Sunday, August 5, 2012

Inflyttade

Detta är vår nya utsikt. Det är nya arean ni ser på håll som håller på att byggas och snart är klar. Råsunda ska rivas och norrförort vill minnsan ha en minst lika stor och fin sport/konsert arena som Globen. Framför arenan har vi en stor park som inte riktigt syns då det hunnit bli ganska mörkt. Vi bor på första våningen och det känns extra lyxigt att ha fri sikt på detta sättet. Det gör att ljusinsläppet i lägenheten blir helt fantastiskt. Dessutom är det en hörn lägenhet så vi får in extra mycket ljus då vi har fönster åt alla håll.


Du milde som vi har slitit med flytten. Rakt in i kaklet varenda kväll här tisdag till söndag. Men å andra sidan har vi verkligen fått lön för mödan. Ur alla dessa kartonger och slit har vi lyckats få fram ett riktigt fint och hemtrevligt hem som vi redan gillar jätte jättemycket. 

 Hi hi, ett och annat ur svunna tider dyker upp när man öppnar flyttlådor. Detta tillhör en annan era än dagens. 


Flytten gick riktigt bra även om det var sjukt jobbigt. Jag är så innerligt glad att vi tog flytthjälp. Tisdag kom det tre killar och en mindre lastbil. Första lasset som bestod av endast kartonger gick riktigt smidigt. Vi fick ihop ca 60 kartonger. Andra lasset tog dessto mer tid. Det slutade med att de fick ringa in ytterligare två killar och ytterligare en mindre lastbil för möbler och annat smått och gott, ja sådant där som inte får plats att packas i kartonger. Hassan och hans vänner fick jobba järnet. Stackarna hade dessutom Ramadan så de fick slita utan avbrott för mat eller vatten.Inte en droppe vatten förrän vid halvtio på kvällen berättade de.


 En liten sneak peek för det kommer snart mer bilder. Jag antar att ni gärna vill se mer av hur det ser ut. Sakta men säkert så blev det mer och mer likt ett hem för varje timme som gick. Men oj vad man har varit ledbruten då man har gått och lagt sig varje kväll. Hade verkligen behövt en go massage efter detta. Men som sagt jag tycker ändå det är skönt att jobba effektivt och komma iordning så snabbt som möjligt.Jag är verkligen inte den som låter flyttkartonger stå i månder eller år. Det har varit hård styrketräning här i åtminstonne fem dagar i sträck kan man säga. Ett riktigt boot camp.


 Fredag kväll firade vi att vi packat upp nästan allt och fått ordning på vårt nya förråd också. C har gjort ett kanonjobb med förrådet och det är verkligen imponerande ordning där nere. Alla flyttkartonger sparas. Det är nog det enda vi verkligen har hållt på under alla år. Riktiga flyttkartonger är ett MÅSTE då man flyttar. Banankartonger och andra kartonger som är av olika storlek som inte går att stapla är ett skämt. 


Det kommer snart lite mer bilder från nya hemmet så att ni får se hur vi har det.Det är så jäkla skönt att flytten är över! Vi tycker som sagt jättemycket om vår nya lägenhet redan. Jag tror vi kommer att trivas utmärkt här.

11 comments:

Victoria said...

Wow - ni är ju verkligen supereffektiva! Jag är grymt impad. Ser fram emot många foton frånnnya lägenheten!
Kram//Vic

Lisa said...

Verkar vara en jätte mysig lägenhet. Önskar att jag vore lika effektiv! Chapeau!
Kram, Lisa

Saltistjejen said...

GRATTIS!!! Så underbart! ja visst är det ett otroligt jobb att flytta. Tungt och tidskrävande. Men KUL! Tycker jag ändå. Det är en sådan positiv och speciell känsla att få packa upp och fixa i sitt nya hem. :-)
Tycker det ser jättefint ut på bilden här även om det är en mycket "tidig" bild. :-)
Kram!!!!!
ps otroligt att ens KLARA av att göra sådana här tunga fysiska jobb under ramadan tycker jag!!

Linnéa i Colorado said...

Ser verkligen fram emot foton!

Ulrika said...

Grattis!!! Ser jättemysigt ut! Ska bli spännande med fler bilder. Ni bor ju nära mina gamla hemtrakter. Jag bodde på Näckrosvägen i Solna innan jag flyttade till New Orleans.

Lotta said...

Grattis vännen till ert nya hem och att ni nu är på plats!! Vad ni har jobbat, burit och fixat.

Det ser helt underbart ut... och jag skönjer några vackra fönster som jag tror är nära ert matbord....oavsett ser det ljust och SÅ vackert ut.

VIlken utsikt ni har!


Helt rätt att fira med skumpa. Lite paus och njutning mellan varven är viktigt ;)

STOR KRAM!!


Ps. Tack rara du för din härliga hälsning!

Katarina said...

Stort grattis! Härligt att vara på plats och vad fint ni ska få det. Att jobba är ett hårt jobb och nu har ni verkligen rutin. Kram

Jane said...

Det ska bli spännande att se bilderna!
Kram!

Suzesan said...

GRATTIS. Så härligt att vara på plats. Hörnlägenhet är ju toppen. Har jag med.

Oj vad duktiga de var flyttkillarna som fick slita så utan vätska och mat. Här hade vi som mest varmt under ramadans mitt. Vet att många får kämpa då.

Jag är likadan när jag flyttar. Vill ha undan allt och inte låta det stå i lådor och SÅ SÅG jag en vinyl med Queen.

Nu ska jag återgå till mina förberedelser för en gemensam frukost. Mina ny alldeles underbara KÄRLEK är på väg. Hit. Äntligen. Han med stort H.

Haha.

Ser framemot fler bilder.

Mysigt med mat och skumpa. Gott det såg ut.

ha en bra dag.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Victoria, det är så himla skönt att ha kommit i ordning. Har alltid haft som filosofi att packa upp allt med en gång och få det gjort.
Kram!

Saltis, tack så mycket. Visst har det varit kul och spännande att få packa upp i sitt nya hem.Extra roligt då det går undan och man märker resultat. För varje box som packats upp har det blivit mer och mer hem.
Kram!

Linnea, yes kommer någon gång under denna vecka.
Kram!

Ulrika, åh vad kul att du också varit Solnabo en gång i tiden. Näckrosvägen känner jag till då vi hade vänner som en gång i tiden bodde på just den gatan.
Kram!

Lotta, ja det är ett helt fantastiskt ljusinsläpp. Det var nog det vi föll för allra först. Vi inser att lägenheten i Sjöstaden var otroligt mörk då den bara hade fönster åt ett håll och att den dessutom blev mörkare av att den låg längst ner och allt ljus skymdes av intill liggande hus.
Kram!

Katarina, tack.
Kram!

Jane, kommer inom kort.
Kram!

Charlotta said...

Åååh, snygg lampa! Vi har en likadan :=)

Hoppas att ni kommer trivas i nya lägenheten! Men det tror jag alldeles säkert, tittade precis på bilderna i inlägget ovan och er lägenhet ser superfin ut!

Kram!