Tuesday, July 31, 2012

Hejdå Hammarbysjöstad

Det har blivit dags att ta förväl av Sjöstaden där vi bott i två år ganska precis. Idag går flyttlasset och vi har sovit vår sista natt här. Det finns en del jag helt klart kommer att sakna så som att bo nära vatten på det här sättet, närheten till Söder och att cykla genom staden på vägen till och från jobbet. Men jag är säker på att Solna kommer att bli väldigt bra på sitt sätt.


Några sista bilder som jag tog häromkvällen precis då skymingen började sänka sig. 

Det har varit toppen att bo här i Hammarbysjöstad. Vi fick chansen att upptäcka denna stadsdel men också lära känna Söder vilket jag kan säga att jag inte alls kände till mycket om innan fast jag är från Stockholm. Vi hade en ofantlig tur som fick tag på denna lägenhet att hyra i andra hand direkt efter att vi flyttat hem från USA. Det har också varit guld värt att vi kunnat bo här i två år för att vara en andrahandslägenhet. Vi har trivts otroligt bra här men nu är det dags att vinka hejdå. Även om vi inte längre bor kvar här så är jag säker på att vi kommer att titta förbi med jämna mellanrum då vi har vänner som bor kvar här.


Just nu vill jag bara få flytten överstökad. Även om vi skalat ner ytterligare ganska mycket så är det ju ändå sjukt jobbigt att flytta. Men det känns också spännande och kul att få vårt eget place. Hej och hå, here we go!

11 comments:

Miss Marie said...

Förstår att ni kommer sakna allt fint ni har haft omkring er, men roligt med lite nytt också! :)

Lotta said...

Vännen! Ni har verkligen haft det bra i Sjöstaden. Vi har fått se en del av stan som åtminstone för mig var ny.

Nu väntar er egna lägenhet. YAY!!! Morgonprommisar i Haga kanske eller en picknick på någon av de många bryggor som finns. Vet att det finns ett café längs med vattnet som har underbara bullar....;)

Varmt lycka till idag!!!

Kram!

Victoria said...

Jag är säker på att ni kommer hitta minst lika många fina ställen att upptäcka och förundras över! Vi ser alla fram emot dina fina foton.
Kramar//Vic

Saltistjejen said...

Å så spännande med er flytt!!! Och även om det är mindre roligt att göra själva flytten så är det väldigt roligt och spännande att ha flyttat! :-) Att bo in sig i ett nytt hem. Och denna gång ERT EGET! Istället för att hyra av någon annan. Visst, jag är bra på att göra det mesta till mitt hem faktiskt oavsett om jag äger eller hyr, men det ÄR ändå extra fint när man själv kan bestämma över hur länge man vill bo där. Och man kan fixa och trixa med hemmet för att få det exakt så som man själv vill ha det! :-)Ni kommer få det superbra i Solna! Och ni får helt enkelt se denna tid i H-by Sjötad som en bonus, precis som du beskriver här. Ni fick upptäcka denna lite nyare pärla i Stockholm, och ni fick även chans att göra er mer hemma på Söder. :-) Nu är det dags för norra delarna av staden.
KRAM och Lycka till med flyttlasset!!!

Christina said...

Underbara Sjöstaden! Så fint!
Verkligen tur att ni kunde få ett andrahandskontrakt när ni flyttade tillbaka till Sverige. Förstår att ni kommer sakna Sjöstaden men Solna är himla mysigt också. Har flera vänner som bor där.
Lyckat till med flytten, det är aldrig roligt att flytta och släpa men det är bara att bita ihop och göra't :-)
Kram!

Anne-Marie said...

Tänk att ni flyttar nu. Det känns så nyligen som du berättade för mig när vi sågs i Stockholm att ni hittat er egen bostad. Förstår att du kommer att sakna vattnet en del. Det är något speciellt med att bo vid vatten. Det blir säkert jättebra med Solna-bostaden - och det är ju er egen. Lycka till med flytten och kramar!

Freedomtravel said...

Vackra bilder! Men Solna är inte fel heller ;)

Suzesan said...

Vackra bilder. LYCKA till nu då. I nya lyan.

Tänk att ni får ert eget nu. Så kan ni bestämma själv och göra vad ni vill. Nu är det väl mitt i flyttröran. Spännande att få bilder från ert nya hem och omgivning sen.

Vilken tur att det löste sig så bra. Ändå. Solna är väl fint.

Men kan förstå att ni kommer sakna Sjöstaden.

Kram
/Susanne

Katarina said...

Först, jag kan knappt tro att du redan varit 2 år i Sverige! Oj! Kul att ni ändå fick möjligheten att leva i denna stadsdel ett tag, utforska nya sidor av Stockholm, som du generöst erbjudit oss läsare på. Lycka till med det nya! Kram

Johanna said...

Vilka underbara fina finder!! Hej hej, hittade hit fran Linnea i CO. Last lite sporadiskt och se att ni bott i Alabama ett tag innan ni flyttade till sverige. Fick helt plotsligt 1000 fragor som snurrade runt i huvet mitt...haha. Ar ni bada fran sverige? tror jag mig laste nanstans att ni bodde i sverige innan ni flyttade till USA. Hur kom det sig att ni flyttade tillbaka till Sverige? Vad var jobbigast med flytten? Tog det lang tid att komma in i allt igen? Vad saknar du mest? Sorry for alla fragor pa en gang... Det ar namligen sa att jag och min man funderar pa att flytta till Sverige. Men jag ar splittrad... en del av mig vill flytta medans en del av mig vill stanna kvar. Jag har nu bott har i CT i ca 7,5ar... det ar inte latt.

Lycka till med flytten!! :)

Ann-Catherine Alverborg said...

Ser ju supefint ut, men jag är såååå nyfiken på er hemflytt. Antar att ni på nått sätt hade jobb i Sverige innan ni flyttade?
Jag har bott 15 år i Madrid och vill flytta hem, men är nu i ett Moment 22.
Har varit på intervju t o m, men dom säger att dom vill att vi har svenska adress innan...
Jag kan ju inte flytta hela familjen, man (med bra jobb i Spanien) och 2 barn till Sverige utan att ha jobb. Försöker se om fler råkat ut för detta?
Fin blogg!! Ska försöka följa den!
lycka till med allt!
Anci