Thursday, July 12, 2012

Summer in the city


Bestämde mig för att kolla in nya gallerian i går. Den som heter MooD Stockholm men som rätt och slätt i folkmun bara går under namnet "Nya Gallerian". Jag hade inte ens fattat vart den låg förräns på sistone. Nya Gallerian ligger vid Norrlandsgatan där det tidigare gamla Sahlénhuset låg. Galleria i tre våningsplan som ska vara lite lyxigare och coolare än andra galleririor. 

 Det finns ganska gott om mysiga caféer, resturanger och andra små hak av olika slag blandat med chica boutiquer. Den här ute serveringen ser inbjudande ut. Här inne ligger omtalade nya tapas restaurangen i Stockholm - Bouqeria. Det var kul att gå runt och spana in vad som fanns.

 Götgatan kl 19.30. Lite street music. De här killarna var faktiskt riktigt bra. Jag stannade med min cykel och lyssnade på dem ett tag. Det är relativt ofta som det pågår olika musik spelningar så här spontant på just Götgatan.


 Gjorde ett rea fynd igår. Hittade dessa nya skor som jag föll pladask för. It was love mellan mig och dessa skor. Jag hade faktiskt spanat in dem redan för några veckor sedan men gått därifrån först och tänkt att nej jag brukar ju inte kunna ha så här fina skor med höga klackar. Nu tänkte jag om och gick tillbaka. Tänkte att nu ska jag lära mig att gå i skor med hög klack plus att ett par snygga skor med klack ska man ha i sin garderob. Det som gjorde att jag slog till var att dessa faktiskt också är sköna att gå i för att vara högklackade. 


 Roligt med ett par skor man faktiskt känner sig fin i.


 Thaiboat ligger förankrad i kanalen på Söders sida. Varje gång jag cyklar över bron till Söder från Sjöstaden så passerar jag den. Så här kan det se ut en sommarkväll på Thaiboat. Brevid båten har de byggt upp en lite fake sandstrand där folk kan hänga och dricka en öl eller någon färgglad drink. Ett roligt och lite annorlunda ställe. Jag har varit där bara en gång. Kul någon gång ibland men det drar mest yngre publik.


Dagens frukost intogs ute i solen på altanen bland grönskan. Dagen startade också med en skön löprunda innan det var dags för jobb. 


C har kommit fram till Sandhamn där starten för segeltävlingen går av stapeln idag kl 11. Fem pers är de på båten som är en 28-fotare. Det gäller att det finns gott om hjärterum för att det ska finnas stjärterum för fem pers, packning och segel. Men han lät lycklig så det blir nog bra för dem ute på böjan den blå.

9 comments:

Miss Marie said...

Snygga skor! Tror att man ibland måste ha skor som man kanske inte använder så mycket, men som man känner sig ruskigt snygg i. Dina skor ser ut att vara ett sådant par! Svarta peeptoes är ju en klassisk modell som kommer funka länge!

Lotta said...

Lovr your summer in the city!

Skorna...oh la la. Så snygga, så klassiska. Vad roligt att ha. Flott!

Mood besökte jag och såg flera butiker som jag gillade. Vi tog ett glas vin längst ner på Royal Copenhagen, i lilla baren. De har goda små smørrebröd ;)

Önska C varmt lycka till!

Kram!

Saltistjejen said...

Vad mycket nytt det är i Stockholm ändå. Har hört lite om Nya Gallerian men inte riktigt förstått ens var den låg. :-)
FINA skor också! Jag önskar så att jag kunde gå i högklacka för det är supersnyggt men mina fötter bara vägrar. de enda högklackade skor jag kunnat gå i och som faktiskt varit sköna är ett par jag köpt i gymnasiet. på Rizzo. De kostade en förmögenhet (särskilt på den tiden och som gymnasiestudent) men fasen vad jag har använt dem. JUST för att jag faktiskt kan gå och dansa i dem en hel kväll utan att fötterna tvärdör).
Kram och hoppas det går bra för C och hans seglargäng nu! Är det Gotland Runt eller vilken kappsegling är det?

Desiree said...

Marie, ja precis så resonerade jag. Jag blev kär i dem med en gång och det är som sagt en klasskisk modell som är snyggt till mycket. Kände att jag var värd dem. Hade nog tyckt att de var lite väl dyra till ordinarie pris men nu var det ju nedsatta med 40% vilket kändes som ett superkap.
Kul att du gillade dem.
Kram!

Lotta, kul att du varit där och botaniserat. Det var åter igen Annika som pratade om nya gallerian då vi träffades och jag hade hört en hel del om den men visste inte riktigt vart den låg. Det var kul att kika här och jag gillar att det är en bra blandning mellan butiker och små mysiga hak med mat.
Kram!

Saltis, hi hi jag känner igen det där med klackar och sko problemet. Precis så brukar det vara för mig. Men dessa kändes faktiskt riktigt sköna. Även om det inte är en superhög klack på dem för dem som är vana att gå i högklackat så är de ändå de skor med högst klack som jag någonsin har haft. Eftersom du ändå har haft dina klackade skor så länge så blir kostnaden inte längre så stor. Du har haft glädje av dem länge. Jag hoppas att dessa som jag just köpte kan bli ett sådant par.
Kram!

Millan said...

harligt med semester nu vannen! (For du ar val pa semester nu?). Tycker skorna var himla snygga for ovrigt! Och haller med, minst ett par (men garna fler ';-)) snyggskor maste man ju ha hemma. Jag kopte ett par svara hogklackade for typ 8 ar sedan och har anvant dem sedan dess. Allt som oftast gar jag ut och letar nytt men hittar aldrig nagra som sitter lika bra ...

Hoppas C far det skoj pa seglningen. Och att vadret haller i sig ..

Kram

Christina said...

Vilka snygga skor!
Du kan verkligen göra Stockholm du! Kul att få se nya gallerian, hann inte med så mycket på min korta Stockholms/uppsalatripp så perfekt med en korre i Stockholm ;-)
Kram!

Desiree said...

Millan, nej tyvärr ingen semester. Jag har valt att jobba hela sommaren men endast ta 6 fredagar på raken så detta blir min andra fredag imorgon. Vi vet inte hur det blir med C´s jobb ännu så därför har vi valt att hålla igen på utgifter och semester och kanske resa någonstanns till hösten istället. Kul att du också har ett favorit par av finskor. Det blir nog ofta så. Jag hoppas på att dessa blir några skor som jag kommer att kunna ha glädje av i många år.
Kram!

Christina, tack så mycket. Stockholm är fullt av ställen att utforska. Nu när det blir lite summer in the city så får jag ju chansen att göra just det.
Kram!

Jane said...

Snygga skor, helt i min stil! Vilka fina Stockholmskort, du är verkligen en bra Stockholmsambassadör:) Känner att jag missat mycket i Stockholm, finns ju mycket att upptäcka märker jag.
Kram!

Desiree said...

Jane, åh tack så mycket. Tar gärna på mig rollen som Stockholms ambassadör och blir väldigt glad för utmärkelsen. Det finns mycket att upptäcka i Stockholm även för mig som inte bodde utomlands mer än 4 år. Staden genomgår ständiga förändringar . En del försvinner och en del nytt tillkommer. Stockholm finns alltid i mitt hjärta men mest älskar jag det just nu sommarttid.
Kram!