Monday, May 16, 2011

Ömsom regn och sol

Igår då jag var hemma var det verkligen lite crazy väder. Det växlade hela tiden mellan solsken och intesiva regnskurar. Snabba svängningar. Det kunde se vackert ut med blå himmel och solsken för att en halvtimme sedan bli helt mörkt ute.


I nästa sekund vräkte regnet ner. Häftigt regn. Nästan lite tropiskt. Jag gillar då det regnar ordentligt och inte bara sakta strilar ner. Hellre regnskurar som är intesiva än regn som parkerar sig flera dagar. Igår behövde jag ju inte heller oroa mig för att råka sitta på cykeln då det kom en sådan här dusch. Det luktar så gott och friskt ute då det regnar på våren och sommaren. Uppfriskande.Passade på att ta med mig kameran ut på innergården då jag skulle ut och slänga lite sopor. Så vackert när blommor och grönska är som nytvättat av regndropparna.

Det blev även en kortare promenad bort till DVD-butiken där jag hyrde lite film. Då hade dessa svarta moln redan tornat upp sig men jag hann hem innan nästa regnskur kom. Det var rätt mysigt sedan att ligga uppkrupen i soffan med min kleneex ask och kolla film.
C verkade ha klarat sig utan regnet då han cyklade hem för då lös solen åter igen.

Idag har det också kommit några skurar. Jag cyklade till jobbet idag för nu kände jag mig så pass frisk. När jag cyklade imorse var det strålande sol men framåt eftermiddagen började regnskurarna komma. Jag hade dock tur då jag cyklade hem för jag klarade mig precis. Det började komma stora regndroppar när jag cyklade sista hundra metrarna så då trampade jag på lite extra bara.

12 comments:

Saltistjejen said...

Vilka fina bilder! Ofta doftar det så gott efter regn också. Här får regnet dock snart sluta för det har regnat konstant sedan i söndagsmorse. tyvärr säger prognosen att detta väder ska fortsätta till helgen. Hoppas hoppas att helgen blir bra åtminstone. Jag är såååå trött på regn nu!!!
Kramar!

Lotta said...

Jättefina bilder och jag kan nästan känna den friska doften som du beskriver. Hellre ösregn än strilande. Så härligt att du cyklar!

Ja, samma väder i CT som i NYC - ganska trist med andra ord. Men när man sitter som jag på ett kontor är det ok. Springer mest på möten ;)

Kram!

Desiree said...

Saltis, ja det doftar friskt och lite jord, jättegott. Åh jag förstår att du är trött på regn och det är inte kul när det regnar hela helgen. Ni har ju precis haft en regnig helg så hoppas hoppas att ni slipper få en till.
Kram!

Lotta, det känns underbart att cykla nu. Stockholm är en otroligt vacker stad. Hoppas ni får bättre väder till helgen.
Kram!

Katarina said...

Det är nåstan så man kan förnimma doften från grönskan då det regnat, från dina bilder.

Ha eb bra dag!

Millan said...

Later som om ni har precis samma vader som oss! Regn och sol om vartannat och betydligt kallare an det var for nagra veckor sedan. Vi haller tummarna for fint vader i sverige i borjan av juni da vi ska dit pa brollop - en utomhusfest!

Skont att du mar battre igen! Ibland behover man helt enkelt bara ta en dag att verkligen kurera sig pa!

Har ni planerat nagot infor sommaren annu? Vi kommer till Karlskrona 25-31 juli sa finns ni i Blekinge da vore det jatteskoj att ses igen.

Kram

Marie said...

Hoppas du har kryat på dig! Jag o Alfred är också förkylda, o det är inte roligt! Kakan i inlägget nedanför såg riktigt smaskig ut!

Desiree said...

Katarina, tack. Ha en fin dag du också.
Kram!

Millan, ah har ni också sådant nyckfullt väder nu. Vad kul att få gå på bröllop. Jag ska hålla tummarna för att ni får fint väder. Utomhus fest lät vågat. Jag hoppas det finns någon backup plan om det skulle regna trots allt. Vi har börjat att planera sommaren. Vi kommer att ha lite senare semester i år och ta de tre första veckorna i augusti. Jag vet inte om vi därför kommer att vara i södra änden av sverige i slutet på juli. Men kanske, man vet aldrig om det blir något än. Det hade varit jättekul att ses igen.
Kram!

Marie, jag känner mig mycket bättre nu även om jag fortfarande känner mig tröttare än vad jag brukar vara. Du får krya på dig också. Hoppas att du känner dig bättre snart med tanke på att ni ska flyga till England här i slutet på veckan.
Kram!

Annika said...

Samma väder som vi hade igår. Exakt detsamma..regn, ösregn, sol, regn, sol, ösregn...
ja, visst doftar det gott efter regn. Jag vill nästan gnaga på marken då det regnar...mmmm...
Vad såg du för film igår?
Kram!!

Desiree said...

Annika, det är trots allt lite häfigt då det skiftar så mycket. Såg en gammal goding. The Bucket List. Jättebra.
Kramis!

Eleonor Walston said...

Vad bra att du mår bättre och kunde gå till jobbet!
Jag gillar också regn, men bara om man är inne. Här är det inte så kul om man är ute när det kommer såna där regn skurar. Det gör ju ont på kroppen =) Men det är mysigt om man sitter inne på kvällen och hör lite åska.

Tack för receptet! Det ska jag försöka mig på snart!!
Kram

Desiree said...

Eleonor, håller med dig om att det är mysigt när det regnar ute och man är inne. Annars är det inte så kul om man är ute eller på väg någonstanns.
Kram och lycka till med bakningen.

Helena Argirakis-Valencia said...

Forsta gangen jag tittar in har... Vilka underbara bilder!

Halsningar fran Michigan