Wednesday, May 18, 2011

Bucket List

Häromdagen då jag var hemma och kurerade mig från min förkylning såg jag denna film. Den är inte sprillans ny utan från 2008. Jag tyckte jättemycket om den. Det var Linnea i Alabama som tipsade mig om den då hon skrev ner sin egna Bucket List. Jag tänkte jag skulle försöka mig på ett litet utkast själv här.

Se USA:s alla national parker (har sett 16 stycken av 49 so far. Har räknat bort Alaska for now, ser dem gärna med lägger till dem som bonus).

Att få kravla runt på allvar i någon cool grotta. Blev så himla sugen nu när vi var i Carlsbad Caverns sist att få gå en mer avancerad tur och få krypa runt, upptäcka och bli lite smutsig. Har en djup fascination för grottor.


Få åka på en riktigt lång road trip och fotosafari a la Peter Like (känd fotograf. han åkte runt i USAs alla stater och fotade i fem hela år). Skulle hemskt gärna resa runt i tre månader och fota iallfall. Lägger till att få bli riktigt bra på att fota.

Gå kurs i bildbehandling och lära mig både photoshop och lightroom.

Få bo någonstans där jag har havsutsikt med stora panoramafönster.

Få testa ett år med egen PT.

Få uppleva en stjärnklar natt helt utan strö ljus.

Få massage minst två gånger i månaden.

Få bo på ett superlyxigt hotel någon gång och få tillgång till allt hotellet kan erbjuda.

Få besöka en glassfabrik och få provsmaka alla sorter så mycket jag vill.

Få gå en matlagningskurs för mer avancerad festmat och lära sig laga några stycken "snygga" rätter. Gärna gå en kurs i surdegsbakning samt dessertkurs.

Få simma bland de självlysande microorganismerna i Biobay på Puerto Rico igen (det är bland det häftigaste jag någonsin gjort).


Vi köpte ett sådant här annual pass som gäller för USAs alla nationalparker under ett helt år förra året innan vi åkte på våran roadtrip precis innan vi flyttade tillbaka till Sverige. Vi har fått mycket glädje av detta kortet för vi hann ju även med att använda det nu i april då vi passerade ytterligare tre nationalparker till. Förra året blev det hela fem stycken. Nog fick vi valuta för kortet.

9 comments:

Saltistjejen said...

Vad roligt att se din lista!!! Hoppas du kan få tillfälle att bocka av en del av punkterna inom en hyfsat nära framtid! :-)
KRAM

Marianne said...

Jag har aldrig fattat vad som menas med "My bucket" etc, men det är alltså sådant man vill göra under sin livstid?

Jag har en känsla av att du kommer att kunna bocka av alla de där punkterna. För du är verkligen en sådan person som tar tag i saker och gör dem, inte en sådan som bara snackar.

Jag vill också gå sådana matlagningskurser som du vill gå! Jag har sagt det till Klas också, att jag önskar mig det i födelsedag- och julklapp! Om du får nys om någon sådan kurs kan du väl tipsa, tänk om vi kunde gå den tillsammans!

Kramar!

Skruttplutt said...

Oh vad roligt! Jag älskade filmen och jag gillar konceptet att skriva ner saker man vill göra. Lite som en wish list. Tänkt massor på er idag! Kram

Annika said...

Vilken kul ide att göra en bucketlist. DET vill jag också skriva ner.
Tror att Marianne har rätt; du kommer att kunna bocka av det mesta här. Du och Calle har sånt driv och äventyrslusta!!
Fotredigering och fotande har vi gemensamt...OCH jag skulle också vilja till alla nationalparker. VAD många du varit i!!!!
Jag kan nog skriva under på de flesta punkterna på din lista, utom grottorna. TÄNK där är du inte mörkrädd. WAY to go!!
KRAM!!!

Lotta said...

Fin lista! Och en bra film, men sorglig tyckte jag. Tänkvärd! Det är bra med bucketlists.

Kram!

Desiree said...

Saltis, det var rätt kul att plita ner denna lista. Jag hoppas jag hinner med det mesta. Jag kan tänka mig att listan kanske ändras lite allt eftersom i livet också.
KRam!

Marianne, jag fattade inte heller det där med Bucket list först men sedan förklarade Linnea det. Det finns ju ett uttryck "to kick the bucket" vilket har betydelsen att man dör. Detta är en sorglig film för den handlar om dessa två män som möts på ett sjukhus och båda har cancer och bara några månader på sig att leva men de får chansen att göra en lista på saker de vill hinna uppleva innan de dör och sedan beger de sig ut i världen och bockar av sin lista.

Du får också gärna tipsa om någon sådan matlagningskurs om du hittar. Millan som bor i England gick en sådan här kurs där i England någonstanns och när jag läste på hennes blogg om denna kurs så kände jag att det var något sådant jag absolut skulle vilja göra någongång.
Kram!

Linnea, tack. Tack för tipset om filmen och om idéen att göra denna lista. Det var jättekul :-) Filmen var underbar.
Kram!

Annika, ja det får du göra. Skulle hemskt gärna läsa din bucket list. Jag hoppas att vi kan pricka av det mesta på listan.
Kramis!

Lotta, en jättefin film men sorglig fast den ger ändå upphov till en hel del skratt också på sina ställen. Jag gillade den jättemycket.
Kram!

Anne said...

Superroligt lista Desiree, jag apar efter och skriver min Bucket List efter helgen. Väldigt roligt läsning, inspirerande också. Som både Annika och Marianne skrev så är jag helt övertygad om att du kommer kunna bocka av alla dina punkter, som de också skrev, min känsla är att du är en sån person som förverkligar saker och drömmar. Nyfiken person som ser till saker händer.
Kan annars instämma i mycket av det du skrev på listan. Det där med att resa på det sättet du tar upp vore inte helt fel. Fascinationen för grottor delar jag dock inte :) Däremot är jag fascinerad av DIG för att du lockas av grottor och inte känner rädsla inför de trånga utrymmena och det som jag upplever som läskigt med grottor.
Beträffande filmen, jag tycker också den var väldigt bra. Må-bra-film fastän den samtidigt är lite sorglig.

Victoria said...

Vilken bra Bucket List! Kan särskilt skriva under på punkten med glassfabriken, haha! ;o)
Kramar och fortsatt trevlig helg//Vic

Anonymous said...

Your own wгite-up offers verіfied neceѕѕary to me ρersonally.
It’s vеry helpful and you're clearly extremely knowledgeable in this region. You have got opened my personal sight for you to various opinion of this subject matter using intriguing, notable and strong content material.
Feel free to visit my weblog : eatingcultures.com