Saturday, May 14, 2011

Äppelträd och Grillkväll

Igår planterades ett äppelträd men inte vilket som helst. I oktober förra året var på lille I´s dop och i dopgåva fick han ett äppelträd av oss. Idag inhandlades trädet och planterades i lille I´s trädgård. Ett vackert träd med vinterfrukt blev det. I´s pappa (en av C´s bästa vänner) hade redan förgrävt ett stort hål för trädet.Vi fick en jättefin försommarkväll. Nu har precis syrenen slagit ut. Äppelträden blommar vackert. Även om det var lite småkyligt så satt vi ute så som man gör i Sverige med fleecejackor och insvepta i filtar. Är det sommar så är det. Det grillades åts rabarberpaj. Jättegott alltihop och en väldigt mysig kväll.

Alla fick hjälpa till, både små och stora. Lille I var väldig engagerad i sitt träd och ville allra helst kravla ner i det geggiga hålet som fylldes med jord och vatten innan trädet placerades på plats.

Så här grön och fin har våran egen uteplats hunnit bli. Det har verkligen tagit fart för grönskan. Nu kan man sitta här ute och njuta av en middag eller fikastund. Nu har vi fixat så att vi kan grilla också. Den ena grillen är ju våran som vi tog med från USA och den andra grillen tillhör våran hyresvärd. Men vi har äntligen fixat så att vi kan grilla på våran. C var tvungen att byta munstycke till gasolslangen. Nu ska det bara fyllas på gasol så kan vi börja grilla.

9 comments:

Saltistjejen said...

Vilket fint äppelträd!!! Vi har också get just frukttröd eller bärbuskar i doppresent. Gillar det mycket eftersom det blir en fin symbol men också ngt som barnet under flera år sedan kan äta från och på så vis "få användning" av. :-)
Fint och grönt har ni fått det nu!
Kramar!

Anne said...

Instämmer med Saltis kommentar, jättefint äppelträd och oerhört bra present från er sida. Verkligen grönt hos er nu, känns som det gått rätt snabbt när allting tog fart. Känns inte som så länge sen du visade lite ensamma snöhögar som fanns kvar på er gård och nu är det grönt och fint.

Katarina said...

Härligt med ett fruktträd.. Jag är också en sån som brukar ge träd om årstiden tillåter, till den nyfödda eller de som döps.

Nu verkar sommaren ha kommit, eftersom det är sååå grönt1

Kram

charlotta said...

vilken bra idé att köpa äppelträd i doppresent! det ska jag hålla i åtanke, för mina tvillingsyskonbarn ska döpas i juli :=)

kram!

Annika said...

Äntligen här igen efter helgen och allt bloggstrul!!
Trevlig och FIN doppresent. Vi ska hoppas att det trädet ger mkt frukt och att det ska blomma särdeles vackert om vpren!
Härligt med grönskan!!
Kram!!!

Desiree said...

Saltis,ja det brukar vara en uppskattad dopgåva som räcker länge om man säger så och som hela familjen får glädje av. Ja nu är det grönt och fint. Det var lite kyligt att sitta ute denna kvällen för det vara bara kring 10 plusgrader men funkade bra med filtar och lite mer kläder.
Kramis!

Anne, nu är det otroligt fint med all grönska. Det är synd att våren blir så otroligt kort här. Det slår nästan om direkt från vinter till sommar. Lite synd men så himla skönt att det äntligen är vackert och lite varmare även om det var lite kyligt just denna kvällen.
KRaaam!

Katarina, även om dopet var i oktober förra året så fick presenten komma lite i efterskott för att kunna planteras nu. Det gjorde inget.
KRam!

Charlotta, ja det är en bra present som är både rolig att ge och uppskattad. Det finns ju mycket olika fruktträd att välja bland eller så kan man även ge bärbuskar.
KRam!

Annika, ja hoppas att blogger slutar att strula för det var helt hopplöst i fredags. Men nu är det bara hålla tummarna för att det inte krånglar mer på bra länge.
Tack.
KRam!

Victoria said...

Håller med de andra, vilken superbra doppresent! Det ska jag komma ihåg. Vad härligt att ni fixat grillen, nu får ni visa Svenssonfolket hur det ska gå till med "riktig" grillning! ;o)
Kramar//Vic

Marie said...

Vilken fin present! Underbar! :)

Suzesan said...

Det är ju fiffigt att ge bort ett träd. Jag blir rörd. När jag såg bilderna och den lille som tykcte det var så kul... När jag var fem fick jag ett äppelträd. Det finns kvar. Jag såg det i julas. På håll. Min mamma blev förvånad för hon visste inte om det. Jag fick det av en granne och det finns i deras trädgård. TÄNK att det finns kvar:)Det står i ett hörn i trädgården.

Kram
/Susanne