Tuesday, July 3, 2012

Bloggträff en sommarkväll

Måndag kväll bjöd på riktigt vackert sommarväder. Jag hade stämt träff med Annika (kär bloggvän som även blivit vän in real life). Jag blev jätteglad över att få träffa henne för det var något jag hade sett fram emot länge. Vi träffades in centrala Stockholm och njöt av sommarkvällen och mycket prat, skratt samt en god middag ihop.

  
Späcklig himmel i blått och vitt. En riktigt skön sommardag. Jag anlände lite tidigt så jag passade på att strosa runt lite med kameran.

 Stockholms gammla ångbåtar tycker jag är jättefina. Skulle gärna ta en tur med någon av dem en kväll.


 Dessa lila blomsterbollar är hur fina och läckra som helst. Vi beställde båda varsin supergod räksallad. Perfekt sommarmat som känns väldigt fräsch och alltid är lika gott.

 Vi drog vidare till ett ställe jag hade passerat tidigare men som jag inte riktigt visste vad det var för ställe. Visade sig att det var Lydmar Hotel som flyttat läge och nu ligger bredvid National Museum. Vi blev guidade upp till Lydmars coola och sköna utebar på terrassen. Vackert och väldigt mysigt. Annika står i baren och beställer medan jag smygfotar terrassen.

 Vi slog oss ned vid fontänen och njöt av skratt, pladder och vin samt en underbar kväll.


 Man får en riktigt mysig hemma hos känsla då man kommer in på Lydmar. Då det blev lite småkyligt framåt senkvällen så flyttade vi in i salongen här med flygeln som låg precis innanför terrassen. Massor med cool fotokonst fanns överallt på Lydmar. Kikade in i matsalen/restaurangen och dit vill jag väldigt gärna gå. Såg ut som ett stort mysigt vardagsrum med bord och lite soffor om vartannat där man kunde njuta av en god middag.

 En riktigt vacker sommarkväll. Kvällshimmel i skira pasteller. 


 Den lilla utbyggnaden ni ser på Operahuset är Electrolux Cube. En restaurang som turnerar runt i Europa och stannar några månader i varje stad. Där lagar sedan några av landes främsta kockar mat åt gästerna bland annat Mattias Dahlgren. Men smakar det så kostar det. Lunch för 1450 kr och middag för2600 kr.Man kan dock vara med i en utlottning och vinna en middag för två.


 Stockholmskvälls himmel är alltid lika vackert. Älskar att kolla ut över vattnet och allat torn som blir till vackra siluetter. Tyvärr kommer byggkranarna med. Man skulle behöva klippa bort dem ur bilden. Nu känns det faktiskt som om sommaren har anlänt med lite sol och lite mer värme. Nu är det vackert och skönt. :-)

10 comments:

Millan said...

Vilken harlig kvall!! Jag blir sa avis pa er som ahr sommar. Det kanns som om engalnd glomts bort totalt i sommarlotteriet. Men det kanske kommer ...

Vad skoj att traffa Annika! Det ar sa harligt med sadana vanner som man traffar sallan men alltid har lika roligt med anda. Jag hade en liknande traff med vanner i karlskroan i helgen och njot av varenda minut!

Kram

Annika said...

Ja, vad roligt det var att SES!!!
Underbart.
Ja, jag vet ju att vi klickade ordentligt första ggn vi sågs, och sen dess har vi bara fortsatt att klicka. Älskar det!!!
Vi ses snart igen!!!
Kram!!

Charlie sa ... said...

Vilken fin kväll!! Underbart att ses och njuta av vackra Stockholm. Vilka härliga ställen det finns i vår huvudstad.

Jag hade velat vara med!! Glad för att du fotade ;)

Kram!!

eastcoastmom said...

Stockholm stockholm världens stad! Nu längtar jag lite, om 1.5 vecka är vi där, well, i skärgården.

Kram

Desiree said...

Millan, jag håller tummarna för att ni får lite mer sommar inom kort och att regnandet upphör. Usch inte kul alls. Man behöver ju verkligen lite sol och sommar för att ladda batterierna. Jag hoppas det blir riktigt fint väder då ni åker till Sverige. Ja så himla kul att träffa Annika.
Kram!

Annika, tack så mycket för en supertrevlig kväll. Jag uppskattar verkligen att du hade lust att ses och tog dig tid till detta för jag vet ju precis hur det är och att tiden är knapp och mycket och många man vill hinna träffa då man är hemma.
Ha nu en riktigt trevlig resa till Finland och en härlig vistelse där.
Kramar!

Lotta, ja en underbar sommarkväll. Ser redan fram emot nästa gång du kommer hit.
Kram!

Eastcoastmom, åh kul och mysigt att du ska ut i skärgården och få njuta. Otroligt vackert där också.
Kram!

Jane said...

Vad kul att ni träffades! Verkligen roligt att träffa dem man inte ser så ofta, nu blev jag dessutom sugen på en riktigt god svensk räksallad!

Marianne said...

Åh, vad roligt att ni fick träffa varandra! Attans att Ikea inte ligger i Stockholm : (

Och jag säger det än en gång, du tar fantastiska Stockholmsbilder. Du borde kunna göra en utställning med dem, och sedan en bok. Har Stockholm någon turistorganisation som kanske kan vara intresserade?

Dina foton är alldeles för bra för att inte nå längre!

Kramar!

Suzesan said...

Jag är AVUNDSJUK ha ha nejrå....men....Jag vill också träffa ANNIKA. Ju. Nån gång Typiskt att Halmstad inte ligger i Stockholm DÅ OCH DÅ.


Haha.

Fina bilder och kul att ni hann ses.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Jane, ja jättekul att träffas. Nu har jag och Annika hunnit träffas flera gånger både i Sverige och i USA och det är alltid lika kul. Annika är helt galen i räksallad då det är svårt att hitta just dessa typer av räkor i USA. Jag förstår henne till fullo för jag kände precis likadant då jag bodde i Alabama angående svenska räkor.
Kram!

Marianne, åh tack så mycket vad du är gullig. Blir alldels varm i hjärtat av din fina kommentar angående fotona. Jag hoppas att vi får möjligheten att ses framöver för det vore jättekul att få träffas i verkligeheten.
Kram!

Suzesan, jättekul att träffa Annika som sagt. Jag känner att det blivit mycket lättare för mig att träffa bloggare nu när jag bor i Stockholm i och med att det är en stad som många passerar. Känns jättekul varje gång man lyckas få till en bloggträff.
Kram!

Saltistjejen said...

Så UNDERBART Desiree!!!!!!
:-)
Härligt ställe också. och det låter FANTASTISJKT att det blev SMÅSVALT framåt kvällen. I wish I wish I wish. Här var det typ drygt 30 grader fortfarande igårkväll/natt då vi kom hem efter vårt 4th of Julyfirande och då var klockan nästan halv tolv PÅ NATTEN! Puh Puh Puh! Jag längtar efter svalka nu...!
Härligt att du träffade Annika också!!!! Så KUL!
Och vackra bilder bjuder du som alltid på. :-)
KRAM!