Friday, May 13, 2011

Fredagstema

Äntligen fredag och äntligen funkar blogger. Det har strulat enormt senaste dygnet. Det är faktiskt andra gången jag får skriva ihop det här inlägget. Jag hade förberett allt men nu när jag bara skulle lägga upp det så var det borta.

Det är fredag och dags för fredagstema nummer två. Den här gången är ämnet någon pryl som man tycker lite extra mycket om eller som är ovanlig,snygg eller interessant på något annat sätt. Denna ljusstake för värmeljus är en av mina favoritprylar. Den köpte jag för några år sedan på ROOM i Stockholm. Jag tycker fortfarande mycket om den. Jag älskar levande ljus och ljusstakar rent allmänt. Denna hade jag kikat på flera gånger innan jag köpte den sedan kånkade jag med mig den i resväskan över atlanten.Denna IKEA lampa är också en pryl som jag gillar mycket. Första gången jag såg den var hemma hos vänner i Alabama. De hade en sådan som stod på deras stora svarta flygel och jag föll för den med en gång. Den blev även poppis bland våra grannar i Alabama. Vi fick beställningar på flera stycken sådana då vi for till IKEA nästa gång.

Till sist men inte minst så gillar jag min Kitchen aid massvis. Den är helt suverän till bakning.

Jag hoppas ni får en riktigt fin helg och en bra fredag. Här i Stockholm lider fredagen mot sitt slut. Det har varit en bra dag. Vi har just kommit hem från en jättetrevlig middag där vi träffat våra vänner Erik och Elizabeth som vi lärde känna i Alabama. De är här på semester några veckor. Till årskiftet flyttar de faktiskt till Washington D.C.
Det blir nog jättebra. Washington är en trevlig stad och där har jag ju redan min vän Annika så det är kul att ha fler vänner som bor i samma stad. Washington är en stad vi hemskt gärna återbesöker igen för det fanns massor kvar att se som vi inte hann med sist.

16 comments:

Anonymous said...

Det är många som har problem med blogger för tiden förstår jag. Vad tråkigt! Men ljus, visst är det härligt. Och ja, jag har ju också en Kitchen Aid och använder en verkligen mycket. :-)
Trevlig helt!

Anne said...

NU kan jag kommentera och läsa här. Äntligen. Som du nämnde, det har varit mycket strul och var och varannan blogg har inte varit sig lik men förhoppningsvis är allt strul förbi nu. I alla fall,
förstår verkligen att du gillar ljusstaken från ROOM, den är läcker och jättefin.
Jag tycker det är ganska svårt hitta höga ljusstakar för värmeljus, den här är helt klart rätt unik. Din kära Mr Kitchen Aid, klart han ska få vara med på ett sånt här inlägg :) Nån gång ska jag investera i en sån också.
Ha en fortsatt fin helg!

Desiree said...

Isflaket, ja man undrar om blogger hade någon form av stor omorganisation. Kul att du också har en kitchenaid som du gillar.
Kram!

Anne, ja äntligen säger jag också. Det var väldigt frusterande att inte ens komma in på sin egen blogg. Ja jag tycker det är lite kul att just ha hittat en ljusstake för värmeljus. En kitchenaid tycker jag klart du ska investera i på sikt. Det finns ju många andra tillsatser till den så att man kan ha den till mycket mer än bara bakning.
Kramis!

Saltistjejen said...

Å jag gillar också den där lampan från Ikea! Och ja din värmeljusstake också.
Och en kitchen aid skulle jag gärna ha om vi bara hade plats! Haha jag tycker de är så snygga att jag helst skulle vilja ha en av varje färg och sedan göra en "fondvägg" av dem. Typ en vit vägg med hyllor där de skulle få stå och se fina ut! :-) MEN det lär inte bli av mer än i mina drömmar...! ;-)
Kramar och ha en toppenhelg nu!
Själv ska jag äntligen få sova!!!!!!!

magdalena said...

