Monday, May 30, 2011

Insomnia - Not och annat smått och gott


Insomnia? Not. Fast sommarkvällarna här i norden är ljusa så har jag inte problem att somna på kvällarna. Vi har förvisso rullgardinen men jag brukar inte dra den hela vägen ner. Nej, jag vaknar inte heller tidigare om morgnarna bara för att det ljusnar tidigare. Lika morgontrött som vanligt känns det som. Men ja lite lättare att kliva upp ur sängen är det om man hör fåglarna där ute och ser dagsljus eller rent av solsken.

Äntligen har det blivit nice där ute känner jag. Jag måste säga att jag njuter av att det är barmark även om det kan låta knäppt. Men med tanke på att det faktiskt snöade första dagen DENNA månad så känns det ändå riktigt bra att man kan gå i tygskor. Skönt att man inte behöver klä på sig tusen lager. Äntligen, äntligen.

Så nice att slippa åka tunnelbana och trängas utan istället få trampa på genom stan. Det känns lyxigt.

Tankar som farit genom huvudet då jag cyklat idag:

Såg en man framför mig som hade på sig randiga sockor i turkost och rött. Vilken karl sätter på sig sådana sockor? Hade han köpt dem själv eller hade han råkat ta fel och fått på sig något av sina barns sockor? Spelar det någon roll vilka sockor man har eller är det jag som är strump-Hitler?

Mötte en hel grupp Seg-Way åkare. Kan inte låta bli att tycka att det ser lite fånigt ut med Seg-Way. Fattar inte riktigt poängen. Men fånigaste synen är väl ändå män i kostym som är ute på en Seg-Way med stor hjälm på huvudet. Not sexy at all eller coolt.

Var på spinning idag också där en tjej hade på sig en vit träningströja med sådan där inbyggd bh. Saken var bara den att dessto svettigare hon blev dessto genomskinligare blev hennes t-shirt. Då passet var slut såg hon ut som Ms. Wet T-shirt. Hur kan man undgå att märka något sådant? Ja förutom om det kanske var första gången hon hade på sig sin träningströja.

Well well, undra vad man kommer att få se imorgon :-)

9 comments:

Saltistjejen said...

HAhaha jag tycker faktiskt det är lite kul med färgglada eller roliga strumpor!!!! :-) Har klagat både på mitt ex samt M över att de har såååååå trista strumpor jämnt! Typ svarta eller mörkgrå. Men de har kört vidare med de här trista strumporna ändå... Tråkmånsar!
VITA är dock det absolut FULASTE brrr... ryyyserrrrr. Men just vita strumpor är ju supervanligt här i USA. SÅ FULT!
Själv gillar jag att vara lite lekfull med klädseln och just strumpor är ju ett plagg som det är rätt lätt att vara lekfull med utan att det blir "too much". Tycker jag. :-)
Själv har jag senaste tiden ofta haft Barbapapa-strumpor på mig. I olika färger... Förr har det annars varit allt från Nalle Puh till hello Kitty eller bara roliga färger och/eller mönster. :-D
Bra att du inte har svårt att sova trots ljuset. Själv har jag aldrig haft problem med sömnen i Sverige trots svenska sommarnätterna. Inte ens i Umeå där det VERKLIGEN var LJUSA nätter på försommaren. Det enda som hände mig var att jag blev mindre trött och hade ett lägre sömnbehov vilket enbart kändes positivt. Men när jag väl var trött så somnade jag bums.:-)
Njut nu av att det är ljust och så hoppas jag värmen kommer tillbaka till er också!
KRAM!

Anne said...

Hihi, vilka roliga tankar du bjuder på. Jag tycker också det ser så fånigt ut med Seg-Way och inte heller jag fattar riktigt poängen. Har du förresten provat en Seg-Way nån gång? Jag har gjort det på skoj vid en demonstration de hade men det var verkligen skitsvårt, jag klarade faktiskt inte av det och lärde mig inte hitta tekniken på den korta stund man fick prova, det hade nog behövts betydligt mer övning för att jag skulle fått det att funka.
De ljusa nätterna är bland det bästa som finns, inte heller jag har problem sova då men känner flera som kör med mörkläggningsgardiner och inte gillar det alls. Bring it on säger jag bara, härligt.

