Thursday, March 31, 2011

Fredagstema-Vårtecken

Första april idag. Har ni blivit lurade än? Jag tänkte inte lura er utan bara presentera första fredagstemat för april. Så nice att det faktiskt är april nu och man har lämnat vintermånaderna bakom sig nu. Först temat passar väldigt bra just nu då det är "Vårtecken-hur långt har våren kommit hos dig just nu?" Det är Nilla som är månadens värdinna för dessa fredagsteman. Jag vet inte om jag kommer att hinna med alla men hänger på första här iallfall.

Det har varit en lååååång vinter och våren har varit både seg och långsam. Ja det känns inte riktigt som den är på G ännu helt och hållet. Men lite vårtecken har jag hittat. När jag cyklade över bron från Hammarbysjöstad mot söder såg det ut så här idag. Längst till vänster på kanalen finns det ännu lite isflak.

Det bästa vårtecknet upptäckte jag då jag var på väg till gymet under lunchen. Mot väggen där solen ligger på hittade jag dessa. Åh vad glad jag blev! Det är de första blommorna som jag sett växa utomhus. Detta kändes som ett riktigt glädjande vårtecken.Lila och vita krokusar, lite tulpan blad och något annat som jag inte riktigt vet vad det är men som hade fina knoppar på gång.


Vårsolen lyser iallfall vackert även om det hittills inte varit någon värme. Det har varit riktigt kallt denna vecka. I måndags kom det ju till och med snö. Tisdag lämnade jag cykeln hemma för det var för kallt.

Lite våriga och fina Stockholmsbilder kan jag bjuda på.

Här och var lite överallt finns dessa äckliga, smutsiga snö/grushögar. Usch de är verkligen inte fina. Jag hoppas de försvinner fort. Gatorna har börjat sopas men det är fortfarande en hel del grus som skulle behöva komma bort. Vårluften är långt ifrån frisk nu när man cyklar genom stan. Det stod i tidningen att det är mycket partiklar i luften just nu då bilarna fortfarande har sina dubbdäck på och det är massvis med grus och annat som virvlar upp hela tiden.

Lite isflak finns det kvar här och var.


Våren har iallfall slagit ut på riktigt då man cyklar förbi blomsterhandlarna. Här finns massor med fina blommor. Tills vidare får jag hålla till godo med körbärsblommorna som är odlade på kvist hos blomsterhandlarna men förhoppningsvis blommar de riktigt fint nu när vi kommer till Alabama nästa vecka.

Det lovades lite värme till helgen (alltså 10-15 grader) men det verkar som det uteblir. Imorgon blir det som vanligt några plusgrader och söndag ska det blir mildare men då kommer det visst regn. Idag känns inte speciellt vårlikt utan snarare som höstrusk. Det är två grader och regn. Men just nu spelar det inte så stor roll för imorgon sticker C mot sydligare bredgrader och jag följer hack i häl på tisdag.

Trevlig helg!

14 comments:

Nilla said...

Vilka fina bilder. Åå videkissar! Härligt. (Jag ska uppdatera din länk så snart jag kommer in på min blogg, som strular just nu...) Ha det så fint!

Desiree said...

Nilla, tack så mycket. Oj jag kom just på att jag glömde länka till dig som är värdinna för april månad. Ska ta och fixa detta. Ha en fin helg.
Kram

Nilla said...

Så nu går länken till Sweden istället för Alabama. :-) Ha det bra och tack.

Annika said...

Så fina bilder, och så många vårtecken, trots allt.
Härligt det där.
OCH tänk att ni sticker till the deep south så snart. Underbart roligt!!
Där får ni möta våren!!!
KRAMAR!!!

Desiree said...

Annika, tack. Det känns fint att ha fått se och fått tag på lite fina krokusbilder. Ha ha ja nu ditchar vi denna dåliga vår och åker till Bama och Texas istället :-)
I Texas fanns det iallfall värme. Nice!
KRaaam!

Saltistjejen said...

Vackra bilder och våren har verkligen äntligen börjat komma hos er. Här har den stannat upp helt tycker jag. Så segt! Ni har mer vår och varmare än vad vi har just nu!
Och du tänk snart är du i riktiga värmen också!
Kramar!!

Pettas said...

Så härliga vårbilder!
Jag har nog missat att länka till dig så nu blir det av istället.
Ha det!

Desiree said...

Saltis, jag tycker att våren går några steg framåt och sedan några steg bakåt. Men nog börjar det bli vår om man har lite tålamod. Idag har det dock inte varit särskilt vårlikt men hoppas att morgondagen bjuder på mer vår.
Ha en fin helg.
KRam!

Pettas, tack. Kul att du gillade bilderna och du får så gärna länka till mig.
Trevlig helg.
KRam!

Marie said...

Våren är på väg, härligt!

Trevlig helg!

Marianne said...

Vad roligt att det redan är dags att sticka söderöver! Till tisdag är det bara några få dagar, det går hur fort som helst.

Jag blev lurad i dag, att Oskarshamn skulle byta namn till Juholtsvik. Det måste ju vara ett aprilskämt, jag menar ... Men först gick jag på det och tyckte att det var NÅGOT överdrivet!

Vackra vårblommor har du fångat.

Kramar!

olgakatt said...

Nu får jag snart pallra mig till Stockholm ett par dar när man inte halkar längre, det ser så vackert ut! Förresten, ett vårtecken påminde du mig om - att man får grus i skorna av all sån som ligger kvar efter vintern!

Lotta said...

Jag tycker våren är så speciell i Sverige. När jag ser dina bilder så får jag den där känslan igen som jag hade när jag skrev mitt blogginlägg om våren i Stockholm för ett tag sedan. Det var inlevelse bakom dem raderna! Jag blir sugen på att påska till det, bakom chokladtårta och ta in påskliljor. Jag tror det var Annika som skrev någon gång att USA har tagit ifrån en påskkänslan så som vi är van vid. Jag tycker iallafall det! Härlig med dina bilder.

Nedräkning nu...!

kram Lotta

Lotta said...

Ibland skriver jag som en kratta!! Det ska stå baka en chokladtårta och ingenting annat :) sorry

Desiree said...

Marie, ja sakta men säkert.
KRam!

Marianne, ha ha det var ju ändå lite roligt att du råkade ut för ett aprilskämt. Jag hade nog också kunnat gå på något sådant.
Kram!

Olgakatt, ja nu är det iallfall ingen halka kvar på vägar och trottoarer längre. Ja grus i skorna har du helt rätt i att man kan se som ett vårtecken i sig.
Kram!

Lotta, tack så mycket. Vad kul att mina bilder kunde förmedla lite påskkänsla. Men visst har du rätt i att det är en helt annan påskkänsla här där alla firar den. Där alla här är lediga lite under påsken. Nu ser man påskpynt i alla butiker och det märks att det är stort här på ett helt annat sätt.
PS det är ok med stavningen. Jag förstod att du menade "baka" jag kan också stava som en kratta ibland.
KRam!