Monday, May 23, 2011

Sommarljus och lite semesterplanering


Kvällsljuset är helt fantastiskt just nu. Ja maj och juni kanske är Sveriges vackraste månder. Det blommar och doftar gott i luften av syreén och hägg. Pioner och liljekonvaljer blommar. Sommarkvällarna är ljusa och fortsätter att vara ljusa. Man har sommaren framför sig med hopp om vackert väder, sköna dagar och härliga grillkvällar. Det känns som det alltid är ljust nu. När jag går och lägger mig är det inte mörkare än så här och även om jag ibland vaknar till toktidigt på morgonkvisten så är det ljust utanför fönstret.

Det Skandinaviska sommarljuset är något väldigt speciellt över. Idag har det varit lite blandat väder. Inte så varmt, bara runt 15 grader, rätt blåsigt och det har kommit en och annan regnskur.


Något annat som kom idag var boken jag beställt om Provence i Frankrike. Vi håller som bäst på att plannerar våran Frankrike resa och semester som blir första veckan i augusti. Det börjar bli hög tid att läsa på och boka en del grejer. Jag hoppas kunna fota de vackra lavendelfälten i vackert morgonljus. Besöka mysiga och charmiga små städer. Besöka den häftiga canyon vi hittat som heter Gorges du Verdon med sitt knallblå vatten. Ja sedan äta och dricka gott och besöka en och annan vingård gärna. Det ska bli jättekul att njuta av den vackra naturen i Europa lite.


7 comments:

SweFlo said...

Låter superhärligt! Nu har ni ju helt andra avstånd, så man får passa på! Är sugen på någon typ av Europe-resa, gärna Italien och Frankrike. Vi får se vad framtiden ger, får hålla till godo med din rapport i slutet på sommaren så länge!

Saltistjejen said...

Härligt!! Frankrike låter toppen!!!
Och försommar i Sverige är verkligen specielllt! Jag kan sakna den.
Kramar!

Marianne said...

Kul med Rivieran! Kör ni ner eller ska ni flyga?

Visst är det härligt med ljuset nu! Fast här är det lite mörkare än i Stockholm, just nu är det faktiskt väldigt mörkt - av regnmoln. Det har piskat ner regn här hela dagen, så de stackars missarna har varit inne hela dagen. Hoppas det regnet undviker Stockholm!

Kram!

Lotta said...

Älskar Frankrike!!! Alltid bra väder i Provance. Haft några av mina bästa semestrar där. Solsäkert och skönt varmt. I Nice är det 15/16 grader redan i feb/mar och nu är det 26 grader och sol hela veckan. Planeringen är halva nöjet!

Men Stockholm nu och med majblommor är inte helt fel det heller. Tycker om och saknar! Nu börjar det bli så härligt att åka ut i skärgården. Njuta av skären, kanske padda kajak, njuta på en klipphäll och se ut över havet. Stockholm är underbart med allt vatten och nära till naturen.

Kram!

Desiree said...

Sweflo, ja det gäller att passa på nu när man bor på den euorpeiska kontinenten. Det ska bli jättekul att komma till Frankrike.
Kram!

Saltis, ja just försommar känns speciell på många sätt. Det var ju länge sedan vi fick uppleva det så nu får man passa på att njuta.
KRam!

Marianne, vi flyger ner och hyr sedan bil på plats. Vädret är rätt ostadigt här också med regnskurar men mellan skurarna så tittar solen fram. Det är ju rätt blåsigt nu också och inte någon värme direkt. Detta känns mer som frisk vår än sommar.
Kram!

Lotta, jag tror att vi kommer att gilla det mycket. Verkar som det brukar vara sol och ca 30 grader där under sommaren och det låter helt perfekt i mina öron. Det är dessa bredgrader jag känner att jag skulle trivas betydligt bättre på med ett sådant klimat. Jag är helt med dig på att planeringen av en resa är minst halva nöjet. Ja Stockholm är verkligen vackert och underbart med just allt vatten och den vackra naturen som är så tillgänglig.
Kraaam!

Katarina said...

Härligt med rivieran och skoj att ni nu har seemster!!! Lite dåligt med den vran då man jobbar i USa, kan jag tro..

Njut nu av ljuset och sommaren, er första svenska sommar på ett tag!

Kram

Desiree said...

Katarina, ja det ska bli himla skoj att komma dit. Det är underbart att ha mer semester för det är ju en av de stora nackdelarna med USA. Tack.
Kram!