Sunday, July 15, 2012

Boule och Tjejkväll

I lördags tillbringade jag en riktigt härlig eftermiddag i Rålis med boule spel. Vi var 6 tjejer med mig som träffades här och spelade. Det var E som är min arbetskamrat som vann ett presentkort då vi var och spelade boule med jobbet som bjöd med mig och några av sina andra vänner. Jättekul! 


 En skön sommar eftermiddag. Roligt att få göra en aktivitet som denna tillsammans.En perfekt sommaraktivitet.

 Att vara 6 stycken blev väldigt lagom. Tre i varje lag. Det är svårare än vad man kan tro att få till ett perfekt kast. Några av mina kast misslyckades helt men så fick jag till några riktigt bra kast emellanåt.Vi spelade i ca 90 minuter. Det blev faktiskt så att vardera laget vann varsin gång. Ett mycket jämt spel i slutändan.

Så jämt att det krävde att vi fick gå och hämta måttbandet för att mäta vem som låg närmst "lillen" (den röda träkulan som man försöker hamna så nära som möjligt).


 En dag med blandat sommarväder som ni ser. Regnet och de mörka molen hotade bakom oss men vi hade ändå tur för det regnade inte medan vi spelade utan först senare på kvällen. Morgonen hade börjat med strålande sol men det mulnade på mer och mer framåt sen eftermiddagen. Det var mycket folk här som spelade boule. Eftersom det är ett spel som passar alla så är det väldigt blandade åldrar vilket är kul.

Efter boule spelet tog vi oss hem till E och njöt av kvällen med vin och ost och mycket tjejsnack.


 E bor på Gärdet och har milsvidd utsikt över stan och hamnen.


Det är vackert att bara titta ut över taken och grönskan också. Regnet kom som sagt senare under kvällen men som tur var hade det upphört lagom tills dess att jag skulle cykla hem.

Älskar att Stockholm är en lagom stor stad där man kan ta sig fram och hem på cykel mellan de olika stadsdelarna. Det är också en relativt trygg stad där man känner att man vågar och kan ta cykeln även om det hunnit bli sent och mörkt. Något annat jag också uppskattar och gläds åt är att man här i Sverige kan få vänner på sin arbetsplats med riktig vänskap. Man är inte bara arbetskamrater. I USA har jag fått intrycket av att det är mycket mer vattentäta skott och strikt mellan dem man umgås med på jobbet och de man umgås med privat. Jag upplevde att arbetskamrater förblev arbetskamrater där på ett helt annat sätt än här. Tycker mycket bättre om vänskaps/arbetskamratsbanden här.

9 comments:

Miss Marie said...

Kul med boule! Tror det varierar ganska mycket från land till land hur det är med arbetskamrater/vänner, i Sverige är vi ju inte så mkt för hierarki så då kanske det är lättare att bli kompisar med sina arbetskarater? Kul att du har lyckats med det i alla fall! :)

Desiree said...

Marie, ja himla kul med boule. Jag tror att det stämmer det du tar upp. Just att det inte är någon strikt hirarki gör att man här har som kultur att kunna umgås över gränserna på ett helt annat sätt och att en relation som börjat på jobbet även kan gå över till privat vänskap utanför arbetsplatsen. Jag tycker det är underbart. Gillar :-)
Kram!

Lotta said...

Boule, så trevligt! Jag har alltid velat spela. Det ser så behagligt ut. Som alltid fångar du allt så perfekt med din kamera.

Jag håller med dig om arbetsrelationerna här. Många bor en bit bort och har lång resa hem. De jobbar på och så åker de hem direkt. Trafiken slukar mycket tid. På helgerna är många upptagna med mycket aktiviteter som kräver körningar.

Vilken fin dag ni fick tillsammans.

Kram!

Sofia said...

Fin kväll ni verkar haft. Jag tror det där med vänskap är individuellt också hur man känner för det, själv har jag inte tyckt om att umgås utanför jobbet eftersom det lätt blir jobbsnack då. Men det beror nog mycket på vad det är för slags jobb man har och hur man trivs och så vidare. Jag gillar inte när jobb och privatliv flyter ihop, men det kanske är för att jag inte trivts så bra på mina senaste jobb.

Saltistjejen said...

Visst är det underbart att umgås ute med vänner sådär. Det är verkligen sommar! Då kvällarna är långa och energin finns.
Kram!!

Desiree said...

Lotta, tack så mycket. Det här känner jag att jag gärna gör om. Blev en jättetrevlig kväll och aktivitet.
Kram!

Sofia, ja självklart beror det på många faktorer om man väljer att umgås med sina arbetskamrater och hur man knyter vänskapsband. Trivs man inte så jättebra på jobbet har jag full förståelse för att man inte vill ha jobb umgänge på sin fritid. Det som är bra med de vän relationer jag har från jobbet är att vi faktiskt ser till att inte prata jobb då vi umgås på fritiden.
Kram!

Saltis, jaaa underbart faktiskt att njuta av sommarkvällarna på det är sättet.
Kram!

Christina said...

Ah Boule kan vara en riktig bedömningssport med många diskussioner om vem som egentligen är närmast :-D
Vilken härlig grönska och vilken tur att regnet höll sig!
Mysigt att kunna ta cykeln, jag cyklar mycket här med men det är mer med andan i halsen :-)
Intressant det du säger om arbetslivet i USA, maken har dock fått många väldigt bra vänner från sitt jobb. Kan bero kanske på att det var en startup och alla kommer väldigt nära varann och det är inte mycket hierarki.
Hur som helst, ha en fin start på veckan!
Kram!

Jane said...

Kul med tjejkäll och boule!
Tycker faktiskt att jag hittade en del vänner när jag jobbade i Pittsburgh för några år sedan, kanske att svenskarna blir lite mer "personliga", det är lite hemlighetsmakeri ibland här kan jag tycka, även om vi umgås mycket med makens arbetskamrater.
Men jag som alltid är livrädd när jag i Sverige, i Gävle skulle jag aldrig ens gå till fots när det är mörkt och i Stockholm skulle jag nog inte våga det heller. När man läser tidningarna så får man intrycket av misshandel. rån och mord hela tiden. Men att cykla saknar jag! Här står den i garaget och rostar, även om jag skulle kunna cykla ibland så finns det ju ingen plats att ställa den.
Kram!

Desiree said...

Christina, ja det var inte lätt alla gånger att se vem som var närmast. Vi fick använda måttbandet flitigt :-)
Underbart att du ändå kan cykla. I Alabama gick det inte alls förutom i vårt område och precis som du säger så är det ju lite med andan i halsen. Cykla försiktigt. Cykelhjälm måste man ju ha men man kan ändå känna sig väldigt utsatt. Jag tror det där med jobb och privatrelationer naturligtvis kan skilja sig åt både på vart man befinner sig och på vilken sorts arbetsplats det är. Bra att veta att det faktiskt finns arbetsplatser på sina håll i USA också där man kan få ett umgänge även privat.
Kram!

Jane, intressant att få lite input om det där med vänskapsrelationer på jobbet både från dig och från Christina som bor i USA. Jag inser att det finns en stor variation mellan olika arbetsplaser även i USA självklart.
Jag tycker nog ändå att Stockholm känns som en relativt trygg stad. Jag känner att jag kan ta mig till många ställen utan att vara orolig. Visst händer det saker men jag tvekar som sagt inte över att cykla hem så som jag gjorde i lördags.
Kram!