Desiree said...

Saltis, kanske är jag lite sock-hitler. Jag tycker det är mer ok som tjej att ha roliga, färgglada sockor. Har ju själv flera par randiga i roliga färger men det bara såg så off ut på den här mannen som hade ganska strikt klädsel i övrigt. Men visst ska man få ha vilka sockor man vill på sig.
Kramis!

Anne, har faktiskt inte provat Seg-Way, kanske ska jag inte uttala mig innan jag någonsin testat. Det bara ser otroligt fåning ut och speciellt kostymklädda män. Jag tycker precis som du om de ljusa sommarnätterna, bring it on :-)
Kraaam!

Marie said...

Segway ser ju faktiskt lite roligt ut, men antar att det funkar bra eftersom folk använder dom! Här i München kan man åka på guidad tur genom stan på segways! :)

Millan said...

Hah det later some n intressant morgon! Strumphitler - haha, ja kanske det. Jag kan tycka att det ar lite roligt med fargglada strumpor. Sarskilt som om an inte forvantar sig det. Min chef som alltid ar kladd i kostym tog av sig skorna haromdagen och visade upp sina gul/turkosrandiga strumpor :-).

Segway..?? Har jag aldrig hort talas om. Maste jag kolla upp!

Skont att du inte ar ljuskanslig. Onskar att inte mina barn vore det heller. Blir galen... for de vaknar kl 5 nu! Och sen sanggang blir det ocksa for de tror mig inte nar jag sager att det ar sovdags kl 20!

Kram

Desiree said...

Marie, här finns det ju också guidade turer kring Djurgården bland annat. Är det kul alltså fast det ser fåningt ut? Var det lätt eller svårt tyckte du?
Kram!

Millan, ha ha lite kul att din chef också kör med crazy sockor. Kanske är det mycket vanligare än jag trott. Oj önskar att man kunder vara som Nils och Sofia som både vaknar tidigare och går och lägger sig senare. Skulle själv gärna sova vidare då klockan ringer på morgonen.
Kram!

Annika said...

KUL reflektioner!!
GILLAR!!
Jadu, jag hade nog också gett mannen med strumporna lite "onda-strump-ögat", hehe...Sånt där noterar jag alltid, fniss...
Seg-way är verkligen det mest osexiga som finns. Här i DC finns det guidade seg-way tourer och när jhag ser en bunt turister komma på dem vill jag helst bara garva!!! Så töntigt.
Nej, jag brukar inte heller ha svårt med ljuset i sverige, men det har min lilla K!! Hon vill aldrig gå isäng, och hon kan vakna 3 de första nätterna hemma och tro att klockan är tio, hahaha!!
Älskar de ljusa, vita nätterna!!
KRAM!!

Desiree said...

Annika, det är nästan så jag skulle kunna köra dagligen med något märkligt man sett på vägen till eller från jobbet. Imorse såg jag en gubbe som cyklade med både vantar och mössa på sig. Det var ju ändå relativt varmt redan på morgonen (idag strax över 20 grader på dagen)man blir ju också varm då man cyklar. Ibland känns det som vissa kör med samma outfit året runt.

Ljust stör mig inte däremot mörkret på vintern är riktigt jobbigt tycker jag. Stackars K då kommer hon snart få tampas med jetlag och ljusa nätter.
Kram!

Linnéa i Alabama said...

Jag såg en annons på segway i sthlm när jag var hemma sist, de var så otroligt dyra att köpa! Inte för att jag någonsin skulle vilja köpa en men de kostade som en mindre bil! Man betalar mycket för en hög töntfaktor.

Jag tror att sockerna killen hade på sig var Happy socks, de gör såå roliga sockor i udda färger. Jag älskar dem men man kan ju inte vara diskret i dem.

Stackars tjej, undrar om hon såg det sen? Vilken kass uppfinning!

Jag tänker på dig varje gång vi kör till atl - de har nämligen asfalterar om vägarna!!