Friday, July 13, 2012

Lovely Friday

Fredag betyder inte bara inledning på helgen utan för mig är det ju också semester eftersom jag kör just semester på fredagar här ända fram till tredje veckan i augusti. Idag har jag börjat dagen med att träffa en kompis som är mamma-ledig och vi tog oss en härlig morgon promenad med frukost fika som avslutning.

 I går blev det god sushi till lunch.


 Vädret fortsätter att vara som en stor gott och blandat påse men med betoning på gott för det allra mesta. Det kan komma någon skur emellanåt men annars rätt skönt och fint med ca 20 grader och rätt soligt. Även om morgonen kan börja med mulet väder så brukar det klarna upp frampå dagen. Det blir otroligt häftiga molnformationer emellanåt på himmelen. Det blir häftigt att fota som här. Stan vilar i skuggans mörker och solen som kastar en stråle ut på vattenytan ser nästan ut som månsken.


 Hamnade på Fotografiska igårkväll och kollade in deras utställning som heter e.Pic moments som handlar om olypmiska spelen i ära till att Stockholm som firar hundra år sedan olympiska spelen hölls här i stan samt inför OS som går av stapeln i London i år. Fantastiska bilder på fantastiska idrottsmän och kvinnor. Utställningen om bilderna från Amerikanska Sally Mann gillade jag därmot inte något vidare. Landskap och naturfotografering är nog det jag gillar allra bäst men kan också tycka om bra porträtt foton. Men jag gillar inte när det blir det där svartvita svåra. Jag blev lite illa berörd av en del av Sally Manns foton och jag uppskattar inte konst som jag blir illa berörd av.

 Fotografiska har desutom utomhus konserter på torsdagar och lördagar som är gratis. Olika band spelar och kör igång vid 21 tiden. Jag satt kvar ett tag och lyssnade på kvällens band efter att jag hade varit inne och kikat på utställningen.


Lite svensk rapp inspirerad song. Ingen super favvo för mig personligen men kul att lyssna en stund. Satt inte kvar tills slutet.


Cyklade hem i den ljuva Stockholms natten och tog båten över från Söder sidan till Sjöstaden. 


Idag ska jag hem till mina föräldrar och fira min mamma som fyllde år igår. Ha en skön helg allesammans.

7 comments:

Saltistjejen said...

Sommar-Stockholm är verkligen vackert!!! Och härligt med dina lediga fredagar tycker jag!! Sådant gör så mycket.
Jag kan också ha lite svårt för konst som gör mig illa berörd. Självklart beror det på på vilket SÄTT man blir illa berörd, men det finns verkligen konst som jag itne alls "förstår mig på" och tycker känns bara helt knäppt. En utställning här på MoMa av en konstnär som jag nu inte ens minns namnet på var sådan. Det handlade om interaktiv konst och det var mycket videoinstallationer samt även levande människor i hennes utställning. Hon hade även tidpunkter då hon själv kom dit och var en del av en installation. Hon satt då på en stol och framför henne på ett bord låg olika saker man fick "använda på henne". Där fanns en massa olika saker men minns att det även fanns "vapen" som knivar etc. Sådant förstår jag mig verkligen inte på!! :-/
Ha nu en skön helg!
Kramar!!

Christina said...

Vilka fantastisk bilder! Wow!
Molniga himlar är mycket mer roliga att fota än klarblåa. Fast jag gillar dom med, för det mesta syns aldrig ett moln på himlen här.
Mysigt med Fotografiska, hade velat hinna med det när jag var i Sverige. Intressant det du säger om Sally Mann.
Vi var på vernissage på Stanford igår och kollade på en fotograf. Först tyckte vi båda blaha blaha men så mitt inne i utställningen fattade vi och så växte den och vi fick ta ett varv till :-)
Kram!

Miss Marie said...

Härlig dag! Trodde du hade semester nu, men jag måste ha missförstått. Skönt med långhelger varje helg i alla fall!

Lotta said...

Mmmm! Har tittat på dina bilder flera gånger. Njutit, känt, fått längtan. Vilken härlig kväll och du är så bra på att hitta guldkornen. Och Fotografiska...vilken pärla! Har sett att de har grillkvällar, kan de stämma? Torsdagar tror jag men jag kan ha fel.

Magiska bilder du tagit!

Stor kram!

Desiree said...

Saltis, oj verkligen märklig konstutställning du varit på. Den hade jag nog också tyckt varit lite för bizzar för min smak. Nja just sådana är lite too much. Jag antar att jag gillar mer lättsmält konst
:-)
Jag gillar min idé med fredagsledig. Tycker att det ger stor skillnad på att få en extra dag om helgen. Det man får fredagskänslan redan på torsdagen gör otrolig skillnad :-)
Jag är nöjd med mitt val hittills.
Kram!

Christina, tack så mycket. Kul att du gillar bilderna. Molen ger en speciell effekt som gör bilderna mer spännande och dessutom filterar de ljuset på olika sätt som också är effektfullt. Kul med utställningen ni var på som fick växa fram mer och mer när ni tog andra varvet. Ibland behöver man mer tid på sig innan man "ser" det på rätt sätt. Älskar generellt fotoutställningar.
Kram!

Marie, nej ingen lång sammanhängande semester utan långhelg varje helg istället här några veckor framöver. Vi spar semester till hösten och längre fram.
Kram!

Lotta, jo det stämmer att de har grillkvällar. De kör med dessa varje torsdag och lördag då de också har dessa gratis konserter. Himla mysigt och jag vill gärna gå dit fler gånger och lyssna på mer musik på det här sättet.
Kram!

Nina said...

Härliga bilder! och sushin såg grymt god ut :)
Kram.

Linnéa i Colorado said...

Fantastiska foton som vanligt. Kan du inte gora en liten fotoskola pa bloggen? Beratta om vad du tanker pa, vilka installningar du har i olika lagen etc? Kram!