Friday, July 27, 2012

Kvällspromenad

Underbart vackra sommarkvällar just nu. Efter middagen igår kväll bestämde vi oss för att ta en promenad. Se till att njuta av de sista dagarna vi bor här i Hammarbysjöstad. 


 Tydlig och klar halvmåne. Klockan är stax efter nio på kvällen. Även om kvällarna inte längre är fullt lika ljusa som junikvällarna varit så är det ändå väldigt ljusa och härligt långa kvällar man har att njuta av.


 Vi hade verkligen tur som fick tag på denna lägenhet i Hammarbysjöstad och som har kunnat bo här i två år. Närheten till både stan och vatten har varit guld värda. Jag har fått upptäcka både Söder och Sjöstaden som stadsdelar. Älskar de många bryggorna och promenadstråken som finns här längst med vattnet. Doften av friskt Mälarvatten i sommarkvällen.


 Vi bestämde oss för att ta båten över till Söder och sedan gå längst med kajen bort till bron som kopplar ihop Söder med Sjöstan och sedan tillbaka längst med motsatta kajsidan.


 Här ligger husbåtarna för ankar längst med Söders kajsida. Det slog oss att det ändå finns ganska mycket husbåtar i Stockholm. Att bo på båt är inte helt ovanligt. Men mig lockar det inte att bo på båt på det här sättet. Jag tror säkert att det är mysigt på sommaren men resten av året är jag inte lika säker. Kan inte heller vara helt lätt att möblera en husbåt. Skulle nån av er kunna tänka er att bo på husbåt?Vi passerade minst två husbåtar som det stod Till Salu på.


 Varje husbåt har en liten skylt längst med kajen så att man kan läsa om dem och dess historia. Hur de använts och vilka de tillhört.


Ikväll ska jag och C till Cirkus och lyssna på Lady Antebellum. Ska bli jättekul. Det ska enligt prognosen bli en riktigt fin sommarkväll dessutom. Känner mig laddad och förväntansfull.

9 comments:

Lotta said...

Som en smekning att se dina bilder. Blir nästan tårögd. Så fint att gå en runda och njuta av allt det här. Som du skriver, vad härligt att få upptäcka en ny stadsdel!

Hoppas allt går bra med packningen. Skönt att ni varvar med lite annat också :-) Låter underbart med en kväll på Djurgården och Cirkus.

Stor kram!

Desiree said...

Lotta, tack så mycket vännen. Ja pust, det tar på krafterna att packa och flytta men det ska bli skönt när det är över. Känns helt rätt att ha konserten ikväll att se fram emot så att man inte bara packar. Strålande vackert väder idag så det känns lite synd att behöva hålla på och packa inomhus men som sagt vi får njuta av kvällen desstomer istället.
Kraaaam!

Saltistjejen said...

Ja, jag saknar de ljusa sommarkvällarna!!! SÅ MYCKET! Dina bilder är ljuvliga och jag försöker använda de som ersättning for the real stuff.... I år kommer vi hem så sent till Sverige att det inte är så ljusa kvällar längre. Men det är rätt ok ändå faktiskt. Me visst är det fantastiskt ATT UPPLEVA DEM!
Hoppas du får en riktigt fin kväll och vad roligt med konsert!
Kram och ha en fin helg nu!

Life's Silverlining and I said...

Ni får nog en toppenkväll! Fina bilder du visar! Kram Nilla

Desiree said...

Saltis, ja de är helt underbara men å andra sidan är resten av året så mörk. Jag hade föredragit en lite jämnare fördelning av ljuset under året.Jag tror ni ändå kommer att njuta och tycka att det är ljusa kvällar fast ni kommer i augusti. Jag minns att vi brukade åka till Sverige på semester i augusti och vi tyckte nog ändå att kvällarna vara väldigt ljusa och vackra.
Kram!

Desiree said...

Nilla, tack så mycket. Ha en trevlig helg.
Kram!

Anonymous said...

Helt underbara sommarkvällsbilder. Jag förstår att ni kommer att sakna Sjöstaden men jag hoppas att ni kommer att trivas i era nya kvarter också, även om de är annorlunda.
Stor kram!

Liz said...

Fina bilder som vanligt! Jatteharligt att kunna ta en lang promenad sa dar i stan vid vattnet....saknar jag sa otroligt! Uppvuxen pa ostkusten var vattnet alltid "runt hornet" och Vastervik ar ocksa en vacker sommarstad.

Blir sa avundsjuk pa att ni sag Lady A! Mina favoriter. Har aldrig sett dom live, var dom bra? Ibland kan man ju bli lite besviken pa band som inte levererar live sa bra.

Hoppas allt gar bra med flytten nu och att ni snart kanner er hemma i er nya stadsdel! Langtar du tillbaka till San Diego kan du kika pa lite nya bilder pa min blogg..:)
Stora kramar!

Christina said...

Än en gång tar dina bilder andan ur mig!!