Monday, May 30, 2011

Stockholm från ovan del 2 av 2

Lite fler bilder Stockholm ovanifrån. Vi åkte runt i flera stadsdelar under söndagen. Från Wennergrens Center åkte vi till Södertornet och tog hissen högst upp. Därifrån fick man sedan gå i en liten ganska trång spiraltrappa två trappor upp tills man inte kom högre. Belöningen var denna fantastiska utsikt över Söder.


Då vi var på väg upp så kände vi några enstaka regnstänk som kom och det dröjde inte många minuter innan himmlen öppnade sig och regnet piskade ner. Men det blev rätt häftigt med denna intensiva regnskur som tur nog inte varade så länge.


Det blev rätt blåsigt då regnovädret bröt ut. Man fick se till att stå i lä och fota. Återigen så var jag helt facinerad av alla vackra tak.Medborgarplatsen så som man inte skådat den innan.Vackra regnvåta plåttak. Som ett alldeles speciellt och eget lapptäcke som brer ut sig.

Kan lova att det fanns mycket att titta på härifrån.


Stockholm är inte bara full av vackra byggnader. Det är en grön och lummig stad också. Ända bort till Grönalund såg man. Här kommer till och med Djurgårdsfärjan glidande.

Den här dagen blev helt fantastisk. Inte alls vad jag trodde det skulle bli då jag vaknade av regn som smattrade mot rutan.

14 comments:

Anne said...

Jag kan bara instämma i det du säger om hur otroligt fina alla plåttak ser ut från ovan. Stan upplevs helt annorlunda från ovan. Jag tycker även det blir som en annan stad om man upplever den från vattnet, nya och andra vinklar man betraktar stan även då. Stockholm ÄR en så otroligt vacker stad, den här årstiden är det ännu vackrare också. Det slår mig igen då jag ser dina bilder. Tycker du förresten ni försöker se mer av Stockholm, göra mer saker i stan på helger nu än då ni förra gången bodde där? Det är ju lätt bli hemmablind kanske, eller gå i samma inkörda fotspår och vistas i samma kvarter och trakter man är van vid, alltid bestäma fika vid just den och den platsen osv. Skulle vi flytta tillbaka till Stockholm nu skulle jag nog känna en betydligt större lust och iver att faktiskt upptäcka stan mer än jag tycker vi gjorde under alla åren vi bodde där senast. Du har ju skrivit ibland hur mycket mer du lärt dig om söder nu t.ex.
Fina bilder Desiree, som alltid!

Monica said...

Så otroligt vackra tak, som en sagostad, jättevackert, nästan bättre än på marken i allt gytter:-). Såg detta i DN också men vi har inte kortet för vi prenumererar på SvD, så kul att ni gjorde detta och vi får se det här, du skulle tipsa tidningen om ditt reportage egentligen, kan väl få en hacka för det eller gratisprenumeration:-)för själva har de skrivit lite och har inte lika bra fotografer faktiskt.

Saltistjejen said...

Jamen nu fick jag ju veta att ni var uppe i Söder Torn också! :-)
Och visst är Stockholm vackert ovanifrån!! Jag tänker alltid på Astrid Lindgren när jag ser bilder av Stockholms tak. Haha! Nog Karlsson på taket och andra böcker som utspelade sig i innerstaden. :-)
Och visst kan regnoväder vara häftiga ibland. bara man kan skydda sig om man vill det. I ert fall mest fotoutrustningen.
Tack för vackra bilder!
Kramar!

Marianne said...

Vad roligt det är när de ordnar sånt där! Och så många fantastiska foton! Ni har många som ni kan tävla med! Jag tycker absolut att ni ska skicka in de bästa, och som sagt, de du visar här är helt fantastiska!

KRAM!

Lotta said...

Jag håller med Anne, från ovan eller från vattnet ser en stad alltid annorlunda ut. Stockholm är fantastiskt alltid, men extra fin på sommaren!

Tack för att du delar med dig av alla fina bilder!

Kram

Elisabeth said...

