Tuesday, March 15, 2011

Vårtecken

Små vårtecken börjar spira här och var. Pärlhyacinter är vackra. Än så länge har jag inte sett några vilda blommor. Men jag passerade en blomsterbutik där det stod en stor kruka med dessa vackra pärlhyacinter. Idag har det varit strålande sol även om det var relativt kyligt. Min cykel är som sagt fixad och klar att börja använda men det kändes så kallt i luften i morse att jag tog tuben ändå. Men sedan ångrade jag mig då jag stod där packad som en sardin i en sardinlåda bland allt folk. Hmmm kanske blir det cykel imorgon även om det är kallt.

Det finns fortfarande ganska gott om smutsiga snöhögar. Men för varje dag som går så smälter mer och mer bort. Gruset kommer det not ta ett tag till innan de sopar bort. Men det känns iallfall såååå underbart att kunna gå i sina gympaskor igen. Jag har saknat det sååå mycket.

Så här ser det ut på våran innergård. Man skymtar mer och mer av trädecket under snötäcket. Idag har det varit strålande sol. Jag känner att det betyder så mycket. Det är nästan så man känner sig som en liten vårblomma som sakta börjar spira i vårsolen själv.


Det är positivt att det blir lite ljusare för varje dag som går. Nu går solen ned vid 6 tiden på kvällen och upp vid 6 på morgonen. Det är inte speciellt långt kvar till vårdagsjämningen faktiskt.

12 comments:

Victoria said...

Du är som en fin vårblomma hela du, fina Desiree!! Kramar//Vic

Desiree said...

Victoria, nu fick du mig att både le stort och smälta helt. Tack :-) Nu blev jag jätteglad.
Stor kram till dig.

Fröken Anki said...

Härligt med vårtecken! Den är ganska fin den där marssolen också. Hoppas den jobbar på bra idag!
Kram

Millan said...

Ja snart snart snart ar varen i sverige ocksa!! Har ar den faktiskt redan kommen. De flesta trad star i blom och i gar var det 17 grader (och sol!) nar jag hamtade Nils fran skolan. Man riktigt kanner hur vinterkroppen tinar upp sakta med sakert.
Jag hoppas verkligen att alla trakiga snohogar forsvinner ifran Stockholm snart! Det ar ju svart att fa den riktigta varkanslan nar de fortfarande ligger kvar.
Sa nu efter en vinter hemma... hur kanns det? Tycker du att det trots allt varit ok?! Jag vet att du oroade dig lite infor just de langa vintrarna nar ni flyttade hem.

Och parlhyacinter ... min stora favorit!! De ar sa sota!!

Kram!

Annika said...

Det måste liksom vara fult innan det kan bli fint. Men sen blir det ju så vackert!
Ska väl inte säga detta till längtande DIG, men imorrn och på fredag ska det bli låångt över 20 grader här...
Det behöver inte bli så himla varmt, men nu är det så.
Glömde att skriva att bilden överst igår i fotografi-inlägget är så HIMLA FIN!!! Det ser verkligen ut som om du sitter på en macka och tar bilder. Var är den tagen???
Stora kramar!!!

Saltistjejen said...

Underbart när det vänder sådär! När ljuset kommer tillbaka och när barmarken tittar fram! Härligt!
Kramar!!

Desiree said...

Fröken Anki, ja jag känner att jag blir otroligt glad över mars solen jag hoppas att den börjar värma på snart också.
KRamis!

Millan, låter ju sååå härligt med hela 17 grader. Nice :-)
Jag förstår att du känner att man liksom tinar upp. Jag är väldigt glad över att solen börjat visa sig mer här och att dagarna blir längre. Nu hoppas jag på att det snart kommer lite värme också.
Ärligt talat känner jag inte att det känns ok så är efter första vintern. Jag och C konstaterade någon dag här att vi inte är vintermänniskor på det sättet som krävs för att egentligen stå ut med de långa mörka vintrarna som finns här. Jag forstätter att fundera rätt mycket på vad jag är villig att avstå samt för och nackdelar med att bo kvar här eller bo någon annanstans med bättre klimat. Jag tycker att vintern tär väldigt mycket på en här. Kanske hade det varit lättare att bita ihop om den inte vore så lång. Men jag vill inte dra några förhastade slutsatser så jag inser att vi måste ge allt mer tid innan någon slutsats kan dras. Pärlhycinterna är sååå fina!
Kram!

Annika, ja även om jag kan avundas dig som får 20 grader så har jag all förståelse för att du inte heller vill att det ska bli för varmt för snabbt för du vet ju att hettan kommer så det är ju nice om det kan få vara lite lagom vårvarmt så att våren inte bara exploderar och sedan kommer hettan och fukten som är rätt jobbbig. Kul att du gillade bilden. Jag satte mig på huk utanför en blomsterbutik där det stod flera fina krukor med just pärlhyacinter. Jag gillar bilden också.
Kraaam!

Saltis, ljuset är ju bara bäst! Så himla nice. Äntligen känner man sig lite levande igen :-)
Kram!

Eleonor Walston said...

Ja det ska bli himla spännande att titta på hus imorgon =) Det är mycket som man ska tänka på!!
Förhoppningsvis får vi ett bra hus som inte är alltför dyrt. Man måste ju pruta ner priset en aning =)

Vad härligt att det börjar bli vår i Sverige nu. Jag älskar våren och all grönska som kommer!

Kram

Marie said...

Pärlhyacinter är så fina!

Förstår det där med dilemmat om tuben eller cykel! 9 av 10 gånger skulle jag nog välja cykeln just för att det är så trångt med tunnelbanan, men just nu kanske det fortfarande är lite för kallt, så svårt det där!

Desiree said...

Eleonor, det ska bli spännande att följa dig i husletandet. Det är klart ni ska pruta lite . Men dyrt är det ju inte i nuläget .Bättre priser och valmöjligheter blir det nog inte. Så nog ska ni kunna hitta något fint hus :-)
Kram!

Marie, ja ha ha jag står där i valet och kvalet varje morgon. Nätterna är som sagt rätt kalla fortfarande med flera minusgrader så på morgonen är det en eller ett par minusgrader ännu. På sina ställen smälter snöhögar och vatten under dagen och fryser på under natten så det blir halt. Men jag blir trotsa allt mer och mer sugen på att prova att cykla.
Kram!

Millan said...

Ja det ar nog bra att lata det ta lite tid att fundera pa var man skulel vilja bo. Och det ar ju ratt harligt egentligen att ni har mojligheten att flytta nagon annanstans i framtiden om ni skulel vilja. Just det med den langa och valdigt kalla vintern i Sverige ar en av de fa saker som jag inte alls saknar. Men det finns mycket som jag verkligen saknar sa jag maste forsoka lura ut vilket som vager tyngst!

Lustigt aven hur olika alla ar. En av mina nara svenska vanner har i Bristol langtar verkligen hem till Sverige och da sarskilt vintervadret. Hon ar i fran Mora och star inte ut med att inte kunna dra pa sig skidorna och aka ut i sparet har i Bristol.

For mig ar det narhetetn till havet och naturen som lockar. Men da enbart sommartid ;-). Havet bor vi ju nara har ocksa egentligen, men det ar inte samma sak som hemma!

Ps, Nils sa i gar att han langtar sa till Cafe Nyfiket i Karlskrona. Jag tanker alltid pa dig nar jag ar dar och fikar nu :-)

Anna, Fair and True said...

De har börjat sopa gatorna i stan, ja, innan det snö igen.