Tuesday, March 1, 2011

Äntligen!

Nu har jag äntligen kommit till skott. Jag har anmält mig till en fotokurs som jag länge velat gå. Hittade en kurs som verkar bra och heltäckande på Kulturama. En stor fördel är dessutom att deras lokaler ligger här i Hammarbysjöstad så det är perfekt för mig. Nu får jag äntligen chansen att bekanta mig på allvar med våran Nikon D5000. Ska bli så kul att gå den här kursen!

Det är tre kurstillfällen, måndagar 18 till 21:30. Man lär sig grunderna vilket passar mig bra och vill man sedan gå vidare finns det även fortsättningskurser. Det finns många kurser de har som jag är sugen på att gå framöver. De har även kurser i bildbehandling som skulle vara kul att ta någon dag. Iiiiih det här känns riktigt kul! Jag hinner dessutom gå klart kursen innan vi drar iväg på road trip så då kanske jag kan fota betydligt mer med Nikon kameran.

Idag lyser dessutom soooolen! Åh vilken underbar känsla att få mötas av blå himmel och solsken då jag klev ut genom dörren imorse. Det där med väder påverkar verkligen mitt sinne mycket märker jag. Det här känns som en riktigt bra dag med sol och bokning av fotokurs. Idag känner jag glädje och förväntan.

10 comments:

S w e F l o said...

Vad kul! Och perfekt timing, verkligen! Skulle behöva en vanlig fotokurs, en för bara en vanlig kamera alltså¨. Speciellt i min familj har vi många riktigt proffsiga fotografer, så det märks att man inte kan liak mycket. EN moster är dessutom lärare för kvällskurser i Photoshop och liknande. Du har ju verkligen ett intresse och talang för det här med fotografering, så det är ju smart att satsa lite mer på det. Ska bli spännande att se bilderna från er resa, speciellt eftersom jag är lite extra nyfiken på Texas, som jag tror ni skulle till bla.

Marie said...

Vad roligt! Tycker du gör helt rätt att utbilda dig lite i fotograferandets konster, du är ju redan så duktig så det kan ju bara bli bättre! :)

Annika said...

GUD vad ROLIGT!!!! Jag har önskat mig en DSLR i fdlsedagspresent och får jag den jag vill ha skulle jag också behöva ta en kurs. OJ vad du kommer att få lära dig MYCKET!! OCH bli ännu bättre.
Kurs i Photoshop skulle jag behöva ta likaså.
Du lär komma hem med toppenbilder från Texas!!
KRAM!!!

Marianne said...

Åh vad ROLIGT! Jag vill också!!! De pratade om en fotokurs på Aktivitetshuset (för Ikea-anställda med familj) men sedan har jag inte sett någon annons om det. Hoppas att det kommer.

Jag gick en grundkurs i Istanbul, men jag känner att jag skulle vilja gå om den nu, när jag har använt kameran lite, nu kanske jag skulle fatta mer : ) När jag började kursen hade jag bara en kompakt, köpte den här en av de sista dagarna på kursen. Så jag skulle VERKLIGEN behöva gå en kurs!

LYCKA TILL!

KRAM!

Saltistjejen said...

Å vad ROLIGT!!!!
:-)
Härligt med kurser och extra praktiskt att den hålls där du bor! Det underlättar ju mycket.
Skönt också med mer ljus hos er. Våren är på gång även om det lär dröja ett tag innan ni har den "riktiga vårvärmen" hos er. Men ljuset som kommer tillbaks gör sååå mycket!
:-)
Kramar!!

Katarina said...

Perfekt! Det kommer att bli skoj och lärorikt. Jag gick en baskurs under en 4 dagar, men vill gärna ta om den.. Ofta är ens kamera för avancerad så det blir svårt att lära sig den ibland.. Bra att den ligger så nära till.

Kram

Charlotte said...

Härligt!! Jättekul med kurse..du som redan är så bra på att fota,nu blir du proffs!

Jag fick både samtal och bild från Stockholm så jag har följt med det fina vädret. Lovely!

Kram

Taina said...

Ska DU behöva gå fotokurs? Kanske är det du som håller i kursen? Jag tycker dina foton alltid är så himmelens fina.

Perfekt att du hinner med det innan er resa så du kan använda dig av nya kunskaper (vad det skulle kunna vara fattar jag inte med tanke på hur duktig du är redan).

Mycket kul framöver!!!

Kramar!!

Anonymous said...

Haha jag håller med Tania. Du är ju redan en mäster fotograf. Men vad roligt att fp utveckla det mer!

Desiree said...

Sweflo, det ska bli jättekul som sagt. Underbart att du har en moster som undervisar i Photoshop. Även om du kanske inte kan gå någon av hennes kurser på plats så kanske hon kan skicka lite av matrialet till dig och olika presentationer som hon använder så att du kan sitta och lära dig lite på egen hand. Jag skulle hemskt gärna gå någon bildbehandlingskurs i framtiden också som Photoshop eller Lightroom.
Kram!

Marie, ja C säger att jag ser bilderna på ett sätt som han inte gör så nu ska jag bara lära mig att behärska tekniken lite mer. Jag är så glad att jag kom till skott med detta.
Kram!

Annika, jag ser verkligen fram emot kursen som börjar den 14 mars. Det blir tre kurstillfällen a 3.5 timmar. Jag tror det bör vara ganska heltäckande grundkurs och det är ju perfekt att man får ta med sin egen kamera och lära sig tekniken bakom just den. Ska bli sååå kul!
Kram!

Marianne, kolla upp vad det finns för kurser i Älmhult. Hoppas den där kursen blir av som du redan siktat in dig på. Jag tror att det är så med fotokurser att man behöver läsa på och repetera en del med jämna mellanrum. Jag har ju läst lite fotoböcker då och då men känner att jag behöver ta upp och läsa om saker på nytt igen.
Kram!

Saltis, ja jag kände att bättre blir det inte vad gäller kursen. Det lära inte ta mig mer än 10 minuter att gå hemmifrån till kurslokalen vilket underlättar enormt då det är på kvällen. Ljust betyder mycket men vårvärme tror jag allt kommer att dröja flera månader till. Jag bara hoppas att snön ska försvinna snart så att jag kan få använda mina gympaskor igen snart, saknar dem såååå.
KRam!

Katarina, ja detta blir något likande då som du har gått. Det ska bli kul att få öva in grunderna med nya kameran ordentligt och sedan får man repetera och öva en hel del på egen hand.
Kram!

Charlotte, kanske inte proffs men en glad amatör. Det är iallfall roligt att få fortsätta utveckla sitt intresse och ta det vidare.
Kram!

Taina, ha ha nu smickrar du mig nästan för mycket ;-)
Som C säger så har jag väl öga för bilderna till viss del men nu vill jag också lära mig att behärska den tekniska biten. Det behövs.
Kram!

Linnea, ha ha du och Taina är för gulliga. Det finns alltid massor man kan förbättra.
Kram!