Wednesday, May 25, 2011

En solig dag i Stockholm

Lite olika Stockholmsbilder får det bli idag som jag tog i söndags då det var soligt och vackert. Jag och C tog en liten sightseeing tur i stan. Jag inser att det fortfarande finns en hel delar av Stockholm som jag knappt känner till. Dessa delar av södern kring söders höjder är delar som jag sällan tidigare vistats i men som vi nu utforskade lite till fots. Otroligt vackert här uppe. Dessa söta gammla hus borde vara K-märkta. De är så himla fina och färgglada.

Ett gammalt hus som detta, en cykel som står lutad mot husväggen och solen som faller på delar av huset känns på något sätt så sommrigt.


Här är det nya hotellet som är byggt vid Central Stationen. Det är ett coolt bygge som är rätt stiligt tycker jag. Känns modernt och nytänkande i sin arkitektur.Söderhöjds Kyrkan har jag för mig att detta är. Den är rätt snygg på sitt sätt.En vacker kullerstens gata och längre ner skymtar man vattnet. Älskar att Stockholm har så mycket vatten kring sig. En annan backe ner mot Maria Torget.


Folk som njuter av en solig och ledig dag med att lapa sol i parken. Ett annat hotell med många olika flaggor vid entrén. Till sist så spanade vi även in en gammal amerikanare som var ute och cruisade i stan.

Idag har det inte varit lika vackert väder. Hela veckan hittills har faktiskt bjudit på rätt ostadigt väder med regnskurar som kommer och går. När jag var och tränade idag så kom det ett riktigt skyfall. Det slutade lagom tills jag skulle sätta mig på cykel hem. De mörka molnen dröjde sig kvar på himlen och jag hoppades på att jag skulle hinna hem innan det kom mer regn men redan vid St. Eriksplan så bröt ett nytt skyfall ut. Tur i oturen var ändå att jag tänkt duscha då jag kom hem och fortfarande hade mina träningskläder på mig. Matrial i dem gjorde att jag inte blev så blöt. Men det var skönt med en varm dusch då jag kom hem.

11 comments:

Marie said...

Vad härligt! Nu saknar jag verkligen Sverige...

Taina said...

Vilken kontrast på det nya hotellet och de gamla byggnaderna! Stockholm är verkligen en fin stad och jag bara älskar kullerstensgator. Det har vi i Pori, Finland och i de kvarter min pappa bor i.

Vädret här är bara så skönt just nu. Varmt och inte så hög luftfuktighet. Äntligen efter allt regn vi haft!

Kram kram!

Desiree said...

Marie, mmmm Sverige är vackert om sommaren :-)
Kram!

Taina, så nice att ni äntligen har fått lite skönt väder att njuta av och att regnandet till slut har upphört. Hoppas det håller sig fint under helgen också.
Kram!

Saltistjejen said...

Stockholm ÄR verkligen vackert!!
Har nog inte riktigt "sett" det nya hotellet på riktigt än. Det ser speciellt ut. När man är borta flera år från en stad inser man hur snabbt den ändå förändras.
Kram!

Desiree said...

Saltis, jag tror det nya hotellet (måste kolla upp vad det heter) är väldigt nytt. Men det är himla cool arkitektur.
Kramis!

Marianne said...

Den kyrkan kände jag inte alls till! Nå, det kanske inte säger så mycket - jag springer ju inte direkt till olika kyrkor. Men man brukar ju ha ett hum om vilka som finns i innerstan. Nu fick jag lära mig någonting nytt.

Känner du till tebutiken på Hornsgatspuckeln? Har för mig att du är tedrickare, så den måste du absolut besöka.

Kramar!

Musikanta said...

Jättefina Stockholmsbilder. Måste också ta och utforska Söder nästa gång jag är i Stockholm. Känner inte till så mycket mer än kvarteren runt Slussen och Fjällgatan.

Kram från Ingrid som tackar för trevliga teman i maj.

Lotta said...

Jag kan inte kommentera hos dig på min jobbdator. Mysko! Jag försökte iallafall.

Har ni promenerat på Monteliusvägen med utsikt över Gamla Stan och Riddarfjärden? Jättehärligt, passar bra alla tider på dygnet men kanske extra speciellt tidig morgon eller senare på kvällen.

Tips! Gondolen för en drink eller något att äta. Fin utsikt över stan.

Kram!

Katarina said...

Fina Stockholmsbilder. Kul att ni har lusten att bege er ut och utforska er nya gamla stad. Stockholm är så fint, helst på sommaren.

Kram

magdalena said...

Det finns så många olika miljöer i Stockholm. På söder finns en hel del fantastiska ställen. Har haft förmånen att i tidigare jobb fått se de flesta delarna av Stockholm. Bakgator kan vara spännande utflykter. Längtar "hem" när jag ser bilderna. Kram

Desiree said...

Marianne, jag kände inte heller till denna kyrka sedan innan men den var fin. Ja tebutiken har jag blivit tipsad om och den såg vi då vi gick här i trakterna. Den ska jag absolut besöka. Älskar de söta burkarna med Stockholmsmotiv.
KRamis!

Musikanta, tack. Ja ibland är det kul att turista lite i både sin egen stad och sitt eget land. Man upptäcker en hel del nytt.
Kram!

Magdalena, jag tror också att små bakgator som normalt inte drar så mycket folk kan vara riktiga små pärlor.
Kram!

Katarina, på vintern har man inte så mycket lust att utforska men på sommaren är ju Stockholm bara såååå vackert.
Kram!

Lotta, ja vi tog faktiskt promenad slingan längst med just Monteliusvägen. Den var jättefin. Ja upp till Godolen borde vi ta oss för att ta en drink eller nåt och njuta av utsikten över Stockholm.
KRam!