Monday, July 23, 2012

Berry Breakfast

Vilken lycka och lyx med goda söta färska bär som dessa till frukost. Så attans gott! Njuter av en solig morgon på alten och min frukostskål. Just nu finns det gott om alldeles ljuvliga och söta bär att njuta av. Det finns fullt av blåbär ute i skogen också. Jag hoppas på att hinna ut och plocka en del. Älskar både svenska och amerikanska blåbär. Tycker det är rofyllt att gå ut i skogen och plocka. Lite extra gott med bär man plockat själv.

Gjorde Charlottas tomatpaj häromdagen som jag gjort tidigare som blir jättegod. Just nu finns det gott om solmogna fina tomater. Perfekt att ta tillvara på dem på det här sättet. En paj blir god sommarmat. När man ändå gör en så kan man göra en till att frysa in. Denna blir lika god i efterhand som färsk. Sådan där bra att ha mat som också är perfekt och enkel att ta med som picknick om man vill sitta ute och njuta av en vacker sommarkväll.

Flyttkaoset har infunnit sig i vårt hem. Kartongerna förökar sig lavinartat så efter gångna helgen är det betydligt fler än dessa som ni ser på bilden. Vi har väl ca 35  packade kartonger nu och jag tippar på att det lär bli ytterligare 15-20 stycken. Känns som om vardagsrummet har omvandlats till ett sådant där Hoarder home som visas på tv. Men sovrummet har fått bli en frizon. Skönt att ha ett rum man kan fly till och få lite lugn och ro. Flyttlasset går på tisdag nästa vecka. Vi har tack o lov hyrt in flyttkillar som ska hjälpa till att bära och köra över allt till Solna. Tackar också gudarna att vi flyttar då det är sommar och inte vinter. Det underlättar en hel del. Detta är därmed sista veckan vi är Sjöstadsbor. Nästa vecka är vi Solnabor. 

10 comments:

Miss Marie said...

Vilken god mat, smaskens! Jobbigt med flytt, men ändå kul att komma till något eget! :)

Desiree said...

Marie, ja detta var super smaskigt. Det ska bli spännande och kul att komma till något eget. Nya lägenheten är också bättre på många sätt.
Kram!

Lotta said...

Du lagar alltid så gott! Dina frukostar är enastående - love them!

Vad duktiga ni är med packningen. Det blir alltid mer än vad man tror. Skönt med en "frizon". Det blir toppen att flytta till er egna lägenhet!!

Kram!

Desiree said...

Lotta, tack vännen. Jag är en riktig frukostälskare så det satsar jag gärna på och färska bär är så enkelt men gör en stor skillnad.
Även om det är jobbigt att flytta ska det bli roligt att packa upp och göra fint.
Kram!

Saltistjejen said...

Underbart gott ser det ut! Både bären och pajen! och du, flyttkaos är inte så kul, men TÄNK vad fint ni kommer få det i ert nya hem! Att det är ERT EGET och att ni själva kan bo där så länge som ni vill! DET är en sann lycka!
KRAM!

Christina said...

Mums så gott!!
Vi har likadana skålar nedpackade i Sverige, saknar dom lite, IKEA har inte samma charm :-)
Skönt med flyttkillar, vad som tog oss flera dagar att packa tog dom en timme få ur lägenheten.... Undrar fortfarande om våra grejer finns i dom där containrarna eller om vi kommer hem till en överraskning i framtiden :-)
Kram!

Charlotta said...

Åh, den pajen ÄR verkligen supergod!

Men hördu, vilken sjukt snygg soffa ni har! Vart kommer den ifrån?!

Charlotta said...

Åh, den pajen ÄR verkligen supergod!

Men hördu, vilken sjukt snygg soffa ni har! Vart kommer den ifrån?!

Desiree said...

Saltis, tack. Jo det är just den tanken jag fokuserar på just nu. Att vi kommer att får vårt alldeles egna hem och hur fint det kommer bli när vi får packa upp och komma i ordning. Ska bli kul och underbart :-)
Kramar!

Christina, jag älskar de där Iittala skålarna. Man blir glad av de fina färgerna. Kul att ni har likadana.Ni packade alltså hela ert hem i en container som står kvar i Sverige och väntar på er? Blev det billigare att magsinera i container? Intressant att få höra om olika lösningar. Alla våra möbler har ju åkt över Atlanten både till USA och sedan tillbaka hem igen till Sverige. Men nu ska de bara till Solna.
Kram!

Charlotta, ja detta är din supergoda tomatpaj som jag gjorde. Den är så himla god. Gjorde den förra sommaren och älskade den. Den blir så vacker också med de olika färgerna på tomaterna och lite klippt basilika att stö över. Soffan köpte vi för ganska länge sedan från Sven Larsson Möbelshop. Hittade en länk till deras butik. De har en butik i Göteborg. De har jättemycket fina möbler. Kolla in:
http://larssonfurniture.se/

Ha det fortsatt underbart på er resa så kul att få hänga med och ta del av allt kul och härligt ni upplever.
Kramar!

Jane said...

Flytta är aldrig roligt, tycker att det nästan blir en traumatisk upplevelse ibland. MEN det bästa är ju att man röjer upp ibland och får lite sorterat och så. Och nu blir det ER lägenhet, härligt!! Och ja, flytta på vintern hade nog inte varit roligt...
Tomatpajen ser smakens ut!
Kram!