Wednesday, July 4, 2012

Sköna Sommardagar

Känns underbart nu. Det var som om sommaren plötsligt bestämde sig för att slå till och blommade ut med sol och varma vindar. Nu känner jag att sommaren är här och jag njuter i fulla drag. Igår när jag cyklade hem så bestämde jag mig för att jag ville njuta av kvällen genom att sitta på en solig klippa med picknick. Hade varit och tränat så jag hoppade snabbt i duschen och fixade sedan en enkel pastasallad. Överraskade C med att spontan picknick. Min bästa idé i år hittills sa C.


Jag känner verkligen att jag påverkas mycket av väder och klimat. Lite sol och varma vindar gör sådan skillnad. Livet ter sig så mycket lättare och skönare. Ljus ger mig inspiration och kraft, lust till sponantitet. Önskar att sommaren kunde få vara lite längre på dessa bredgrader och att höst och vinter inte behövde vara fullt så mörka.

 Det finns fullt av mysiga ställen där man kan sätta sig här i Sjöstaden och bara njuta. Vi behövde inte gå speciellt långt utan gick i riktning mot Luma brygga och fann en perfekt klipphäll att slå oss ned på. Älskar som sagt närheten till vatten som Sjöstaden bjuder extra mycket på.


 Här satt vi som sagt och njöt av kvällen med lite vin, mat och bara av att sitta och umgås med kvalité. En underbar sommarkväll med en lätt bris. Vi kollade in båten som går mellan Sjöstaden och Söder. Fram och tillbaka hann den åka ganska många gånger medan vi satt här under kvällen. 

Satt kvar på klippan tills dess att solen började sänka sig och skymningen falla på innan vi packade ihop vår picknick och stosade hem. Sommarväder bjuder på sköna sommarkvällar. Att jag inte är ledig gör inte så mycket då jag får njuta av sådant här. 


Idag är det torsdag och torsdag har bokstavligt blivit det nya fredag för mig några veckor framöver då jag är ledig fredagar. Så nu sitter jag här en torsdag och har fredagskänsla. Känns underbart :-)

6 comments:

Liz said...

Har inte kommenterat pa ett tag da jag varit sjuk, men har last ifatt och njutit av dina foton!

Harligt med spontan picknick! Du far mig att langta till en klipphall, lukten av tang och saltvatten, hora vagornas kluckande mot klipporna, ett par masar skrika i bakgrunden. Far mig att sakna att behova ta med en langarmad troja att krypa in i nar temperaturen sjunker...(myggor, fastingar och andra svenska sommarplagor gloms bort nar man ser sana har fina bilder som du bjuder pa i dina senaste inlagg!)

Tack for fina svenska sommarbilder!
Stor kram!

Lotta said...

Men så underbart!

Förstår om C uppskattade ditt initiativ - helt perfekt med en picknick. Du tar så fina bilder att jag bara smäller av! Svensk sommar toppar allt.

Vad härligt att vara ledig fredagar. Vi har varannan fredag stängt fr 2 pm nu under sommaren - vilken
skillnad det gör att få längre helg.

Kram och tack för ljuvliga sommarfoton!

Desiree said...

Liz, tack så mycket. Ja du beskriver verkligen äkta svensk sommar som den är. Det har sin charm. Skönt att höra att du mår bättre.
Kramar!

Lotta, Tack :-)
Det låter ju toppen att du har varannan fredag som du får hela eftermiddagen i princip. Underbart! Jag njuter lika mycket av alla dina sköna sommarfoton ska du veta.
Kramar!

Freedomtravel said...

Vilka underbara bilder! Underbar årstid kanske :)

Katarina said...

Så härligt, så underbart. Överraskningar, ja, det skulle man ge varandra lite oftare slår det mig. Vad mysigt i denna fina sommar kväll. Härliga njutningsbara bilder å. Kram

Taina said...

Vad skönt med lediga fredagar! Långhelger alltså.

Härligt med spontana infall så där och din var ju helt suverän! Ser så inbjudande ut där i Sjöstaden och vatten omkring en, gör något speciellt med sinnet. Ett speciellt lugn lägger sig över en.

Önskar dig en fin och solig helg!

KRAMAR!