Vilket roligt tema! Room är/var en av mina favoritaffärer. Förstår att du släpade den med dig - man får prioritera :) Kitchen Aid är en av mina favoriter också. Ser ut som en samma likadan som jag har. Jag skriver temat och postar imorrn- skyller på blogger som varit som den varit. Ha en bäst helg!

Grekland nu said...

Din värmeljusstake gillar jag starkt! Jag har en liknande men i svart. Är stor älskare av värmeljus vintertid och tänder ofta mina olika stakar. Trevlig helg! (Även mitt inlägg försvann så det fick skrivas om, suck).

Petra H said...

Vi pratade precis om vår KitchenAid, som fortfarande är nerpackad... Jag bakade nämligen scones - för hand och O kom med några kommentarer, och då tyckte jag att han kunde väl baka själv ;-) Men se, det har han inte gjort sedan vi flyttade från Puerto Rico eftersom han inte har sin älskade KitchenAid uppackad!
Ljusstaken är fin, tror att den är från Habitat (som ju Room sålde), min favoritinredningsaffär i Bryssel (finns inte så många roliga inredningsaffärer som i Sverige).
KRAM och trevlig helg

Desiree said...

Hatar blogger. Hade just skrivit en lång kommentar till era alla så bara försvann den. Bläää.

Desiree said...

Saltis, ha ha låter underbart med en hel vägg med kitchenaids som en fondvägg. Även om det låter lite crazy. Men jag förstår att ni avvaktar tills ni har fått lite större.
Kram!

Magdalena, kul att du också har en kitchenaid. Jag ser fram emot att få läsa ditt inlägg. Jag borde ta mig en tur förbi ROOM och se vad jag kan hitta. Det var så himla länge sedan jag var där sist.
KRam!

Desiree said...

Grekland nu, låter snyggt med en sådan ljusstake i svart också. Ooooh ja under vinter tid går det åt mååånga påsar med värmeljus hos mig. Tycker det blir så mycket mer trivsamt och mysigt med levande ljus.

Petra, åh stackars O (säger jag lite på skoj) som inte kan baka utan sin kitchenaid. Men jag förstår att det är både roligare och lättare att baka med den. Men den tar ju plats och jag förstår att ni väntar tills ni flyttat och fått lite större. Tror du att ni kommer att köpa något innan hösten eller tror du att ni kommer att satsa på att hyra något? Knivigt att det ska vara så långa kontrakt man ska behöva skriva på i Bryssel. Hoppas du får en fin fin helg.
KRam!

charlotta said...

vilken otroligt fin ljusstake på bilderna längst upp! och kitchen aiden är såklart helfin, för jag har en precis likadan :=)

vad kul att ni ska till nice! där har jag varit massor med gånger, och jag älskar det!

kramar!

Desiree said...

Charlotta, tack. Ja kunde tänka mig att du har en kitchenaid också. De är både fina och underbara på många sätt. Jag ser verkligen fram emot Frankrike resan. Kanske kommer jag med lite frågor längre fram.
Kram!

✿Ewa said...

En kitchenaid står på döttrarnas önskelista, den är inte bara superbra utan fin som ett smycke. En såå fin ljusstake från ROOM! Förstår att de här sakerna är dina favoriter. :)

Ha en skön söndag!

lise_lotte_p said...

Ja, den IKEA-lampan gillar jag också mycket :-)
Hälsningar Lotta, www.prinsessapavift.blogg.se

Pettas said...

Din ljusstake för levande ljus är någonting som känns igen här hos oss...vi har en adventsljusstake av samma märke. Jättefin.

ha en skön måndag, får jag nästan säga nu när klockan är midnatt och söndag.
Nu först fick jag tid!:D

Annika said...

Vilken superfin ljusstake! DEN skulöle jag vilja ha!
Kitchen Aid är ju så prisvärt här i US om man jämför mot hur dyr den är hemma i sverige. Löjligt dyr. Skulle också gärna ha en sådan ,men jag bakar ju inte så mkt och då känns den som klar överkurs. Tror jag...
kUL tema.
Blogger har varit för jävligt.
I to och fre gick det ju inte övh. Sörjer alla kommentarer jag mistat..
Kram!!