Monday, May 2, 2011

Vackert

Även om vädret inte återhämtat sig helt ännu och det fortfarande känns mer som vinter än vår med ynka tre plusgrader och regn i luften så tänkte jag ändå skulle visa vad jag fick fota och njuta av förra veckan.

Nu blommar körbärsträden här! Det är så otroligt vackert. Så underbart att faktiskt fått njuta och få en försmak av detta redan i Alabama då vi var där nu och sedan få fortsätta njuta av detta här. Jag insåg till min glädje att jag inte ens behövde åka in till Kungsträdgården för att få njuta av de vackra körbärsblommorna utan att jag har denna ljuvliga allé här i Sjöstaden. Jag behövde inte gå många steg utanför dörren för att kunna ta dessa kort.Det är så otroligt vackert. De blommar i både vitt och rosa.

Vi får se hur länge de står i denna praktfulla blomsterskrud.


Nu hoppas jag bara på att det blir lite varmare igen. Det känns inte riktigt som vår då det är mer kring fem ynka plusgrader som det var igår. Mössa och vantar vill man inte behöva använda nu. Det ska iallfall bli över 10 grader mot slutet av veckan.

Tycker att både de vita och de rosa är lika fina.

Det ska bli lite bättre tills slutet på veckan som sagt med 12-15 grader och lite sol. Här får man vara tacksam över det lilla.

14 comments:

Saltistjejen said...

Så VACKERT!!!!!!
Underabart! Jag tycket blommande träd är bland det vackraste som finns faktiskt. :-)
Hoppas ni får varmare snart. Vi med hoppas jag hahaha! idag är det ruskväder här med regn och endast 11 grader. :-(
Kram!!

Victoria said...

Åh, så underbart fint! Det är när jag ser såna här vackra bilder som jag längtar extra mycket till Stockholm. Hoppas vädret blir bättre hos er snart, pratade med mamma i Hökis igår och hon sa att det var snöblandat regn. Sånt borde förbjudas när det blivit maj!!
Många kramar och cykla försiktigt! //Vic ;o)

Desiree said...

Saltis, ja otroligt vackert. Oj det var inget vidare vårväder ni har heller då. Jag hoppas det blir mer vår på riktigt snart igen.
KRam!

Victoria, mmmm man njuter verkligen av denna vy. Håller så med dig om att snöblandat regn borde förbjudas då det är maj.
Tack.
Kramis!

Anne said...

Åh, så vackert Desiree. Man blir glad av att bara se bilderna. Det verkar som att det kommit mer och mer körsbärsträd i Stockholm. Du skrev att du hittade denna skönhetsprakt utanför dörren i Sjöstaden. Om inte minner sviker tycker jag det "förr i världen" (läs dryga 4 år sedan då vi bodde i stan) inte fanns så mycket körsbärstäd i Stockholm. Men kanske det visst fanns bara jag som inte "såg" dem.... Här i USA finns det ju så otroligt mycket av dem.

Skruttplutt said...

Oh så VACKERT! ett tak av blommor

Lotta said...

Jättevackert! Och jag hörde att häggen blommor redan också. Det gäller att hänga med i svängarna. Hoppas som sagt att vädret blir bättre. Jag läste för en tid sedan att det ska bli en varm sommar i Sverige!

Kramis

Katarina said...

Så vackert! Det är läckert när amn planterar så många av dessa träd intill varandra, det blir verkligen maffigt!

Hoppas värmen kommer tillbaka till er. Men det gör den nog snart,, hoppas vi!

magdalena said...

Vackert, känns nästan som om ni trots kylan kommit längre i våren än vi har. Även om jag förstår att Alabama måste varit betydlig varmare. Har aldrig varit där men önskar jag kan fara dit någon gång. Kram

Desiree said...

Anne, jag blev förvånad över att det fanns en hel allé med körbärsträd här. Trodde att de bara fanns de vid Kungsträdgården. Men blev positivt överraskad av dessa som är helt otroligt fina.
Kraaam!

Linnéa, ja det kan man absolut säga att det är ett tak av blommor. Såååå vackert!

Lotta, jag får hålla ögonen öppna efter häggen då. Det låter finfint med en progonos som spår en varm sommar. Låter underbart.
Kram!

Katarina, här kan man stanna läääänge länge och bara njuta. Det är så fint. Jag såg några fler som också vara där och passade på att fota.
Kramis!

Magdalena, enda fördelen med en kallfront är att våren stannar av lite så att man får njuta av den längre. Hoppas du får en fin vår.
Kram!
Kraaam!

Anonymous said...

Underbart vackert!! Just den tiden pa aret nar allt star i blom ar min favorittid! Hoppas nu ni far lite varmare snart och kan njuta lite av var innan det ar dags for sommar.
Kram

Anonymous said...

Nu har jag tillslut last om hela er USA resa och vilken resa ni fick!! Jag sitter med massor av blandade tankar har... Ni verkar ha haft det helt fantastiskt! Du skriver sa bra och jag ar nu annu mer overtygad om att en road trip i US ar precis vad jag skulle vilja gora. Men knappast inte forran barnen ar aldre!
Otroligt vackra foton fran ett sa exotiskt omrade. Ser verkligen inte ut som nagot har i europa :-).

Det later valdigt mycket pa ditt inlagg som om ni inte riktigt ar fardiga med USA. Jag tror absolut att man kan ha tva hem och att sverige alltid kanske kommer vara 'basen' for alla oss utvandrare. men kanske behover man inte bo dar for att det anda ska kannas hemma??

Kram!

Annika said...

Det känns som om det blir mer och mer körsbärsträd i Sthlm, inte kan jag MINNAS att jag ngnsin såg ngt sånt då jag bodde i Sthlm.
Underbart.
Era körsbärsträd blommar ganska exakt en månad efter våra. Det betyder i princip att vi ligger en månad före i väder. ÄNNU mer före ligger Bama.
Körsbärträd är verkligen bland det vackraste som finns!
Ni har verkligen en förgrymmandes kall vår...
Kramar!!!

Desiree said...

Millan, jag älskar också denna tid på året om det bara blir lite varmare men det verkar vara värme på väg iallfall.
Kramis!

Annika, tummen upp helt klart för mer körbärsträd i Stockholm. Känns som det knappast kan bli för många när det blir så här vackert. Love it! Känns lite overkligt att vi bara skulle ligga en månad efter här. Nu börjar det tack o lov torka upp och solen kikar fram så det känns som det kanske finns lite hopp för vår iallfall.
Kramis!

Eleonor Walston said...

tack så mycket! Ska lägga upp liute bilder som familj och vänner tagit nu =) Fotografens bilder väntar vi fotrfarande på! Hoppas allt är bra med dig! kram