Tuesday, January 3, 2012

Sälen Dag 1

Nu är vi tillbaka från våra vistelse i Sälen med våra kära vänner Sara, Fredrik och deras två väldigt charmiga tvillingkillar på fyra år. Vi har fått  njuta av både härlig skidåkning, god mat och mycket trevligt umgänge. Vi hoppas få fortsätta denna nyårstradition som vi startade förra året då det blivit ett sådant lyckat koncept. 

Vädret kunde inte varit bättre första dagen. Strålande sol och ca minus fem grader. Helt perfekt. Det kändes lite kyligt i börja då man fortfarande var van vid de milda temperaturerna från Stockholm med plusgrader. Utsikten från toppen är magnifik.


 Kvällarna avslutades ofta med en mysig brasa att njuta av uppe i stugan som Saras föräldrar äger men hyr ut då familjen inte utnyttjar den själva. Jag njöt av att tassa upp lite tidigare än de övriga och tända ett ljus och sedan sitta och läsa lite innan frukostbestyren drog igång.


 Här är stugan från baksidan. Man har utsikt över fjället och de snötäckta granarna. Det såg så vackert ut i detta vinterlandskap. Det var som ett riktigt vintervykort.


 Det hade kommit MYCKET snö i Sälen som ni ser. Helt otroliga mängder kändes det som med tanke på att vi inte haft någon snö alls i Stockholm hittills under denna vinter. Jag har inget emot snö så här när jag är ledig och kan njuta av vintersporter som skidåkning. Detta var toppen på alla sätt.


Även om det fanns gott om snö så körde de iallafall lite extra med snökanonerna på vissa håll. Jag hyrde skidor och pjäxor i år också. Väldigt smidigt om man bara åker någon gång om året som jag gör. Både skidor och pjäxor var splitternya. Inte dyrt alls att hyra utrustning. Betalade ca 350 för fyra dagar.


 När vi blev lite frusna om tårna så gjorde vi ett stop uppe på toppen av fjället vid Tandådalen här på Lyktan och värmde oss med lite Gluwine.
Man har som sagt en fantastisk utsikt från toppen. I horizonten ser ni ett stort snöklätt berg som är Trysil i Norge. En idé vi fick till nästa år är att faktiskt åka dit och ta en skiddag där då det inte ligger mer än någon timme från Sälen. Det är ju lite längre backar då det är något högre höjd på Trysil. Vi har varit väldigt nöjda med skidåkningen i Tandådalen och Hundfjället där vi höll till för det mesta. Fina backar men alltid kul att testa något annat efter ett par dagar.

 Vi fick njuta av en väldigt vacker solnedgång som avslutade en perfekt första skiddag.Trötta och lyckliga återvände vi till stugan för att mysa och äta gott.


11 comments:

Marie said...

Åh, vilka underbara bilder! Får mig att längta till Sälen och snö, det ser så härligt ut! :)

Annika said...

Ahm vilka finfina bilder!!! ÅÅÅ vag jag gärna skulle fira nyår på ett sånt ställe också.
Underbart!
Är det nya Lumixen som tagit bilderna?
Fantastiska!!!
Kram!!!

Saltistjejen said...

Å vad jag blir skidsugen när jag ser dina bilder!!!! Det var alldeles för länge sedan jag åkte på skidsemester. Kan sakna det enormt.
Vackra Bilder och vackert väder! Vinter när den är som allra bäst! Undrar som Annika om det är bilder tagna med din nya kamera eller om dessa är med Nikon?
KRAM!

Annika said...

Vackra kort! Trysil är jättefint - vi åkte alltid dit på sportlov i säkert tio år när jag bodde i Sverige. Mina föräldrar och syster åker fortfarande nästan varje år.

mammaxtre said...

Åh vad härligt, jag älskar Sälen. Nu vill jag dit bums :-)

Ha det fint

Swedish in Atlanta said...

Fina bilder!!
Petra

Sparkling said...

Åk till trysil! Ni kommer inte ångra er! Mycket bättre än sälen, bättre skidåkning och vackrare vyer! Do it! ;)

Lotta said...

Som vykort, alla bilder! Jag känner hur härligt ni haft det. Blir också skidsugen, fjällensugen, vintersugen. Vinter som vackrast!

Vilken nyårsresa, helt perfekt.

Stor kram!

Anne-Marie said...

Underbara bilder. Är det nya kameran kanske? Snön får gärna vara i skidbacken, precis som du skriver. :) Trevligt med en tradition som blivit så lyckad. Det var länge sedan jag åkte skidor. Kram!

Desiree said...

Marie, tack.
Kram!

Annika, det bidde faktiskt gammla Lumixen då jag ville kunna fota medans jag åkte och vågade inte köra med nya kameran under jackan om jag skulle vurpa totalt. Men det var så vacker och cool miljö att det blev himla fina bilder med gammla Lumixen också.
Kram!

Saltis, ja det kan jag förstå att du saknar mycket. Jag hoppas att ni i framtiden åter får komma iväg så att E får uppleva det fantastiska med skidor. Själv lärde jag mig inte utförsåkning förräns jag var i tonåren så det går ju att lära sig längre fram i livet också.
KRam!

Annika, jag har bara varit i Trysil en gång och minns att det var fina och bra backar där. Det är ju längre backar eftersom det är högre fallhöjd också vilket gör skidåkningen roligare. Ja nästa år får det bli en dag i Trysil :-)
Kram!

mammaxtre, ja det var riktigt kul och skönt med lite skidåkning.

Swedish in Atlanta, tack så mycket.
Kram!

Sparkling, ja vi insåg i år att det faktiskt inte alls är speciellt långt till Trysil från Tandådalen. Man kan lätt göra det över dagen men ändå bo kvar i Tandådalen i Sälen. Så vi kommer absolut att göra detta om vi får chansen att fira ännu ett härligt nyår i Sälen med våra goda vänner.
Kram!

Lotta, tackar vännen.
Kramis!

Anne-Marie, ja precis så resonerar jag när det gäller snö. Gillar snö men den får gärna vara i skidbacken så att man kan få njuta av den där.
Kram!

Saltistjejen said...

Aha så gamla lumixen alltså. Men ändå fantastiska bilder. Även i inlägget ovan (nyår).