Saturday, April 2, 2011

Morgon panik


Det blev en dramatisk start på dagen. C flyger väster ut idag och hade beställt taxi redan igår då han skulle åka så pass tidigt. Vi väcktes av att taxi chaffören ringde och undrade om C var på väg ner. Panik i sovrummet!

C hade ställt sin klocka på ringning men den hade inte ringt!!!! Det finns ju helt klart fördelar med att vara kille i sådana här situationer. C till skillnad från mig behöver ju inte sminka sig, fixa håret osv. Han hoppade i kläder och borstade tänderna medans jag snabbt packade ihop hans dator och tog fram mackorna jag hade brett till honom kvällen innan. Inom fem minuter var han nere och hade åkt iväg med taxin.

Jag åker ju också tidigt på tisdag morgon och då gäller det att väcka klockan ringer för annars kommer det inte att funka för mig. Jag ska ställa flera klockor för att vara på den säkra sidan. Det visade sig att C hade ställt klockan men det finns ju tusen funktioner på dessa nya smart phones så han hade lyckats ställa den på rigning rätt tid fast bara onsdagar. Ibland så blir det så att the smart phone outsmarts you. ;-)10 comments:

Skruttplutt said...

Oh vilken panik!! Bra teamwork!

Saltistjejen said...

Oj men vilken tur att taxin ringde upp till er! och bra att du förberett mackorna!! Ang att ta tid på sig på morgnarna så tar ofta M längre tid på sig än jag hahahhaaa! Det är sällan jag sminkar mig och även när jag gör det handlar det om typ max 2 minuter. M måste ju raka sig vilket tar betydligt längre tid! ;-)
Härligt att du åker redan nu på tisdag! Du får ställa flera klockor och ev beställa väckning på telefonen. kan man göra det fortfarande förreesten. Minns att mamma alltid gjorde det om det var ngt viktigt.
Kramar!!!

Anne said...

Hu, panik verkligen. Kan precis känna känslan. Just där med att försova sig när det är viktiga saker kan stressa mig lite, sover oftast lite sämre natten innan nåt riktigt viktigt (just pga rädd klockan inte ska ringa). Som du säger, och nåt jag får instämma i, även mina morgonförberedelser tar längre så det hade inte varit nån höjdare att starta resan med att taxichaffisen ringde på dörren och bara hoppa i kläderna. Skönt din C kom iväg i alla fall och hann med flyget! Ha en fortsatt fin helg, KRAMAR!

Taina said...

Phew! Vilken tur att taxikillen ringde då!! Jag hade ju fått döpanik. En av mina väninnor råkade ut för samma sak och satt i taxin och sminkade sig och drog på sig nylonstrumpbyxor i baksätet! Hahahaha, den taxikillen hade kul.

Kram kram

Desiree said...

Linnea, ja det fick bli teamwork. Jag är fortfarande förvånad över att han lyckades komma iväg så snabbt. Pust!
Kram!

Saltis, det är toppen att du har en kort start sträcka på morgonen. Jag önskar att jag kunde vara lite snabbare . Men under en halvtimme skulle det aldrig funka för mig. Jag vet inte om man kan beställa väckning längre. Jag tänker testa mina dubbla klockor redan imorgon för att kolla att de funkar. Jag blir helt nervis nu när detta hände för C.
KRam!

Anne, ja jag brukar också vakna flera gånger om det är något viktigt jag ska upp till tidigt morgonen därpå. Jag tror jag kommer att vakna flera gånger nu natten mot tisdag. Men hellere att man vaknar några extra gånger än att försova sig som Calle gjorde. Vilken mardröms start på en resa. Jag hade själv bara rusat runt som en förvirrad höna om det hade hänt mig.
KRam!

Taina, ja det var himla tur att de ringde upp efter att taxi killen väntat ca 5 minuter. Åh stackars din vännina. Usch inte kul men taxikillen hade säkert roligt åt den synen kan jag tänka mig.
KRam!

Marianne said...

Åh hjälp, ja det kallar jag panik! TUR som du skrev att det var han och inte du. Jag hade aldrig klarat det. En gång lät jag mig övertalas att inte gå upp så tidigt att jag skulle hinna dricka kaffe och duscha och ... med resultat att jag KÖRDE FEL på väg till Arlanda!

Kan man fortfarande beställa telefonväckning? Det kunde man förr. Om du vill att jag ringer och väcker dig kan jag göra det, men då får du skicka telefonnumret!

KRAM!

Lotta said...

Jag säger som Taina, phew!! Vilken start på morgonen. Tur att ARN är relativt nära och lite trafik på lördagar. Här vore det katastrof att åka en minut försent. Det tar minst 1 1/2 tim till flygplatsen och trafiken är nyckfull. Är det något oväntat som inträffar kan det vara kört. Check- in är 2 hr eller något sådant innan avgång och dem är stenhårda. Tull och security tar sin tid på större flygplatser. Arlanda är enklare. Skönt att allt gick bra iallafall!!

Kram

Desiree said...

Marianne, jag hade heller ALDRIG klarat det. Usch det är viktigt att man får tid på morgonen man ska åka så att man slipper börja resan med andan i halsen. Ja så att det inte blev som för dig. Det är dumt att börja resan på fel sätt.
Tack vad du är gullig. Jag testade med två olika väcka klockor idag och båda funkade så jag litar iallfall på att den ena ska ringa. Men tack så hjärtligt för ditt fina erbjudande.
KRaaam!

Lotta, ja det är tur att man här iallfall inte har de trafik problem som finns hos dig. Ja check in för oss är ju också 2 timmar innan och vi flyger med Amerikanskt bolag så det gäller att vara där i tid. Men visst är Arlanda enklare än Chicago eller Atlanta eller något sådant. Jag åker ju dock en vardag så jag får nog se till att ha lite mer marginal så att jag inte hamnar i morgonrusningen.Det är ju rätt långt du har till flygplatsen. Nästan så att det lönar sig att sova över på något flygplats hotel natten innan så att man får lugn och får sova lite.
Kram!

Marie said...

Usch, jösses! Det där är typ min mardröm! När vi reser ställer vi alltid fler klockor, just för att tänk om tänk om tänk om den inte ringer just idag! Och med mobiltelefoner vet man ju aldrig riktigt, om det är rätt dag eller så. Hoppas du ställer den ordentligt tills det är dags för dig att åka! :)

Annika said...

MARDRÖM!! TUR att C är så cool!!
OCH nu får det banne mig inte hända dig imorrn...
Det gör det inte heller.
Men ni hade minsann BRA teamwork där!!
KRAM!!!