helgen framför sig. Vi har ännu inga större planer så vi får se vad som hittas på. Ha en skön helg allihop.

22 comments:

Nilla said...

Åå Gotland! Jag vill också till Gotland! Det är så fint där. Det vore kul att åka dit igen, med barnen. Det blir inte detta året i alla fall... Ha en fin helg. Tack för alla maj-teman!

Desiree said...

Nilla, Gotland är himla fint. Det var länge sedan jag själv var där så det ska bli kul att få komma dit. C har faktiskt aldrig varit där. Jag hoppas vi har tur med vädret då vi är där.
Ha en toppenfin helg.
Kram!

Saltistjejen said...

Vilken fin sommar ni har framför er! Både Frankrike och Gotland låter jättehärligt! Gotland tycker jag är så vackert! har i stort sett bara sett norra delen, men det är otroligt fint. Runt Fårö och på Fårö! Mmmmm...
Kul att ni gör en sådan familjeresa av det hela också.
TACK för dina teman under maj också!
Vem tar över nu, eller är det sommaruppehåll??
Kramar!

Desiree said...

Saltis, ja Gotland är otroligt vackert. Häftigt och annorlunda landskap. Jag ser fram emot att fota mycket där. Kul att du gillade teman under maj. Jag har faktiskt ingen aning om vem som tar över för juni. Under juli blir det sommaruppehåll iallfall det vet jag.
Kram!

Taina said...

Mycket kul att se fram emot således. Gotland har jag varit till en gång och det är som du säger som om man hamnat utanför Sverige. Riktigt mysigt. Och Frankrike!!! Gillar skarpt, framförallt maten. Och vinet såklart. Bilar ni ner då?

Kram kram

Miss Marie said...

Är det redan sista helgen i maj?!?! Helt otroligt vad fort det går... Hoppas du får en fin helg!

photobyjennie said...

Åååh! Frankrike och Gotland- låter som en kanonsemester!!

Måste fråga dig om du ätit på Tezukuri som ligger i dina krokar? Många pratar om hur bra sushi de gör- själv har jag inte hunnit dit än!

Ha en fin helg!

Elisabeth said...

Ohhh jag saknar syrener! Dom växer inte speciellt bra här i Arkansas tyvärr. De få buskar jag har sett blommar över så fort också. Eller är syrener ett träd? Hmmm...något som jag alldrig tänkt på....

Desiree said...

Taina, nej vi bilar inte ner utan flyger till Nice och hyr bil där. Längtar till både Gotland och Frankrike. Underbart att ha något att se fram emot.
Kram!

Marie, ja maj har verkligen försvunnit i ett nafs.
Ha en fin helg.
Kram!

Photobyjennie, jag har tyvärr inte hunnit prova Tezukuri ännu men jag har hört mycket gott om stället och när jag gått förbi ser det alltid ut att vara mycket folk där. Så det verkar poppis.
KRam!

Elisabeth, ja syreéner saknade jag också då vi bodde i Alabama. Det fanns inga sådana där. Jag vet faktiskt inte om det räknas som buske eller träd. De kan ju bli väldigt stora men jag tror det räknas som buskar.

Anonymous said...

Oj vad kul! Nu kan även jag lämna kommentarer! Vilken kanonsemester det blir för er!!!
Ha en trevlig helg!
Kramar, Lisa

Annika said...

Yppey!!!!
JAG kan kommentera din finfina blogg igen!!!
HURRA!!!
Underbart!!
har verkligen saknat att kunnat säga ngt de senaste dagarna!!
Gotland är verkligen ett helt underbart ställe på denna jord. En av mina favvisställen i världen!!
Ni har en fin sommar framför er.
KRAMAR!!!!!

Erica Pettersson said...

Vilka jättefina bilder du visar :D Man riktigt känner sommarkänslan i dem!
Det låter riktigt trevligt med resorna. Hoppas att ni får det jättebra! Och att resten av sommaren också blir toppen :)

Jag har tyvärr varit otroligt dålig på att publicera inlägg till Show&Tell den här månaden (tänkte "fuska" lite och publicera dem i efterhand ;)) men det har varit jätteroliga ämnen!

