Monday, May 16, 2011

Förkylt

Jag har varit hemma idag pga av förkylning. Den bröt ut redan under helgen. Jag kände att jag behövde sova ut ihopp om att kurera mig. Tog sovmorgon imorse vilket var underbart och sedan har jag tagit det lungt under dagen. Känns viktigt att lyssna på kroppen unna sig vila då man behöver. Det är bara dumt att springa iväg till jobbet för snabbt och riskera att smitta andra också.

Framåt eftermiddagen kände jag mig hyfsat pigg och passade på att vara lite huslig. Så jag har bakat både baugetter och en citronkaka. Det var riktigt mysigt att få ägna sig åt lite sådana här pyssliga hushållssysslor en hel eftermiddag. Kändes nästan lyxigt.


Ikväll ska jag laga en härligt solgul morotssoppa toppad med lite gröna linser och smulad fetaost. Till soppan ska jag servera baugetterna som innehåller rosmarin och valnötter.
Hittade ett lite spännande recept på en mjuk citronkaka som innehåller både lite hacka mynta och basilika. En oväntad kombination men överraskande god och frisk i sin smak.

Imorgon tror jag nog att jag går till jobbet. Så pass pigg känner jag mig. Lite vila var precis vad jag behövde.

10 comments:

Saltistjejen said...

Vad gott det låter! Både det du bakat och soppan ni ska ha ikväll!
Bra att du kunde stanna hemma och kurera dig. ofta kandet hjälpa mycket att vila när man börjar känna sig sjuk. Då kan det hända att man blir bättre snabbare istället för att bli sämre och i slutändan ändå måsta vara ifrån jobbet ännu längre. Plus må riktigt dåligt på kuppen!
Krya på dig nu!!!
Kramar!

Surviving Sweden said...

Glad you are feeling better, that dinner sounds amazing, should help you feel better even faster

Monica said...

Så härligt och vackert bak:-), skönt att göra något annat än hetsa på och med jobbet när kroppen och knoppen är lite trötta och sjuka.

Lotta said...

Å, sockerkaka och nybakat bröd. Såå gott. Perfekt en dag hemma.

Kram!

Eleonor Walston said...

Krya på dig!! Vad goda dina bakverk ser ut!
Vill du dela med dig av receptet av baguetterna? Dom ser riktigt goda ut!
kram

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Ja precis så resonernde jag också. Idag är jag på jobbet och det känns helt ok. Jag behövde en vilodag.
Kram!

Suviving Sweden, thanks. I am feeling a lot better today. It was really nice to have the time to bake make dinner without rushing like crazy.
Kram1

Monica, det blev riktigt mysigt att faktiskt kunna ägna sig åt lite fix och hushållsysslor som dessa. Brödet blev väldigt gott som vi sedan åt till soppan.
Kram!

Lotta, ja det blev en mycket bättre dag än vad jag någonsin kunnat tro. :-)
Kramis!

Eleonor, tack. Jag mår mycket bättre idag. Ja visst delar jag gärna med mig receptet på baugetterna.

Kram!

Katarina said...

Krya på dig! När man blir så där hängig med förkylning i kroppen kan just vila göra susen. Härligt att du kände dig bättre redan till em. dina bakverk ser ju så läskande ut.

Morotssoppa,,mm va gott! Jag är inne i en sopp period, igår blev det broccoli soppa här hemma, men med hård bröd till...

Ha de gott !

Annika said...

Bättre idag hoppas jag!!
KLOKT att du vilade upp dig!
OCH OJ OJ vad smaskigt du bakar, Desiree!
WOW så gott!!
KRAM!!!

Desiree said...

Katarina,tack. Soppa är god mat och man kan verkligen variera sig massvis. Brocolisoppa lät himla gott och hårt bröd är alltid gott det också.
Kramis!

Annika, jepp mycket bättre idag. Lite tröttare fortfarande men inte så snorig och hostig. Jag blev på sådant himla bakhumör så det var jättekul att få ge sig hän :-)
Kram!

Suzesan said...

Så gott och så duktig du är på att baka. Roligt att baka. Krya på dig.

Kram
/Susanne