Wednesday, July 11, 2012

Mosebacke

 En kväll på Mosebacke. Det var en sådan där perfekt och skön sommarkväll. Vi hamnade här av en slump. En torsdagkväll, torsdag som blev nya fredag. Antar att det var delvis därför som jag kände att jag hunnit med mycket under den gångna helgen. En kompis till C som föreslog att vi skulle ses på någon trevlig uteservering och ta tillvara på sommarkvällen. Vi föreslog att vi skulle ses uppe på Mosebacke. 

 Sommarsverige med alla sina uteserveringar. Ljusa sommarkvällar och ljudet av skratt och sorl i luften. Detta är sommar. Alla vet hur underbart kort sommaren är men ingen vill tala om det. Man lever här och nu och tar tillvara på varje dag med sol och ljus. Även en vanlig måndagkväll kan förvandlas till en kväll med fredagskänsla. Vi slog oss ned och åt middag i restaurangen på Mosebacke. Jag åt oxkind som jag provat en gång i Toscana i höstas. Köttet är otroligt mört och gott till detta ett potatismos med Västerbotten. Väldigt gott.


Utanför restaurangdelen finns bord och olika stånd, kioser och små bistron där man kan handla något att dricka och enklare mat och sedan slå sig ned vid någon av dessa bord och njuta av utsikten över stan. Detta är en av Stockholms uteserveringar med bäst utsikt över Stockholm.

 
En glimt av utsikten ser ni här. De hade dessa lite roliga plastfotöljer uppställda längst ner i hörnet.

 Efter middagen kände vi att kvällen fortfarande var ung så vi strosade ner för Götgatan och hamnade på en annan uteservering där vi tog varsit glas dryck. Dessa ljusa sommarkvällar är som en kärleks story mellan sommarn och svenskarna, man kan inte få nog.


Sakta sänker sig skymningen över Stockholm.
Idag sticker C ut på sin segeltävling. Det fortsätter att vara fuktigt sommarväder i Stockholm. Mest sol men någon enstaka skur med jämna mellanrum. Tillsammans med värmen får det nästan mig att påminnas lite om den fuktiga värmen, dagar med mycket "mugginess" från Alabama och södern. Men med tanke att Stockholm aldrig riktigt kommer upp i så höga temperaturer så är detta bara en liten lätt light version av mugginess. 

6 comments:

Miss Marie said...

Vilken härlig kväll! Precis som sommarsverige ska vara! :)

Lotta said...

Ljuvligt. Jag njuter av hur du beskriver en sommarkväll som denna. Får enorm längtan.

Stor kram!

Taina said...

Vilken trevlig kväll! Det är ju precis så där det ska vara. Skönt att ni fått bra väder för det är ju nu man vill ha det när det fortfarande är ljusa kvällar.

Vilka fina uteserveringar det verkar finnas i Stockholm. Länge sedan jag "gjorde stan" en sommarkväll. Fåtöljerna ser inbjudande (och roliga) ut. Skulle kunna byta ut mina Adirondackstolar mot de där i trädgården. Vet du vem som är tillverkare av dem?

Kram kram

Saltistjejen said...

Åååå Mosebacke var det lääänge sedan jag var på. Vi gick dit ibland och tog ett glas öl eller så på somrarna när vi bodde i Stockholm. Jag gillar verkligen Mosebacke. har du varit på teatern där också Tror den heter Södra teatern. Den är otroligt fin. Vi var där på en konsert med Kasey Chambers (australiensiska som spelar country, tror du skulle gilla henne!) och det var en helt underbar konsert!!!
Kram och fortsätt nu att njuta av Sommar-Stockholm!

Desiree said...

Marie, ja det är något väldigt speciellt med dessa ljusa sommarnätter. Man rycks med och vill bara leva här och nu och inte tänka på att sommaren kommer att ta slut en dag.
Kram!

Lotta, tack vännen :-)
Kraam!

Taina, vet tyvärr inte vem som har tillverkat stolarna men de var som sagt kul. Provsatt ingen så jag vet inte om de var sköna men de ser ju rätt inbjudande ut. Tycker att sommaren hittills varit bra. Nu känns det precis så där underbart sommrigt som det ska vara. På sistone har det varit många finfina kvällar. Har upptäckt många nya supermysiga uteserveringar genom att bara strosa omkring på stan.
Kram!

Saltis, ja det stämmer att det är Södra Teatern. Jag har faktiskt aldrig varit på teatern men skulle gärna gå dit och kolla in något. Jag får ta och kika på deras program. Det är mycket olika spelningar de har. De har även Jazzbrunch här lördagar och söndagar. Väldigt fint här uppe vid Mosebacke. Man har staden vid sina fötter och en underbar utsikt att njuta av. Restaurangen som hör till Södra Teatern är riktigt bra.
Kram!

Christina said...

Jag säger bara åååhhh... Mosebacke, svensk sommar och uteserveringar. Det har en speciell plats i mitt hjärta.
Kram!