Sunday, May 29, 2011

Stockholm från ovan med DN

Idag gjorde vi något riktigt coolt. DN hade anordnat något de kallade Stockholm från ovan. De hade öppet hus på flera platser kring Stockholm där man kom upp en bit. Många av Stockholms högre byggnader var tillgängliga gratis för de med DN kort under dagen. De har också en fototävling ihop med Fotografiska där man kan skicka in bilder från dagen och vara med och tävla. De 30 bästa bidragen kommer att visas upp som en egen utställning på Fotografiska längre fram.

Detta var jättekul och vi har åkt runt i hela stan idag känns det som. Vi valde ut tre platser. Det blev så pass många kort att jag delar upp det lite. Men här visar jag lite bilder som vi tog dels högst upp på 23:e våningen på Wennergrens Center och dels från tornet uppe i Lumafabriken här i Sjöstaden. Högst upp på Wennergrens Center hade jag aldrig varit förut så det var coolt att få komma dit upp.

Första stoppet var tornet upp i Lumafabriken som vi bor granne med. Ditt promenerade vi på två minuter. Inte så högt men ändå kul att komma upp och få kolla hur det ser ut lite ovanifrån i just våra trakter och närområdet.

Här är båtarna som går över kanalen från Hammarbysjöstad över till Söder.
Här är utsikten från Wennergrens Center över Sveavägen.

Denna bilden är tagen från ovan även om det inte är en bild på Stockholm. Men jag fastnade lite för det vackra trappräcket på Wennergrens Center med dessa glasknoppar i kombination med den krökta trappan.Idag var en lycklig dag för de två hobbyfotograferna. Jag fick köra med min kära trogna Lumix idag. C körde med våran Nikon och hade med sig sin panorama tillsats. Jag är faktiskt impad över att han lyckades bygga denna panorma tillsats helt på egen hand. De panorma kort han får ihop är hur fina som helst.

Här är ett av C´s panorama kort. Det är förminskat här för att det skulle gå in på bloggen men klicka på den för att få den större. Söder ser ut som en rund ö men så är det ju inte. Men fotona blir liksom krökta med panormat.

En ny del av Stockholm öppnade upp sig när man fick skåda staden från detta perspektiv. Vackra plåttak, terraser och vindsvåningar och mycket annat fick man upp ögonen för på ett nytt sätt.


23:e våningen på Wennergrens Center är högt upp. En av Stockholms skyskrapor.


Så här från ovan inser man också att det byggs väldigt mycket i Stockholm. Det är ett stort projekt som pågår vid Norra Stationsområdet och KS. Vi cyklar ju dagligen förbi detta men det var ändå annorlunda att få se det så här på håll.
Jag måste säga att Stockholm är en otroligt vacker stad både från ovan och från marken. Vackrast är den ju nu sommartid.

15 comments:

Katarina said...

wow, så häftigt! Så häftigt det var med utsikten från det sk. Wennergrenska centret..

Roligt att ni kan använda er av varsin kamera och prova att expromentera er fram. Panorama bilden är hur fin som helst!

Ni har en fin tid nu i Sverige. Det ska bli roligt att komma hem nu.

Kram

Marie said...

Du har vunnit nagellack hos mig! :)

Desiree said...

Katarina,ja det var himla kul att få komma upp i byggnader man normalt inte kommer upp i och passa på att fota. Jag ska försöka välja ut lite kort och vara med i fototävlingen också.
Kram!

Marie, ja det var jättekul. Såg det. Mailade dig min adress precis. Så kul att vinna dessa fina nagellack.
Kram!

Annika said...

Wennergrens Center har faktiskt fascinerat mig sen jag var liten och vi for föbi det på väg mot Lappis där min moster bodde i många år.
Vilken utsikt.
VILKEN dag för er att få gå upp i alla hus. Jag hade älskat det!!!
OCH vilken dag för plåtisar.
Gillar Cs panorama. DET borde man faktiskt prova ngn ggn. COOLT!!!!!
Gillar din bild på trappräcket också. Gud vad roligt detta ÄR!!!!
Ser fram emot fler bilder!!!
KRAM!!!!

Elisabeth said...