OM det inte skulle vara någon som anmäler sitt intresse att ta över i juni skulle jag kunna ta över.

Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!
MVH /Erica Pettersson

Charlie sa ... said...

Gotland! Om ni kan, åk till Furillen! Tycker också Gotland känns som utomlands.. Och fota så mycket som du bara kan, jag vill se ALLT ;) plus Frankrike såklart. Så underbart Desiree! Mycket kul att se fram emot.

Älskar syrener. Dem är ändå bäst i Sverige på något sätt. Det är svensk försommar för mig. Tack för att delar med dig.

Kram och ha en fin helg!

Desiree said...

Erica, tack så mycket, kul att du gillade bilderna. Jag tror båda resorna har potential att bli riktigt bra. Ja du får väldigt gärna pulblicera show and tell lite i efterhand. Jag ska kolla lite och se om det dyker upp någon som tar över för juni annars får du juni :-)
Kram!

Lotta, tack för tipset. Ska försöka ta mig iväg till Furillen. Jag det kommer nog bli massvis med kort från Gotland. Det är så kul att kunna dela med sig en glimt av Stockholms vackraste så här på försommaren.
Kram!

Katarina said...

Hmm. Jag tror nog att jag har problem med att kommentera i era bloggar.. Jag provar igen..

Ni har mycket trevligt att se fram emot. Både Rivieran och Gotland, inte illa.

Mina familj vistas varje år på Gotland innan skolorna slutar, de njuter av naturen innan alla turisterna kommer dit. Det är verkligen vackert där!

Syrenen, jag som älskar syrener. Jag kan sakna min gamla trädgård i det huset med trädgård jag hade innan utlands flytten, det var något speciellt att sitta där och lukta på syrenerna, även om blomningen var kort var den häftig!

Kram

Grekland nu said...

Att kunna sitta ute på varma och LJUSa sommarkvällar (och äta glass) är oslagbart i Sverige! De dagar vädret tillåter...Härligt att ha två resor att se fram emot. Hoppas på en fin sommar!

olgakatt said...

Tack för dina utmaningar i maj, Desirée!
Det har varit trevliga ämnen och många intressanta variationer hos alla!
Om Erica tar hand om juni så kan jag åta mig september. Antar att vi pausar i juli och augusti.

Anonymous said...

Syrener! Det är verkligen ett tecken på att sommaren är här. Att resa till Frankrike låter superhärligt. Gotland har jag kvar att upptäcka. Det får verkligen bli av snart.

Tack för månadens tema och trevlig helg!

Desiree said...

Annika, toppen att äntligen funkar igen. Mysko när det strular ibland på det där sättet men det viktiga är ju att det är löst :-)
Kram!

maisoui, tack själv. Gotland måste du besöka någongång framöver. Det är så vackert där.
KRam!

Olgakatt, kul att du gillade maj månads utmaningar. Ja eftersom ingen har hört av sig så säger vi så att du kör september med uppehåll i juli och augusti och Erica tar juni.
Kram!

Grekland nu, tack jag hoppas du också får en finfin sommar.
Kram!

Katarina, låter underbart att vistas på Goland lite varje sommar och speciellt innan skolorna slutar och alla turister kommer. Då är det nog som lugnast och vackrast.
KRam!

Desiree said...

Erica,
Jag försökte kommentera på din blogg men det gick inte. Du får jättegärna ta över juni månad.
KRam!

Petchie75 said...

Vad kul att ni ska till både Gotland och Frankrike i augusti!! Jag har bara varit på Gotland en gång, på klassresa i 6:an men skulle gärna vilja åka dit igen med O. Det får bli ett annat år. Vår sommar kommer att vara lite upp och ner, jag tar semester nu första två veckorna i juni och åker till Skåne, sedan åker O en vecka till Spanien när jag kommer tillbaka och jag åker dit över en helg. Sedan hoppas vi på en långhelg i Skåne i slutet på juli, men det beror på hur jag mår.. Och kanske O tar ytterligare en vecka i Spanien i augusti men jag får hålla mig i Bryssel och jobba...
KRAM!

Bejla said...

Hoppas att du får mer än mycket av det du längtar efter och tack för trevliga majteman! :-)