Sunday, July 22, 2012

En tur till Sandhamn

 Råkade hamna på vackra Sandhamn i lördags. En spontanutflykt som som blev riktigt underbar. Bestämde oss under lördagen att vi skulle ditcha pack-kaoset och göra något annat. Var först inställda på en bilutflykt en bit ut i skärgården. Men så hamnade vi vid bryggan där båten mot Sandhamn precis gled in. Vi kollade på varandra och bestämde att den hoppar vi på. Jag älskar utflykter och road trips. Ibland är det extra kul att bara se vart man hamnar.


 Båten ut till Sandhamn bjöd oss på en solig och underbart vackert tur på ca 50 minuter genom delar av Stockholms skärgård.


 Svenska flaggan vajjade i de blå blå vindarna och det var en sådan där strålande vacker sommardag. Sommaren är fantastisk här. Känner inte att jag bör resa iväg någonstanns utan tvärtom stanna och njuta av just detta känns helt rätt.


 Fina segelbåtar som ligger ligger och guppar på vattnet eller glider fram på den blå böljan.

 Blå blå vatten, vita segel och en söt liten jolle på släp.

Några som njuter av en solig stund ute på en klippa.

 Vita skummiga vågor som bildas av båtens motorer och vita stackmoln som pryder den blå himmlen som små bomullstussar.


 En liten ö, ett litet hus och en svensk vajjande flagga. Som taget ur en reklamfilm för Sverige.


 Anländer i Sanhamn. En ganska stor ö.

 Hoppade av båten och stosade omkring ett tag. Gick på upptäcksfärd.

Söta fiskebodar och små stugor.

 Avslappnad skön semster stämning på Sandhamn. En altan med vinglasen uppdukade inför kvällen. Fönster på glänt, ljudet av en gräsklippare längre bort, havsbris. Underbart skönt att bara gå omkring här på denna vackra ö.


 Kom ner till beachen och satte oss där en stund. Det är allt något väldigt avslappnande med att gräva ner tårna i varm sand och blicka ut över vattnet.


 Vackra blommor som växer i många av trädgårdarna.

 
 På Sandhamn finns inga stora bilvägar. Inga bilvägar alls utan små grusgångar. Här åker man flakmoppe eller cykel. Här känner man hamnat i något av en annan tid och stämning.

 Passerade denna segelbåt där de hängt upp en hängmatta. Ser så skönt avkopplande ut där ligger och samsas i denna hängmatta. En och annan båthund ser man också. Så söta i sina flytvästar där de springer fram och tillbaka på däck och håller koll.


Hoppade på snabb båten Tärnan hem vid sextiden som tog 30 minuter istället för 50 minuter. Vi funderdade ett tag på att stanna tills den andra båten gick vid 19:30 men då vi kände oss klara och nöjda redan vid sex så tog vi denna istället. Njöt igen av havsbris, vitt skummande vågsvall och blå blå vindar och vatten. Åter hemma i Sjöstaden vid åtta tiden på kvällen. En perfekt och helt underbar sommarutflykt.

7 comments:

Miss Marie said...

Sandhamn verkar verkligen som ett fint ställe. Sverige när det är som bäst! :)

Saltistjejen said...

Ja Sandhamn är fint!!! Nu var det länge sedan jag var där, men många utflykter dit blev det under tiden i Stockholm. Vi paddlade även dit en sommar ihop med bl a Göran som du ju också känner från din tid på universitetet. Då spöregnade det och vi var blöta och kalla och tältade på en ö i närheten. Ett stort gäng var vi. Men morgonen därpå lyste solen från klarblå himmel, vi torkade alla saker och paddlade in till Söndön (som ju ön heter där Sandhamn ligger) och åt glass! Fina sommarminnen. :-)
Kram!!

Desiree said...

Marie, ja Sandhamn är jättefint. Finns många pärlor kvar att upptäcka i skärgården. :-)
Kram!

Saltis, låter som härliga sommarminnen. Det var som sagt väldigt länge sedan jag var på Sandhamn innan helgens besök. Hade glömt bort hur fint det var där. Helt rätt dag att sticka ut dit och njuta. Paddla låter kul.
Kram!

Lotta said...

Så skönt och härligt att komma ut i Skärgården! Sandhamn är så speciellt och ligger så fint, lagom långt ut för en dagsutflykt.

Har en speciell relation till ön då familjen har sommarhus där.

Underbara bilder!!

Stor kram

Steve said...

Det var en rejäl och vacker dos av den sommar jag fortfarande väntar på.

Desiree said...

Lotta, nice att ni har sommarhus där. Väldigt vackert och pittoreskt. Tyckte mycket om Sandhamn och som du säger perfekt avstånd för en dagsutflykt.
Kramar!

Steve, ja det var en underbart skön sommardag. Vill gärna ha fler sådana.

Christina said...

Fantastiska bilder!!!
Hurra för roadtrips och utflykter!