Wednesday, March 9, 2011

Mars månad

Nu har vi kommit en bit in i mars månad. Det bästa är LJUSET. Åh så nice att man äntligen börjar märka skillnad. Nu är det ljust före jag vaknar. Det börjar ljusna ute vid 6 har jag sett då jag vaknat upp ibland men sedan låtit mig sova vidare tills klockan ringer tjugo minuter senare. Det är också ljust fram tills strax före 6 på kvällen. Nice! Snart är det faktiskt inte långt kvar till vårdagjämningen och inte heller till sommartid. I slutet på mars ställs klockan om här.

C har börjat cykla till jobbet igen. Jag tänkte att jag snart ska börja också men först vill jag nog att isen och snön ska smälta bort lite mer.

Fluffiga påskfjädrar börjar skymta här och var då man går på stan. Det känns vårlikt då man ser dessa vackra kulörta fjädrar här och var.

Det har dessutom varit sol de senaste dagarna vilket har varit riktigt nice. Men än ser ni att det är en del snö och is kvar. Det är svårt att veta vilka skor man ska sätta på sig. Jag har kört med gummistövlarna senaste veckan. Förra helgen var det nästan för kallt för att ha dem på sig. Idag har de passat bra då det blir en hel del smältvatten från snön under dagen som hinner rinna till. Har jag mina vanliga stövlar bli de sååå smutisiga. Dem får jag torka av med våt trasa dagligen. Imorgon lär också bli en gummistöveldag för det ska visst komma in en del snöblandat regn. Det ser jag INTE fram emot. Inte mer snö nu.

Jag gillar att husen har olika stil här i området. Dessa hus ligger på en tvärgata till våran. Jag gillar fönsterluckorna och balkongerna på detta hus även om balkongerna är ganska smala. Men just fönsterluckorna får mig att känna lite känsla av södra Europa.

6 comments:

Marie said...

Det värsta med snön är ju just när den ska bort. Slask är inte härligt! Men härligt att det börjar bli ljusare nu!

Annika said...

Det där marsljuset är som glas. När jag var hemma i mars slogs jag av ljuset. HUR vackert det var, glasklart. Underbart.
Ja, ni har en del snö som ska smälta bort. Ingen direkt vacker tid i naturen nu.
KRAM!!!

Saltistjejen said...

Oj vad snön ligger länge. men visst det är än bara en dryg vecka in i mars så det kanske inte är så konstigt ändå. Härligt med påskfjädrarna! Som du säger är det verkligen ett tidigt vårtecken! Och ljuset ÄR ju det mest underbara med den tidiga våren. Sedan kommer värmen.
Kramar!!

Katarina said...

Åh, visst är det något speciellt med ljuset och solen på våren, den är så stark.

Dom där fjädrarna hade jag nästan glömt bort! Jag kommer att tänka på Norrmalms torg, där brukar det spraka med alla dessa fjädrar i påskrisen.

Ha en bra dag.. PS.. Jag är lika förbryllad över dina inlägg, de visas aldrig upp som nya, utan alltid som en dag gamla. Kanske de skrivs dagen innan och läggs ut senare? Eller? Jag missar dem lätt har jag kommit på...

Desiree said...

Marie, ja och att det tar sån tid att få bort all snö. Nu är det fullt av grå snö och ishögar överallt. Inte så vackert. Men förhoppningsvis försvinner allt ganska snabbt.
Kram!

Annika, ja marsljuset är härligt och det fyller en med glädje. Fast just nu är det väldans grått och trist ute för det har kommit in en del snöblandat regn. Inte nice. Well well men jag hoppas att solen åter skiner till helgen.
KRam!

Saltis, jag är så innerligt trött på snön ska du veta som legat sedan mitten på november och ännu är kvar. Just det här med klimatet väger oerhört tungt mot att bo på dessa bredgrader. Jag hoppas att det kommer värme och att det blir en fin sommar. Men påskfjädrarna är fina.
KRam!

Katarina, konstigt med inläggen jag tror det är något fel. Jag märker också att hos Marianne så uppdateras inte heller mina inlägg utan ser alltid ut som gammla fast jag precis lagt ut dem. Märkligt är det.
Kram!

Anna, Fair and True said...

De där husen med fönsterluckor har jag inte sett, fina!