Vilka fina foton! C's panorama kort är SÅ fint och ser väldigt proffsigt ut! Likaså ditt foto av trappräcket. Men mina favoriter är definitivt fotona på de äldre byggnaderna med deras olik färgade tak.

Din blogg har alltid så fina foton att jag börjar tänka att det vore på tiden att jag började fota mer! :)

Desiree said...

Annika, Wennergrens Center är nog riktigt coolt att ha fest på eller vara på fest där. Den utsikten över Stockholm är ju bara så läcker. Det var jättekul att få gå upp där och titta då jag aldrig varit där innan. En av Stockholms få skyskrapor. Det finns ju faktiskt inte så många skyskrapor i denna stad.
Kul att du gillade bilderna.
Kram!

Elisabeth, jag fastnade också för taken i Stockholm. De är riktigt fina. Som ett vackert lapptäcke som brer ut sig. Tack jättekul att du gillar bilderna. Bilder betyder mycket för mig och ligger mig varmt om hjärtat. Brukar du läsa Linnea i Alabamas blogg också? Bor du i USA?
Kram!

Monica said...

Väldigt vackert är Stockholm från ovan:-) och taken är underbart vackra, så fina foton ni tagit!

Anonymous said...

Fina bilder! och jag håller med dig. Stockholm är en riktigt vacker stad - speciellt sommartid.

Kul att få se!

kram

Desiree said...

Monica, tack. Jag tycker också att taken var riktigt vackra.
Kram!

Maisoui, tackar. Nu lyser Stockholm upp och visar upp sig från sin allra bästa sida :-)

charlotta said...

wow, vad coolt! och vilken bra idé, hoppas det gör samma sak i göteborg.

ps. jag har inte kunnat kommentera i din blogg på ett tag, men nu verkar det fungera igen! ds.

kram!

Lotta said...

Visst är det roligt att se en plats, en stad, detaljer ur kameralinsens perspektiv så att säga? Helt plötsligt blir det mer av allt, tycker jag, då man utan kamera bara "kör på"- med kameraögat blir man mer vaksam, observant.

Jättekul med era bilder, gillar alla!!

Kram

Saltistjejen said...

Vad skoj!!!
Jag har varit upp i Wennergren Center en gång på en disputationsfest för många år sedan på deras toppvåning. Minns att jag tyckte utsikten var otrolig! Nu efter mina år här i NYC känns 23:re våningen kanske inte så högt "i sig" men i en stad som Stockholm är det ju definitivt det! KUL att Dn hade detta evenemang!!! :-)
Vilka var de andra platserna? Det finns ju inte sååå många höga byggnader? Söder torn? Gamla Skatteskrapan? DN-skrapan? Vad mer??
Panormabilder är häftigt och roligt! Kul att C gör sådana!!
Kram!

Anne said...

Wow wow ännu mera wow. Det här impar mycket på mig alltså. Ett helt annat perspektiv än man är van vid, det här hade jag också velat göra. Vilka jättefina bilder du/ni fått till också. Din C verkar onekligen ha en liten uppfinnar-jocke inom sig, verkligen duktigt att ha byggt ihop en panoramatillsats. Gillar det där att fotona blir krökta med panomrat. Du, allvarligt menat, men jag skulle gärna köpa en Stockholms-bildbok av dig. Har du nån så köper och beställer jag gärna! Allvarligt menat. Har så få fina Stockholmsbilder själv, fotade egentligen inte mycket före USA-flytten, först då som mitt fotointresse tog fart och under de korta hemresorna tycker jag inte att jag hunnit samla på mig och ägna mig åt att fota.

Victoria said...

Wow, vilken häftig grej! Jag förstår att ni var i "sjunde himlen", som gjort för några som är så fotointresserade som ni! Och väldigt fina foton blev det minsann! Kramar/Vic

Elisabeth said...

Hej igen!

Ja, jag har bott i USA i manga ar nu, just nu i Fayetteville, Arkansas. Jag laser ocksa Linneas blog som jag faktiskt hittade genom din blog! Jag skickar dig ett mejl med mer info till helgen. Min dator strular och jag har en loaner utan svenska bokstaver just nu...suck....

Jag maste tillagga att jag ocksa tycker att du ska gara en bild-bok av Stockholm! Verkligen en bra idee!I definitely want to buy one!