Fina bilder den har omgangen ocksa! Jag uppskattar verkligen att fa se Stockhom pa det har viset. Jag ar ursprungligen fran Varmland och har bara varit i Stockholm pa besok och alldrig upplevt staden som en "riktig" Stockholmare, sa dina bilder ger mig en insikt till Stockholm som jag inte hade innan.

Katarina said...

Fina bilder och vackra hustak, bra attt de ser underhållna ut också.

Fina bilder!

Kram

Desiree said...

Anne, jag känner nog att vi försöker utforska stan lite mer nu. Det som på många sätt är bra är att vi nu bor i södra delarna och dessa har tidigare varit väldigt obekanta för oss. Mycket på söder har överraskat positivt. Även om vi inte bor i innerstan så ligger ju Sjöstaden bara ett stenkast från tullarna. Men det är som sagt lätt att bli hemmablind så det gäller att anstränga sig och verkligen ta sig tiden att komma ut och göra sådant här. Det var jättekul att få komma upp och se staden från ovan.
KRam!

Monica, tack så mycket. De anordnade en fototävling i samband med detta där man fick välja ut fem bilder och skicka in så jag gjorde det igår. Sedan ska det bli en utställning på Fotografiska med alla kort som folk tagit och skickat in från denna dag som säkert bli kul att gå på. Kanske kommer jag känna igen någon av mina bilder om jag har tur.
Kram!

Saltis, ja visst blev det en tur upp på tornet på Söder också. Himla häftigt. De som bor där har ju verklgien en magnifik utsikt. Jag har aldrig sett de vackra plåttaken på detta sätt innan och det är ju bara så vackert.
KRam!

Lotta, Stockholm är en pärla speciellt sommarid. Så roligt att få se stan ur en helt annan synvinkel än vad man är van vid.
KRam!

Elisabeth, tack :-)
Även om jag är Stockholmare så var det första gången jag fick uppleva staden på det här sättet och det var jättekul. Det finns fortfarande så mycket jag känner att jag inte känner till. Det blir så lätt att man blir hemmablind och bara rör sig i de kvarteren där man bor men nu har vi fått en chans att upptäcka stan på nytt och lära känna nya delar.
Kram!

Katarina,
tack så mycket.
Kram!

Annika said...

SÅ vackert!!!
Jag tänker också Karlsson på Taket och Herr Liljonkvast, av A Lindgren, då jag ser bilderna!
Taken är så otroligt vackra!!
OCh Sthlm är så sanslöst vackert.
Var uppe i baren i skatteskapan för ngt år sen, därifrån har man verkligen fin utsikt också!
Jättefina bilder, Desiree!!!
KRAM!!!

Desiree said...

Annika, tack för tipset om baren uppe i skatteskrapan. Dit får jag ta med C så att vi får fota därifrån också. Kan tänka mig att det är häfitig utsikt därifrån.
Kraam!

Fröken Anki said...

Jättefina bilder, och jaa - Stockholm är en vacker stad!
Vilken kul ide att ordna öppet på olika ställen så man får se staden ur ett annat perspektiv. Hoppas det var populärt och att det kommer igen.

Härligt att försommaren är hos er också nu. Så skönt att slippa bylsa på sig en massa kläder. Här är det nästan för varmt med kläder ;) i alla fall med långärmat och byxor.
Skönt att kunna cykla överallt igen också, det är en frihet jag saknat. Men snart så, snart kan vi cykla mer vi också. Måste bara skaffa ny cykel, och barnstol till cykeln!

Ha en fin Kristi Himmelsfärds-helg!
Kram

Victoria said...

Underbara bilder, det är som om det är en helt ny stad när man ser den såhär från ovan! Jag har för mig att jag läst någonstans om en tur där man klättrar upp och går på taken i Stockholm, det kanske kan vara något för er?!
Kramar//Vic

Millan said...

Vilka fanstasitka bilder och vilken rolig grej att gora. Synd med vadret men det blev ju bra anda!!

ps, nu har jag kollat upp vad segway ar. Josses, de trodde jag inte existerade i verkligheten. Trodde att bara den dar killen fran Solsidan hade en sadan. Pinsamt! :-)

Marie said...

Vackert! Verkligen kul att få se dina vackra bilder!