Saturday, March 26, 2011

Uteplatsen redo

C har fixat till uteplatsen! Nu är vi helt redo att möta våren. Vi bara väntar på att den ska komma. Det har varit strålande väder i helgen så det har varit toppen men tyvärr ingen värme alls utan bara en endaste ynka plusgrad. Liiite för kallt än att sitta ute. Men vi hoppas på att våren tagit ett stort steg framåt då vi kommit tillbaka från USA. Vi flyger söderut för att möta värmen och våren så länge.

Just nu har våren kommit av sig helt. I natt hade det snöat. Det kom inte några större mängder som tur var. Men det var bitande kallt att cykla imorse och jag fick ta det försiktigt för jag var rätt att det skulle vara halt på sina ställen.

Gillar våran uteplats som är rätt stor. Den ligger i markplan mot innergården även om vi bor på våning tre då man kommer in genom stora porten. Vi kommer att kunna köra ordentligt med BBQ till sommaren för vi har två stora grillar. Den ena är våran och den andra är killen vi hyr lägenheten från. Ha ha så vi har dubbla grillar.

Söndagen blev också startskottet för ett riktigt vårtecken nämligen sommartid. Så nu har även klockan skruvats en timmer framåt på den här sidan atlanten. Helgen avslutades med något gott och lite mera lek och experimenterande med kameran. Idag är sista gången på fotokursen sedan får jag ta mina nya kunskaper och öva på dem. Jag gillar ju att ägna mig åt matfotografering så jag ska ta med en del bilder jag tog i helgen och få lite feedback och tips. Veckans läxa var att fota sådant man var interesserad av och leka med inställningarna.


11 comments:

charlotta said...

wow,dina kakbilder blev ju jättefina! speciellt den längst uppe till vänster tyckte jag om.

hoppas du får en fin vecka, när är det ni åker till USA?!

Desiree said...

Charlotta, tack så mycket. Jag tycker det är så kul att fota just mat. Vi sticker till USA på tisdag nästa vecka :-)
Kram!

Saltistjejen said...

Jättehärlig uteplats! Men trist att våren kommit av sig. Det har den gjort även här där det varit riktigt kallt de senaste dagarna om än soligt. Men nu längtar jag efter värmen.
Så skönt för er att dra till Södra USA snart och få lite sol och värme och under tiden kanske våren kommer lite längre i Sverige också!:-)
Kramar!

Annika said...

O, ni flyger hir i nästa vecka. GUD så roligt!!
Ja, då ska vi hoppas att ni möter ordentlig vår in the deep south.
Våren har kommit av sig här med, imorse minusgrader på min PW. USCH, vill ha sådär en 18 grader nu om dagarna.
FINA bilder!
Ja, det är kul att plåta mat och drycker :-)
Härlig uteplats ni har, med dubbelgrill som grädde på moset!
KRAM!!!

Skruttplutt said...

Oh vad härligt emd både vår och resa på intåg. Vädret i Bama är underbart, 20 grader varmt, blommarna blommar, gräset är grönt och snart blir nog träden gröna de med. Det ska bli så roligt att ses igen, jag längtar!

Desiree said...

Saltis, ja det verkar kylslaget på båda sidor om Atlanten just nu. Det ska bli skönt att få lite Texas värme :-)
Kram!

Annika, yeees!!!! Ska bli underbart. Jag hoppas att det hinner bli lite varmare tills dess så att vi inte åker dit och möter kylan. Jag minns ett år då mina föräldrar var och hälsade på oss i april och det var skitkallt. Man vet aldrig.
KRamis!

Linnea, låter toppen :-)
Helt perfekt timing med andra ord. Längtar efter att få träffa dig igen. Någon sista minuten gjej du glömt som du skulle vilja ha från svedala?
Kram!

Anne said...

Åh, det är redan nästa tisdag ni åker alltså. Ja, då är det ju väldigt nära.
Vad lite snö som verkar finnas kvar annars, det känns inte som så länge sen du visade innergården med betydligt mer snö, nu verkar det bara vara lite ströhögar kvar som inte hunnit smälta. Men visst är det trist med bakslag, men som du säger, när ni är hemma igen efter resan så har våren tagit ett superskutt. Blir att packa inkommande helg antar jag :) Det ska bli jätteskoj att få höra om er resa, i bild och text. Minns hur jag njöt förra året av dina reserapporter då ni var på road trip.
KRAM!

Marianne said...

Härligt att ni har så stor uteplats. Ska du sätta ut fler växter sedan, eller ska du låta det vara som det är? Ja nu längtar vi alla efter att kunna sitta ute i solen!

KRAM!

Anne-Marie said...

Vilken härlig uteplats ni har! Där kommer ni säkert ha det gott med många BBQ - dubbla grillar - inte dåligt. :) Kul med fler matbilder. Jag skickade precis ett mejl till dig och min avslutning tycktes inte komma med - skulle förstås stå "Kram Anne-Marie".

Lotta said...

vilken trevlig uteplats och tufft med två grillar, nu kan ni verkligen brassa på! Förstår att ni är pirriga och glada inför resan...tycker er road trip låter superhärlig. Ser fram emot alla bilder och din reserapportering.

Kram!

Desiree said...

Anne, ja det är mycket snö som har fursvunnit. Det är lite snöhögar här och var men det mesta är borta. Jag hoppas att det inte kommer mer. Idag ska det komma lite snöblandat regn så jag tog tunnelbanan till jobbet. I helgen blir det till att packa. Calle åker redan på lördag då han ska en sväng till Kentucky och jobbba lite först.
Kram!

Marianne, ja den här uteplatsen gillar jag. Det känns härligt och lyxigt att den är så pass stor och det blir perfekt med stora krukor med både blommor och kryddor.
Kram!

Anne-Marie, ja tack för ditt mail. Skickade ett kort svar. Ha ha ja nog kan vi köra rejäl BBQ.
Kram!

Lotta, ja det ska bli jätte jättekul med resan. Jag tar med mig datorn så att jag kan lägga ut bilder under resans gång.
Kram!